1.059.290

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vállalkozók, vállalkozások a termelőszövetkezetekben

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 150 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-231-982-6
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Termelőszövetkezetek Országos Tanácsának főosztályvezetője, Perczel János szerkesztői irányítása és társszerzői közreműködése mellett öt termelőszövetkezet: a nagyrédei Szőlőskert, a szentesi Árpád, a mágocsi Béke, a hernádi Március 15., valamint a füzesgyarmati Vörös Csillag Tsz azon tapasztalatait adja közre ez a kötet, amelyeket a közös és a háztáji gazdaság kapcsolatrendszerének a fejlesztése terén szereztek, különös tekintettel a közösben és a háztájiban végzett munka vállalkozói minőségére. Nagyrédén a szőlő- és a borgazdasági, valamint a hűtőipari termelés, Szentesen a hajtatottzöldség-termelés, Hernádon a broiler- és a sertéshústermelés, Füzesgyarmaton pedig a több irányú termelés gyakorlatában születtek elgondolkodtató, kritikai értékelést érdemlő eredmények. Az öt szövetkezet földrajzi elhelyezkedése más és más, gazdasági adottságaik eltérőek, termelési szerkezetük különböző. A közös és a háztáji gazdaság együttműködésében azonban mind az öt folyamatosan kereste és... Tovább

Fülszöveg

A Termelőszövetkezetek Országos Tanácsának főosztályvezetője, Perczel János szerkesztői irányítása és társszerzői közreműködése mellett öt termelőszövetkezet: a nagyrédei Szőlőskert, a szentesi Árpád, a mágocsi Béke, a hernádi Március 15., valamint a füzesgyarmati Vörös Csillag Tsz azon tapasztalatait adja közre ez a kötet, amelyeket a közös és a háztáji gazdaság kapcsolatrendszerének a fejlesztése terén szereztek, különös tekintettel a közösben és a háztájiban végzett munka vállalkozói minőségére. Nagyrédén a szőlő- és a borgazdasági, valamint a hűtőipari termelés, Szentesen a hajtatottzöldség-termelés, Hernádon a broiler- és a sertéshústermelés, Füzesgyarmaton pedig a több irányú termelés gyakorlatában születtek elgondolkodtató, kritikai értékelést érdemlő eredmények. Az öt szövetkezet földrajzi elhelyezkedése más és más, gazdasági adottságaik eltérőek, termelési szerkezetük különböző. A közös és a háztáji gazdaság együttműködésében azonban mind az öt folyamatosan kereste és keresi a legkorszerűbb megoldásokat, s gyakorlatukban ezek az új megoldások a közös gazdaság eredményeire éppolyan előnyösen hatottak, mint a tagság jövedelmére.
Benedek András, Csillag Nándor, Lóczi János, Perczel János és Tőkés Imre itt közreadott tanulmányai és elemzései semmiképpen sem kívánnak országosan követendő például szolgálni. Azért kapnak nyilvánosságot ebben a könyvben, hogy tanulságok levonására, alkotó továbbgondolkodásra késztessék a szakemberek legszélesebb körét. Vissza

Tartalom

Bevezetés (Perczel János) 5
Termelőszövetkezet és háztáji gazdaság (Perczel János) 10
A közös és a háztáji gazdaság kapcsolatrendszere a nagyrédei Szőlőskert Termelőszövetkezetben (Perczel János) 31
Integrált háztáji zöldségtermesztés a szentesi Árpád Zöldségtermelő Szövetkezetben (Lóczi János) 57
A kisüzemi pulykahústermelés integrálása a mágocsi Béke Termelő szövetkezetben (Benedek András) 79
Integrált broiler- és sertéstenyésztés, valamint hústermelés a hernádi Március 15. Termelőszövetkezetben (Csillag Nándor) 104
A közös és a háztáji gazdálkodás szervezési tapasztalatai a füzesgyarmati Vörös Csillag Termelőszövetkezetben (Tőkés Imre) 127
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem