1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vágóállat és hústermelés 1989/5.

A Húsipari Vállalatok és az Agroinform tájékoztatója - XIX. évfolyam 5. szám

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"A sertés-, a marha- és a juhágazat termelésének nem elhanyagolható része határaikon túl talál gazdára. Így az értékesített vágómarha mintegy fele,a sertéshús 15%-a és a marhahús 40%-a... Tovább

Előszó

Részlet:
"A sertés-, a marha- és a juhágazat termelésének nem elhanyagolható része határaikon túl talál gazdára. Így az értékesített vágómarha mintegy fele,a sertéshús 15%-a és a marhahús 40%-a kerül exportra. A juhhús termelésének 90-95%-a a külpiacra termelt áru, tehát termékeink erősen exportorientáltak. A húságazat (sertés, marha, juh) exportforgalma 1988-ban csaknem 150 millió rubelre és több mint 400 millió dollárra tehető.
Valószínűsíthető, hogy a jelentkező külpiaci és gazdaságossági gondok ellenére még hosszabb ideig számolhatunk a húságazatban a devizakitermelés bizonyos kényszerével is." Vissza

Tartalom

Dr. Éliás András - Dr. Mogyorós Lászlóné: A hústermelés és értékesítés külkereskedelmi érdekeltsége 1
Dr. Jónás László: A „kereskedelem-képes", piacorientált húsipari termékelőállítás
és értékesítés helyzete, kialakításának lehetőségei, feltételei 7
Dr. Joó Tamás: A társasági törvény hatása a húsiparban 11
Dr. Horváth Miklós: Nyíltság, bizalom 15
Dr. Lengyel Zoltán: A vágóállat értékesítési szerződésekről. IV. A szerződések főbb
tartalmi elemei 20
Dr. Molnár István: A tehenek ásványianyag-ellátottságának megállapítása 24
Varga Gábor: A juhtenyésztés eredményei az 1987. évi törzskönyvezési adatok
tükrében 27
Pók László: A húsipari központ Minőségügyi Leányvállalatának tevékenysége.
A húsipari termékek minőségalakulása 1988. évben 33
HfREK-INFORMÁCIÓK: Bemutatjuk a Húsipari Múzeumot 42
Folyamatosan csökken állatállományunk 43
Külföldi információk tartalomjegyzéke
A brit húspiac helyzete (Dr. Arató István) 44
Malac agyonnyomás csökkentése levegőelfúvóval (Tibenszky Oszkár) 46
A sertéshúspiac várható alakulása (Dr. Arató István) 47
Svájc húsipara (Dr. Arató István) 48
Zsír a takarmányban (Tibenszky Oszkár) 49
Padlófűtés malacfelneveléshez (Tibenszky Oszkár) 50
Magnézium a stressz mérséklésére (Tibenszky Oszkár) 50
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vágóállat és hústermelés 1989/5. Vágóállat és hústermelés 1989/5.

Néhány lapon jelölések láthatók.

Állapot:
980 Ft
490 ,-Ft 50
4 pont kapható
Kosárba