Fülszöveg
Az angol nyelv tanulása sohasem volt ilyen élvezetes. Egyedi ebben a könyvben a nyelvi alapismeretek áttekintése a konyhaművészet gyakorlati alkalmazása tükrében, és bizonyára felkelti a majdani konyhafőnök, éttermi és szállodai vezetők érdeklődését. A beszéd-centrikusságon alapuló könyv tömör nyelvtani magyarázatokból, gyakorló feladatokból, találó párbeszédekből és több szintfelmérő tesztből épül fel.
Bár magyar anyanyelvűek részére íródott, azonban az angol nyelvet beszélőket is bevezetheti a magyar nyelv, valamint az ételek és a sütemények világába, mivel a szavak és a kifejezések mindkét nyelven szerepelnek. A lényeges nyelvtani részeket szemléltető mondatok magyar fordítása is megtalálható. A rejtvények, valamint az időnként fel-felbukkanó tréfák megkönnyítik az új idegen nyelv elsajátítását, valamint humort is visznek a könyvbe. A képpel ellátott feladatok segítik a jobb megértést, és a pedagógiai megközelítést változatossá teszik. A témakörökhöz tartozó dialógusok...
Tovább
Fülszöveg
Az angol nyelv tanulása sohasem volt ilyen élvezetes. Egyedi ebben a könyvben a nyelvi alapismeretek áttekintése a konyhaművészet gyakorlati alkalmazása tükrében, és bizonyára felkelti a majdani konyhafőnök, éttermi és szállodai vezetők érdeklődését. A beszéd-centrikusságon alapuló könyv tömör nyelvtani magyarázatokból, gyakorló feladatokból, találó párbeszédekből és több szintfelmérő tesztből épül fel.
Bár magyar anyanyelvűek részére íródott, azonban az angol nyelvet beszélőket is bevezetheti a magyar nyelv, valamint az ételek és a sütemények világába, mivel a szavak és a kifejezések mindkét nyelven szerepelnek. A lényeges nyelvtani részeket szemléltető mondatok magyar fordítása is megtalálható. A rejtvények, valamint az időnként fel-felbukkanó tréfák megkönnyítik az új idegen nyelv elsajátítását, valamint humort is visznek a könyvbe. A képpel ellátott feladatok segítik a jobb megértést, és a pedagógiai megközelítést változatossá teszik. A témakörökhöz tartozó dialógusok közvetlenül alkalmazzák az új szókincset és nyelvi szerkezeteket, továbbá kitűnően megfelelnek szituációs játékok előadásához, amelyekkel bizonyára a valós életben is találkoznak majd a vendéglősök, a pincérek és a szakácsok.
Kiváltképpen érdekesek a magyar és a nemzetközi konyháról szóló, kulturális ismereteket is tartalmazó szövegek, a szendvics és a cukrászipar története, a hamburger eredete és a híres budapesti Gerbeaud cukrászda alapításának leírása. A könyv olyan tipikus magyar ételek receptjeit is tartalmazza, mint a paprikás csirke, a Gundel-palacsinta és a dobostorta.
A leendő szakácsok megtalálják az ételkészítés és az étkezés minden fázisára vonatkozó szókincset: mértékegységet, konyhai és evőeszközök, élelmiszerek beszerzése, tárolása, ételek kiszolgálása, vacsorák megtervezése, asztalterítés, valamint a vendégekről való gondoskodás. A szakképesítéssel rendelkező álláskeresők számára jelentkezési űrlap, önéletrajzok, állásinterjú-minta is található, amely kiegészíti elméleti felkészültségüket és elindítja őket a választott szakmai pályán.
Ez a könyv egyedi ötvözete az elméletnek és a gyakorlatnak, mind a nyelvtanulást, mind pedig a szakmai ismereteket illetően. A mesterszakácsok és cukrászok új nemzedékét készíti fel a mindinkább nemzetközivé váló és kifinomult vendéglátás kihívásaira.
Vissza