1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vágóállat és hústermelés 1989/8.

A Húsipari Vállalatok és az Agroinform tájékoztatója - XIX. évfolyam 8. szám

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Olcsó a malac. Tolna megyében tavaly ilyenkor még 1100 forintot adtak egy választási malacért, most pedig már 700-ért kínálják.
Ne örüljenek neki - jegyzi meg Kohajda Ferenc, a... Tovább

Előszó

Részlet:
"Olcsó a malac. Tolna megyében tavaly ilyenkor még 1100 forintot adtak egy választási malacért, most pedig már 700-ért kínálják.
Ne örüljenek neki - jegyzi meg Kohajda Ferenc, a Szekszárdi Húsipari Vállalat termeltetési igazgatóhelyettese. - Régi igazság, ugyanis, hogy a malac ára mindig fordulópontot jelentett a sertéstenyésztésben. Ha csökken az ár, az jelzi, hogy valami nincs rendben; vagy kevés és drága a takarmány, esetleg alacsony a kész hízott sertés ára, tehát nem érdemes hizlalni, mert nem térül meg a hústermelés költsége. Ilyenkor aztán erőteljesen lecsökken a malacok, a süldők iránti kereslet, a kocatartók nem tudnak mit kezdeni a kismalacokkal, ráfizetnek a tartásra, ezért aztán kezdik kivágni a kocákat. Ez történt most is." Vissza

Tartalom

Cserkúti Ferenc: Együttműködés a termelőkkel, alkalmazkodás a piachoz 1
Megalakult az AGROMARKETING Kft 4
Gács Pál: Korszerű és tápláló húsipari termékek is lehetnek olcsók. Sajtótájékoztató a
ZALAHÚS-nál 5
HÍREK-INFORMÁCIÓK: Csökkent a zsírtartalom 7
Új stílusú árubemutató 7
Dr. Berek Géza - Fülöp József - Dr. Sándor István: A váltogató (criss-cross) keresztezési
módszerről 8
Zukál Endre: A hús piaci minőségét meghatározó tulajdonságok 15
Nemzetközi díj a HUNGAHIB-nak 17
Dr. Baltay Mihály: Az egyes hazai fajták, keresztezések és hibridek 1988-89. évi állami
tesztvizsgálatainak eredményei 18
Helyreigazítás 28
Dr. Klosz Tamás: Tájékoztató adatok a Frankenhorst-i (NSZK) Állami Sertéshízékonyságvizsgáló Állomás 1988. évi kísérleti eredményeiről 29
Biofalu 35
Dr. Madaras János: Hozzászólás „A vágómarhatermelés kérdőjelei" című cikkhez 36
Hartmann Lajos: Érdekességek egy kiállítás kapcsán. Útibeszámoló Szekszárd-Szöul-
New York 40
Simon Attiláné: Technológiai újdonságok az IFFA húsipari kiállításon (1989. V. 20-26.) 42
Élelmiszer-gazdasági fórum Debrecenben. Liberalizálás a mezőgazdaságban 46
Külföldi információk tartalomjegyzéke:
Sertéshústermelés az USA-ban (Tibenszky Oszkár) 47
DFD tulajdonságok keletkezése szarvasmarha húsban (Dr. Bodon László) 49
Bárányok legeltetéses hizlalása (Dr. Bodon László) 49
Sertéshizlalás 2000-ben (Tibenszky Oszkár) 49
Sertések szabadban tartása Franciaországban (Tibenszky Oszkár) 50
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vágóállat és hústermelés 1989/8. Vágóállat és hústermelés 1989/8. Vágóállat és hústermelés 1989/8.

Néhány lapon színes sorkiemelés látható.

Állapot:
980 Ft
490 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba