1.063.248

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vajastésztából készített termékek előállítása

Szerző
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 143 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér képekkel illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A vajastermékeket előállító sütőipari dolgozók ismereteinek bővítése céljából ebben a könyvben röviden vázoljuk a termékek előállításának módszereit és csoportosítását.
A változatos... Tovább

Előszó

A vajastermékeket előállító sütőipari dolgozók ismereteinek bővítése céljából ebben a könyvben röviden vázoljuk a termékek előállításának módszereit és csoportosítását.
A változatos vajastermékeket különböző minőségű búzalisztekből sütik és az anyagnormában előírt mennyiségű járulékos anyagokkal (cukor, vaj, tojás stb.) ízesítik.
A termékféleségek főként a tésztához adott járulékos anyagok (cukor, vaj, tojás stb.) mennyiségében, valamint a tésztakészítés, sütés módjában és a készítmény formálásában különböznek egymástól.
A vajaskészítményeket a járulékos anyagok mennyisége alapján három csoportba lehet osztani. Ezek: egyszerű vajastésztából készített termékek, jobb minőségű vajastermékek és kiváló minőségű vajastermékek.
Az első csoportba soroltuk azokat a készítményeket, amelyekben a járulékos anyag mennyisége a liszt súlyának 15 százalékát nem haladja meg.
A második csoportba, a „Jobb minőségű vajastermékek csoportjába soroltuk azokat a készítményeket, amelyekben a járulékos anyag a liszt súlyának 15-50 százalékát teszi ki.
A harmadik csoportba, a „Kiváló minőségű vajastermékek44 csoportjába soroltunk minden egyéb vajas készítményféleséget.
A legtöbb vajastermék anyagnormáját a Szovjetunió Élelmiszeripari Minisztériuma Sütőipari Főigazgatósága által 1947-ben kiadott sütőipari termékeik anyagnormáinak gyűjteményéből vettük.
Könyvünk ötödik fejezetében a vízmennyiséget a liszt vízfelvevőképességének figyelembevétele nélkül tüntettük fel az anyagnormákban. A különféle tészták keménységét ugyanis egymással összehasonlítva kívántuk bemutatni.
Üzemi feltételek között a vízmennyiséget a liszt vízfelvevöképességétől és egyéb minőségi mutatóitól függően kell meghatározni. Vissza

Tartalom

Bevezetés 3
I. fejezet. Nyers- és járulékos anyagok 5
II. fejezet. Félkésztermékek 26
III. fejezet. A kovász és a tészta 30
IV. fejezet. Tésztaosztás, kelesztés és a vajaskészítmények sütése 40
V. fejezet. Különböző vajaskészítmények előállítása 57
VI. fejezet A sütőipari termelés technikai és kémiai ellenőrzése 117
A vajaskészítmények összefoglaló táblázata 130
VII. fejezet. A készáru tárolása és szállítása 142

G. V. Sejnkman

G. V. Sejnkman műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: G. V. Sejnkman könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem