kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Singer és Wolfner Kiadása |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői vászonkötés |
Oldalszám: | 372 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Ötödik javított s a befőttekről szóló résszel megbővített kiadás. Nyomtatta a Budapesti Hirlap nyomdája. Gróf Teleky Sándor ajánlásával és sajátkezü levelének másolatával. |
Könyvem története, írta Zilahy Ágnes | 3 |
Levesek | |
Közönséges húsleves | 7 |
Gulyásleves | 8 |
Gulyásleves másképpen | 8 |
Rákleves | 9 |
Rákba való töltelék | 10 |
Rántott-levesek | |
Rákleves | 10 |
Barna-leves | 10 |
Tyúkleves | 11 |
Nagybetegnak való eledel | 11 |
Galambleves | 12 |
Kaszáslé | 12 |
Tüdőtáskalevs | 13 |
Gombócleves | 13 |
Káposztaleves | 14 |
Bableves | 14 |
Borleves bőjtösen | 14 |
Tört májleves | 15 |
Sörleves | 15 |
Teknősbéka-leves | 15 |
Teknősbéka-leves más módon | 16 |
Borsólé | 16 |
Májleves árván | 17 |
Gesztenyés leves | 17 |
Agyvelőleves | 18 |
Becsináltleves | 18 |
Gombaleves | 19 |
Savanyű tojásleves | 19 |
Szabógallér-leves | 20 |
Lencseleves | 20 |
Korpacibere | 21 |
Székelyleves | 21 |
Töltöttcsirke-leves | 22 |
Bableves olasz módra | 23 |
Mákosleves | 23 |
Kiszela-csorba | 23 |
Angádzsábur | 23 |
Táskaleves | 24 |
Paradicsomleves | 24 |
Koldusleves | 24 |
Zöldbab-leves | 25 |
Köménymagos leves | 25 |
Burgonyaleves | 26 |
Darával töltött tésztaleves | 26 |
Tejleves | 27 |
Pergelt daraleves | 27 |
Gyöngykása-leves | 28 |
Habartleves | 28 |
Zöldségleves | 28 |
Csirkeleves almával | 29 |
Bableves a la Conde | 29 |
Májleves | 29 |
Tiszta halleves | 30 |
Halleves más módon | 30 |
Minestra | 31 |
Levesbe valók | |
Gyúrt tészták | 31 |
Csigatészta | 28 |
A rákba való fölvert galuska | 33 |
Rákleves rákhussal | 33 |
Tejgaluska | 33 |
Dara (griz) kockák | 34 |
A májgaluska | 34 |
Olasz-borsó | 34 |
Gyöngykása | 35 |
Gyöngykása gombával | 35 |
Rizskása gombával | 35 |
Vegyes zöldség | 36 |
Tüdő táska | 36 |
Tojásos kocka | 37 |
Zsemlyemorzsa-gombóc | 37 |
Lisztgaluska | 37 |
Tüdős rétes | 38 |
Húsgombóc levesbe | 38 |
Hústáska | 38 |
Eresztett tészta | 38 |
Reszelt tészta | 39 |
Levesbe való velőstészta | 39 |
Tejconsomé levesbe | 39 |
Tüdőconsomé levesbe | 39 |
Szágó-leves | 40 |
Halak | |
Szegedi halászlé | 40 |
Szegedi halászlé másképpen | 41 |
Paprikás hal sülve | 41 |
Paprikás hal | 41 |
Rántott harcsa | 42 |
Egészben megsütött apró hal | 42 |
Csuka fűszeres | 43 |
Csuka tejfeles tormával | 43 |
Süllő vagy csuka töltve | 44 |
Tépett csuka | 44 |
Teknősbéka a saját héjában | 44 |
Teknősbéka citrommártással | 45 |
Rántott szardella | 45 |
Balatoni fogas vajjal | 45 |
Fogas majonéz-mártással | 46 |
Hal-majonéz | 46 |
Pisztráng vajjal | 46 |
Pisztráng hidegen | 46 |
Tatármártás | 47 |
Kecsege aszpikkal és mayonaissel | 47 |
A tengeri halakról | 47 |
Süllő zöldpetrezselyemmel | 48 |
Rántott harcsa | 48 |
Rák főve | 48 |
Hering melegen | 48 |
Szárított tőkehal | 49 |
Hogyan nem fő széjjel a hal? | 49 |
Aszpik | 50 |
Saláták | |
Öntött saláta | 50 |
Zöldsaláta hidegen | 51 |
Burgonya-saláta zellerrel | 51 |
Karfiol-saláta | 51 |
Vöröskáposzta-saláta | 52 |
Heringsaláta | 52 |
Uborka-saláta | 52 |
Narancs-saláta | 52 |
Zöldség-saláta | 53 |
Vegyes saláta | 53 |
Levesben főtt hús mellé való mártások | |
Mandulás tormamártás | 53 |
Ecetes torma | 54 |
Tejfeles tormamártás | 54 |
Zsemlyés tormamártás | 54 |
Halra való mártás | 54 |
Magyar házimustár | 55 |
Paradicsom-mártás | 55 |
Tejfeles uborka-mártás | 55 |
Hagyma-mártás | 55 |
Sóska-mártás | 56 |
Szardella-mártás | 56 |
Kapor-mártás | 56 |
Kapornya- (kapor) mártás | 57 |
Zsemlye-mártás | 57 |
Fokhagyma-mártás | 57 |
Gomba-mártás | 58 |
Máj-mártás | 58 |
Gyümölcs-mártások | 58 |
Narancs-mártás | 58 |
Citrom-mártás | 59 |
Hideg alma- és torma-mártás | 59 |
Hideg mustár-mártás | 59 |
Hús köré való ételek | |
Többféle használható gomba készítése | 59 |
Rizskása gombával | 60 |
Csiperkegomba | 60 |
Rizskása hagymával | 61 |
Tarhonya | 61 |
Buza-dara | 61 |
Házi makkaroni | 61 |
Vizes galuska | 62 |
Túrós-gombóc | 62 |
Burgonya törve | 62 |
Burgonya más módon | 63 |
Sárgarépa | 63 |
Zöld borsó | 63 |
Párolt káposzta | 63 |
Vegyes körzet | 64 |
Rizs-rudacskák | 64 |
Burgonya kiflicskék | 64 |
Metélt burgonya | 65 |
A körzetekről általában | 65 |
Leves után való ételekről | |
Főtt marhahús | 65 |
Főtt marhahus párolva | 65 |
Főtt marhahus vagdalva | 66 |
Kirántott sonka | 66 |
Velős szeletek | 66 |
Vese velővel | 67 |
Sonkás omlett | 67 |
Liba, vagy más szárnyas májból vagdalék | 67 |
Articsóka | 68 |
Tyúk tormával | 68 |
Sajtos tojás | 69 |
Békacomb | 69 |
Borjuláb és fej tojással | 69 |
Paradicsomos csirke | 70 |
Tejes rántott bárány | 70 |
Tárkonyos bárány | 70 |
Borjuláb és fej tojással | 70 |
Ökörfark | 71 |
Borjuagyvelő citrommal | 71 |
Földi csiga | 72 |
Tüdő savanyu lével | 72 |
Kappan-tekercs | 73 |
Kolbász káposztalében | 73 |
Rántott agyvelő | 74 |
Deserügomba | 74 |
Kürthy-szelet | 74 |
Túrós gomba | 75 |
Borjuvagdalék (krokett) | 75 |
Vagdalthús-labdák | 76 |
Apró pecsenye | 76 |
Töltött tojás | 76 |
Risotto | 77 |
Firenzei risotto | 77 |
Tüdő rizskásával | 78 |
Töltött kalarábé | 78 |
Töltött zöldpaprika | 78 |
Töltött burgonya | 79 |
Székelygulyás | 80 |
Töltött paradicsom | 80 |
Töltött uborka | 80 |
Tojásos és sonkás burgonya | 81 |
Karfiol | 81 |
Töltött tojáshéj | 81 |
Sonkás- vagy sajtos-fánk | 82 |
Kucsmagomba töltve | 82 |
LIbaaprólék rizzsel | 83 |
Töltött hagyma | 83 |
Gomba-becsinált | 84 |
Agyvelő-pástétom | 84 |
Tésztában sült kolbász | 84 |
Lúdmáj-pástétom | 85 |
Nyúl-pástétom | 85 |
Pástétom-tészta | 86 |
Spárga | 87 |
Becsináltak | |
Vegyes becsinált | 88 |
Mazsolás és gesztenyés nyelv | 88 |
Zöldborsó csirkevagdalékkal | 88 |
Kalarábés csirke | 89 |
Vesepecsenye-becsinált | 90 |
Egyszerű csirke-becsinált | 90 |
Bárány citrommal | 90 |
Zöldborsó csirkével | 91 |
Csirke karfiollal | 91 |
Csirke narancsmártásban | 92 |
Becsinált kappan | 92 |
Galamb zöldborsóval | 92 |
Borjúmell citrommal | 92 |
Báránybecsinált | 93 |
Gombás bárány | 93 |
Mazsolás csirke | 93 |
Bosporus | 94 |
Főzelékek | |
Toros káposzta | 94 |
Töltött káposzta | 95 |
Közönséges töltöttkáposzta | 96 |
Hússal összerakott káposzta | 96 |
Kelkáposzta borssal | 97 |
Kelkáposzta töltve | 97 |
Zöldkáposzta töltve | 98 |
Lucskos káposzta | 98 |
Kelkáposzta paradicsommal | 99 |
Kelkáposzta burgonyával | 99 |
Kelkáposzta fokhagymával | 99 |
Tejfeles kelkáposzta | 100 |
Paprikás káposzta | 100 |
Kelkáposzta gesztenyével | 100 |
Hajdú-káposzta | 100 |
Zöld paszuly tejföllel összerakva | 101 |
Kalarábé tejföllel | 101 |
Rakott sárgarépa | 101 |
Pacal | 102 |
Zöld fuszulyka-tokány | 102 |
Zöld paszuly paradicsom | 102 |
Búzakása | 103 |
Tökkáposzta | 103 |
Kalarábé rántással | 104 |
Spárga-tök | 104 |
Laboda vagy spenót | 104 |
Szemes zöldborsó | 105 |
Zöld paszuly | 105 |
Vegyes zöldség | 106 |
Minestrone | 106 |
Töltött káposzta örménymódra | 107 |
Heriská | 107 |
Száraz borsó | 107 |
Szemes paszuly | 108 |
Tört paszuly | 108 |
Lencse böjtösen | 108 |
Paradicsomos burgonya | 109 |
Babéros savanyu burgonya | 109 |
Majorannás burgonya | 109 |
Szalonnás káposzta | 110 |
Csolet | 110 |
Pecsenyék és egyéb húsfélék | |
Marhasültek | |
Beafstek | 110 |
Vellington-szelet | 111 |
Luby-sült | 112 |
Angol-sült | 113 |
Divatos marhasült | 113 |
Rosztböf | 114 |
Lengyel rostélyos | 115 |
Vöröshagymás rostélyos | 115 |
Tejfölös- vagy Eszterházy-rostélyos | 115 |
Szalonnával tűzdelt vesepecsenye | 116 |
Savanyú vesepecsenye | 116 |
Töltött fehérpecsenye | 117 |
Fehérbélü pecsenye | 117 |
Hagymás tejfölös pecsenye | 118 |
Szénen vagy roston sült | 119 |
Tojásos sült | 119 |
Hagymás sült | 120 |
Fehérpecsenye | 120 |
Vagdalt marhapecsenye | 121 |
Marhapecsenye-gombóc | 121 |
Vetrece | 122 |
Zöldséges pecsenye | 122 |
Marhahús tejfölös mártással | 122 |
Paprikásszelet | 123 |
Serpenyős rostélyos | 123 |
Marhapecsenye zöldséges mártással | 123 |
Angol rostélyos | 124 |
Vesepecsenye-szelet | 124 |
Gombás sült | 125 |
Főtt marhanyelv | 125 |
Főtt nyelv frissen rántva | 126 |
Szárnyas sültek | |
Kappansültek | 126 |
Jérce-szelet | 127 |
Rántott csirke | 127 |
Töltött csirke | 128 |
Gombával töltött csirke | 128 |
Szalonnával sütött kappan | 129 |
Kacsa sülve | 129 |
Szelíd kacsa vadmódra | 130 |
Pulykasült | 130 |
Pulyka vagdalt hússal | 131 |
Libasült | 132 |
Fojtott libamell | 132 |
Sült libamáj | 133 |
Vagdalt libamáj | 133 |
Tejben sütött libamáj | 133 |
Földben sült szárnyas | 134 |
Egyéb sültek | |
Borjuszelet | 134 |
Borjucomb | 135 |
Rántott borju | 135 |
Töltött borjuszegy | 135 |
Borju fehér pecsenye töltve | 136 |
Borjuvesés | 136 |
Borjumáj | 137 |
Borjunyelv | 137 |
Malacsült | 137 |
Malacpecsenye tordaiasan | 137 |
Kecskehús töltve | 138 |
Disznóoldalas | 139 |
Disznóoldalas másképpen | 139 |
Sertés szelet | 139 |
Disznócomb | 140 |
Rántott bárány | 140 |
Töltött bárány | 140 |
Vagdalt báránymáj | 140 |
Juhcomb párolva | 141 |
Ürücomb párisi módra | 142 |
Pörköltek | |
Marhahús-paprikás | 142 |
Borjupörkölt | 143 |
Borjutokány | 143 |
Paprikás-csirke | 143 |
Erdélyi tokány | 144 |
Paprikás disznófejből | 144 |
Pörkölt csirke | 145 |
Pörkölt pulyka | 145 |
Pörkölt malac | 145 |
Bárány-pörkölt | 146 |
Ürü-pörkölt | 146 |
Vadhusok | |
Őzderék páczolva | 147 |
Páczolt nyúl | 147 |
Nyúl pácz nélkül | 148 |
Nyúlpaprikás | 149 |
Nyúl babérral | 149 |
Nyúlvagdalék sülve | 149 |
Fazekas nyúl | 150 |
Nyúl franciásan | 150 |
Fiatal nyúl rántva | 151 |
Vadliba | 152 |
Vadkacsa | 152 |
Szalonka és szalonka-bél | 152 |
Fenyőmadár belestül | 153 |
Fácán sülve | 154 |
Vaddisznó-oldalas | 154 |
Vaddisznó kocsonyásan | 154 |
Díszesen tálalt vaddisznóhús | 155 |
Fogoly sülve | 155 |
Túzok-mell | 155 |
Sült tészták | |
Fánk | 156 |
Bába kalács | 157 |
Egyszerű kalács | 158 |
Kürtös kalács | 159 |
Király kalács | 160 |
Arany galuska | 160 |
A csorgagott czukros tészta | 161 |
Cseh-pimasz | 162 |
Darázslép tészta | 162 |
Élesztős sodralék | 163 |
A mákos gubó | 163 |
Élesztős lepény | 164 |
Élesztős palacsinta | 165 |
Túrós kockatészta | 165 |
Paraszt-bélés | 166 |
A réteges (élesztős) pogácsa | 167 |
A tepertős pogácsa | 167 |
A tepertős vakarcs | 168 |
Élesztős írós tészta | 168 |
Félírós tészta | 170 |
Tolófánk | 170 |
A rétestészta | 171 |
Rétesbe való krém-töltelék | 173 |
Alma-töltelék | 173 |
Túró-töltelék | 174 |
Máktöltelék | 174 |
Diótöltelék | 174 |
Csigarétes | 174 |
Diós fánk | 175 |
Fahéjas fánk élsztővel | 175 |
Fűszeres lepény | 176 |
Sólyomtészta | 176 |
Élesztős csókok | 177 |
Császármorzsa | 177 |
Debreceni béles | 178 |
Székely béles | 178 |
Burgonyarétes | 179 |
Palacsintatészta | 179 |
Zsemlyepudding | 180 |
Bormártás | 181 |
Levelensült | 182 |
Hab-fölfújt | 183 |
A puddingokra és tálba főttekre való tejmártás | 183 |
Csokoládé mártás | 183 |
A csokoládé tálbafőtt | 184 |
A tejfölös tálbafőtt | 184 |
Keményítős tálban főtt (tojás nélkül) | 184 |
Körte tálbafőtt | 185 |
Kajszinbarack tálbafőtt | 185 |
Tálbafőtt eper | 185 |
Rizskása tálbanfőtt | 186 |
Darafölfújt tojássárgával | 186 |
Meggy-fölfújt | 187 |
Csokoládémártás szilvaízzel | 187 |
Szilva tálbanfőtt | 188 |
A zsemlyemorzsás darakockák | 188 |
Csörege kétféleképen | 189 |
A rózsa fánk | 189 |
A tejfel-koczka | 190 |
A hájas pogácsa | 191 |
Az uti pogácsa | 191 |
Rántott zsemlye | 191 |
Tojáslepény | 192 |
Kátá | 192 |
Az alma-fánk | 192 |
A zsiros lepény | 193 |
Turós-lepény | 193 |
A fahajas-fánk | 194 |
A málé-lepény | 195 |
Polenta | 196 |
Málélisztből fölfújt | 196 |
Alma köpenyben | 196 |
Túrós perec | 197 |
Csokoládés fánk | 197 |
Gőzön főtt tészta | 198 |
Habos élesztős-tészta | 198 |
Széllel bélelt | 199 |
Tejfölös omlett | 200 |
Diós-tekercs | 201 |
Hássé-fánk | 201 |
Hideg rizskása | 201 |
A gyurt tészták | 201 |
Juhtúrós tészta | 202 |
Tehéntúrós tészta | 202 |
Krumplis sodrott tészta | 202 |
Szilvaízes derelye | 203 |
Káposztás kockatészta | 204 |
Diós-metélt | 204 |
Makkaróni sajttal és hússal | 205 |
Húsos-laska | 205 |
Sonkás-tészta | 206 |
Tejbefőtt laska | 206 |
Darás tészta | 207 |
Mákos tészta | 207 |
Túrós gombóc | 207 |
Szilvás gombóc | 208 |
Szalonnás gombóc | 208 |
Bánáti gyümölcs-kenyér | 209 |
Gyümölcs-kenyér | 210 |
Vaniliás perec | 210 |
Vanilia hajtás | 211 |
Cukros perec | 211 |
Rác-pite | 212 |
Pozsonyi mákos- (diós-) patkó | 212 |
Libazsíros sütemény | 213 |
Porhanyós kis kifli | 213 |
Mézes lepény | 214 |
Diós sütemény | 214 |
Diós rudak | 214 |
Habos tészta | 215 |
Füszeres édes tészta | 215 |
Vajas torta | 216 |
Morzsa-torta | 216 |
Csokoládés édes tészta | 217 |
Csokoládés-torta | 217 |
Sodrott torta-lepény | 217 |
Dió-torta | 218 |
Pörkölt torta | 218 |
Mákos torta | 219 |
Élesztős-torta | 219 |
Alma-torta | 220 |
Gesztenye-torta | 221 |
Habos torta | 221 |
Kávé-torta | 222 |
Tortákra való ég | 222 |
Citromjég tortákra | 223 |
Csokoládé-jegec | 223 |
Kávé-jegec | 224 |
Csokoládéjég tortára | 224 |
Csokoládéjegec tortára | 224 |
Tortára való (sárga) diszítés | 225 |
Dalauzi | 225 |
Cukros tört dió | 226 |
Mogyorócsemege | 226 |
Domika | 226 |
Hússal töltött kifli | 227 |
Cseresznye és szilva sütve | 228 |
Édeske | 228 |
Mandulakártya | 228 |
Bezárcsókocskák | 229 |
Mandulaccsókocska | 229 |
Tojásos perec | 229 |
Gyümölcsös csókocskák | 230 |
Teatészta sonkával | 230 |
Fűszeres lepény | 230 |
Ániskenyér | 231 |
Csokoládé-karikák | 231 |
Vaniliás kétszersült | 232 |
Gesztenye cukorral bevonva | 233 |
Gesztenye-csemege | 233 |
Ostyasütés | 234 |
Indiai fánk | 234 |
Mogyorórudak | 235 |
Gesztenyepiré | 236 |
Szaloncukor készítése | 236 |
Sütemények jegecesítése | |
A sütemények jegecesítése | 236 |
A jegecesítéshez való cukor | 237 |
Könnyebb cukrászat | |
Fagylaltok | |
A fagylaltok készítéséről | 238 |
Vaniliafagylalt | 238 |
Kávé fagylalt | 239 |
Csokoládé fagylalt | 239 |
Gyümölcsfagylaltok | 239 |
Gesztenyefagylalt | 240 |
Eperfagylalt | 240 |
Mogyorófagylalt | 241 |
Cukros-málnalé fagylalthoz vagy szódavízhez | 241 |
Krémek | |
Csokoládé-, vanilia- és mandulakrém | 242 |
Tejhab krémekhez és kávéba | 242 |
A madár-tej | 243 |
Barack-krém | 243 |
Kávékrém | 243 |
Nemzetiszínü krém | 244 |
Birsalmakrém | 245 |
Parfék | |
Parfék friss gyümölcsből | 245 |
Mogyoró-parfé | 246 |
Csokoládé-parfé | 246 |
Vaniliás parfé | 246 |
Vegyesek | |
Csokoládé | 247 |
Puncs | 247 |
Meleg limonádé | 247 |
Hideg puncs | 248 |
Szardella-vaj | 248 |
Édes ürmös készítése | 248 |
Must-kolbász | 248 |
Bálmos | 249 |
Pulicka | 250 |
Az oltó készítése | 250 |
Komlós kenyér sütése | 251 |
Komlós kenyér sütése | 253 |
Disznóölés | |
A disznóölés | 254 |
Kolbász készítése | 256 |
Tüdős hurka készítése | 257 |
Véres hurka | 258 |
Májas hurka készítése | 259 |
Kásás hurka | 260 |
Hájszéles | 260 |
Gömböc | 261 |
Disznófősajt | 262 |
Bőrsajt | 263 |
Császárhús | 264 |
Paprikás szalonna | 264 |
Debreceni kolbász készítése | 265 |
Virsli-készítés | 265 |
Zsírolvasztás | 266 |
Sonka és marhanyelv pácolása | 266 |
Kocsonya-készítés | 267 |
Gyümölcs, főzelék és saláta épen való eltartása | |
Gőzben főtt gyümölcs | 268 |
Szalicil használata | 268 |
Az elromlott befőttek értékesítése | 269 |
Cseresznyebefőtt | 269 |
Ananászeper-befőtt | 270 |
Málnabefőtt | 270 |
Zöld köszméte | 271 |
Kajszinbarack | 271 |
Körtebefőtt | 271 |
Vörös szilva zölden barackízzel | 271 |
Rendes érett vörös szilva | 272 |
Berzencei szilva hámozva | 272 |
Erdei vadszeder | 272 |
Szőlő-befőtt | 273 |
Fán termő savanyu eper | 273 |
Meggy-befőtt | 273 |
Ribizli cukorporral | 273 |
Apró aranyalma | 274 |
Őszibarack | 274 |
Birsalma-befőtt | 274 |
Berkenye-befőtt | 275 |
Hámozott dióbefőtt | 275 |
Cukorban főtt gyümölcs | 275 |
Cseresznye cukorban | 275 |
Eper | 276 |
Meggy cukorban | 276 |
Zöld köszméte cukorban | 277 |
Kajszibarack | 277 |
Zöldparadicsom cukorban | 277 |
Cukorban főtt narancs | 278 |
Sárgadinnyehéj cukorban | 278 |
Görögdinnye-befőtt | 279 |
Rendes dióbefőtt | 280 |
Birsalma cukorban | 280 |
Magolt meggy cukorban | 280 |
Apró aranyalma cukorban | 280 |
Magolt ribizli | 281 |
Zöldringló cukorban | 281 |
Som cukorban | 281 |
Erdei szeder cukorban | 282 |
Páponya cukorban | 282 |
Szárított cukros gyümölcs | 282 |
Rumos vegyes gyümölcs | 283 |
Ecetes gyümölcs | |
Meggy ecetben | 284 |
Ecetes szilva | 284 |
Birsalma ecettel | 284 |
Kajszinbarack ecettel | 285 |
Sárgadinnye ecettel | 285 |
Fagylalthoz való mindenféle cukros gyümölcskocsonya | |
Szamócakocsonya | 285 |
Szamóca főzve | 286 |
Meggykocsonya | 286 |
Cseresznyekocsonya | 286 |
Kajszinbarackkocsonya | 286 |
Őszibarackkocsonya | 287 |
Kajszinbarack nyersen | 287 |
Málna cukor nélkül | 287 |
Szőlőlé | 287 |
Őszibarack és szilva vegyesen | 288 |
Almaíz | 288 |
Sárgadinnyeíz | 288 |
Almahéjból lekvár | 289 |
Őszibarackíz | 289 |
Ringlóíz | 289 |
Rózsaíz | 289 |
Somíz | 290 |
Csipkerózsaíz | 290 |
Körteíz | 290 |
Erjedt gyümölcslevek | |
Szamóca | 291 |
Málna, szeder, ribizli | 291 |
Málna és szeder másmódon | 291 |
Málnaszörp | 292 |
Gyümölcs-sajtok | |
Birsalmasajt | 292 |
Birsalmasajt másképpen | 293 |
Birsalmasajt más módon | 293 |
Mustba főtt birsalmasajt | 293 |
Mustkolbász | 294 |
Tök főtt mustban | 294 |
Szilvalekvár | 295 |
Szilvalekvár más módon | 295 |
Gyümölcs befőzése cukor nélkül | 295 |
Friss gyümölcs eltartása | |
Szamóca eltartása néhány napig | 296 |
Nyers szilva eltartása | 297 |
Dió hámozható mkódon | 297 |
Sárga- és görögdinnye eltartása | 297 |
Citrom és narancs eltartása | 298 |
Szőlő eltartása | 298 |
Szőlő eltartása más módon | 298 |
A főzéshez szükséges és egyéb dolgok eltartása | |
Tojás eltartása | 299 |
Nyers zöldpaprika eltartása | 299 |
Sóban eltett rákfark | 300 |
Gomba eltartása | 300 |
Szarvasgomba eltartása | 301 |
Gombapor | 301 |
Keserügomba | 301 |
Tinorugomba aszalva | 302 |
Aszalt körte sajtolva | 302 |
Zöldborsó cukorral főzve | 304 |
Spárga eltartása | 304 |
Aszalt zöldkukorica | 304 |
Zöldpetrezselyem levele szárítva | 305 |
Üvegben eltett kapor | 305 |
Aszalt zöldbab | 306 |
Télire estett sóska | 306 |
Zöldbab sóban eltéve | 306 |
Paradicsom áttörve | 307 |
Paradicsom víz nélkül | 307 |
Paradicsom eltartása ecettel és borral | 307 |
Aszalt paradicsom | 308 |
Paradicsom üvegben | 308 |
Ecetbe rakott dolgok télire | |
Ecetes uborka | 309 |
Ecetes uborka-saláta | 309 |
Zöldbab ecetben | 309 |
Kukorica ecetben | 310 |
Nagy édespaprika ecetben | 310 |
Paprikasaláta télire | 311 |
Vegyes zöldség saláta | 311 |
Hagyma ecetben | 312 |
Paprikás piros káposzta | 312 |
Francia uborka | 312 |
Rizike-gomba ecettel | 313 |
Káposztás paprikasaláta | 313 |
Uborkasaláta sóban | 314 |
Kovászosuborka sóban | 314 |
Kovászosuborka más módon | 135 |
Tökkáposzta sóban | 316 |
Hordóban eltett fejeskáposzta | 316 |
Fojtott káposzta | 317 |
Gyalult hordóskáposzta | 318 |
Aszalt hús | 320 |
A tejben eltartott hús | 320 |
Sokáig eltartható kocsonya | 320 |
Különfélék | |
Korommal pácolt nyelv | 322 |
Nyári sonka | 322 |
Meleg tojásos limonádé | 323 |
Ecetkészítés | 324 |
Rumkészítés | 324 |
Angol mustár | 324 |
Almabor | 324 |
Vegyes gyümölcspálinka | 325 |
Köménymagos vagy ánizsos pálinka | 325 |
Vaniliás pálinka | 325 |
Narancs pálinka | 326 |
Dió pálinka | 326 |
Barack pálinka | 326 |
Az alkörmös festék készítése | 327 |
Világossárga szín | 327 |
Főtt must készítése | 328 |
A kozmás étlekről | 328 |
Szappanfőzés | 329 |
Hasznos tudnivalók | |
Hogyan lehet az égési sebet gyorsan enyhíteni | 330 |
Hogyan lehet a kéménytüzet elotani | 331 |
Mosdószer | 331 |
Puhafa-padló festése | 331 |
Hogyan kell a fekete mosóruhát keményíteni | 332 |
Az elromlott vaj megjavítása | 332 |
Az avas zsír jóvátétele | 332 |
A vaj frissen eltartása | 333 |
A marhazsír ízletes elkészítésének módja | 333 |
A zsírokról | 333 |
Hogy szabadítsuk meg a kezünket valamely kellemetlen szagtól | 335 |
Rozsda- s más folt eltávolítása a fehérneműből | 335 |
Szer az izzadás ellen | 335 |
Pecséttisztító | 335 |
Porcellánragasztószer | 336 |
Gipsztárgyak ragasztása | 336 |
Megfagyott tojás felolvasztása | 336 |
Must édesen eltartása | 336 |
Sósborszesz készítése | 337 |
Kölnivíz készítése | 337 |
Citrom eltevése | 337 |
Kávépecsét tisztítása | 337 |
Fekete csipke tisztítása | 338 |
Márványból a pecsétet kivenni | 338 |
Nagyobb ebédek vagy vacsorák | |
Az asztalterítás | 339 |
Nagy ebéd (tavaszszal) | 340 |
Nagy vacsora (tavaszszal) | 340 |
Nagy ebéd (nyáron) | 341 |
Nagy vacsora (nyáron) | 341 |
Nagy ebéd (ősszel) | 342 |
Nagy ebéd (télen) | 342 |
Nagy vacsora (télen) | 343 |
Az én szakácskönyvem | 345 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.