kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
I. kötet | |
Vadhúsokról | 31 |
A lőtt vadak felhasználásának előkészítése | 38 |
Vadszárnyasok előkészítése | 38 |
A vadnyúl előkészítése | 42 |
Őz, muflon, szarvas előkészítése | 44 |
A vaddisznó előkészítése | 49 |
A vadhúsok pihentetése, érlelése | 53 |
A vadhúsok pácolása, páclevek készítése | 57 |
A vadhúsok osztályozása | 58 |
A lőtt nagyvad belső részei | 63 |
A vadhúsételek elkészítésének konyhatechnikája | 65 |
Vadhúsételek zsiradékszükséglete | 79 |
Vadhúsételek fűszerszükséglete | 81 |
A konyha felszerelése | 86 |
Vadászétrend összeállítása | 93 |
Terítés a vadhúsételekhez | 100 |
Vadszárnyasok | 104 |
Fácán | 114 |
Fácánleves Ujházy módra | 114 |
Fácánleves berántva | 115 |
Fácánleves különleges módra | 117 |
Fácán vagy fogoly erőleves (húskivonat) | 118 |
Fácánleves francia módra | 119 |
Fácánleves I. | 122 |
Fácánhúsleves II. | 123 |
Fácánleves kisalföldi módra | 124 |
Fácángulyás szegediesen | 126 |
Fácánleves berántva | 127 |
Lencseleves fácánhússal | 128 |
Fácán aszpikban | 130 |
Kocsonyázott fácán | 131 |
Kocsonyázott fácánmellpüré | 133 |
Fácánpástétom | 134 |
Fácánsaláta | 135 |
Kenyérszeletek hideg sült fácánmellel | 137 |
Fácánsült I. | 138 |
Fácánsült II. | 139 |
Fácánsült III. | 140 |
Fácánropogós | 140 |
Kenyérszeletek fácánsülttel | 142 |
Fasírozott fácán | 143 |
Párolt fácán | 144 |
Fácán lecsósan | 145 |
Fácán rizzsel bácskai módra | 147 |
Fácán mártással | 148 |
Fácánpaprikás | 149 |
Fácánpörkölt | 150 |
Fácán töltve | 152 |
Fogoly | 153 |
Fogolybecsinált leves | 143 |
Fogolyhúsleves | 154 |
Bableves fogolyhússal | 156 |
Kocsonyázott fogoly | 157 |
Kenyérszeletek fogolyhúspürével | 159 |
Töltött fogoly | 160 |
Párolt fogoly | 161 |
Göngyölt fogolypecsenye | 162 |
Fogolypecsenye egyszerű módon | 163 |
Fogoly agyaban sütve | 164 |
II. kötet | |
Vadgalamb | 3 |
Vadgalambleves | 3 |
Párolt vadgalamb I | 4 |
Párolt vadgalamb II. | 5 |
Vadgalamb sütve | 6 |
Vadgalamb rántva | 7 |
Erdei szalonka | 8 |
Szalonka vadász módra | 8 |
Szalonka párolva | 9 |
Szalonka göngyölve | 10 |
Szalonka borban | 11 |
Fenyvesmadár sülve | 13 |
Fenyvesmadár nyárson sülve | 14 |
Vadliba | 15 |
Vadliba párolva | 15 |
Vadlibamell vagdalva | 16 |
Lecsós vadliba | 17 |
Vadlibamell vadászosan | 19 |
Vadkacsa | 21 |
Vadkacsa vadas mártással | 21 |
Vadkacsa párolva | 22 |
Vadkacsa tejfölösen | 23 |
Szárcsa | 26 |
Szárcsák vadasan | 26 |
Szárcsa párolva | 27 |
Szárcsa sütve | 28 |
Császármadár, fürj, fenyőrigó | 29 |
Császármadár párolva | 29 |
Párolt fürj | 30 |
Párolt fenyőrigó krutonokkal | 31 |
Túzok húsának elkészítése | 33 |
Vadnyúl | 35 |
Nyúleleje leves | 38 |
Nyúlgerincleves | 40 |
Nyúlpástétom I. | 41 |
Nyúlpástétom II. | 42 |
Kocsonyázott nyúl | 44 |
Nyúlsaláta | 45 |
Tűzdelt nyúl párolva | 47 |
Nyúlpecsenye (egyszerű módon) | 47 |
Tűzdelt nyúl nyárson | 48 |
Vagdalt nyúlcomb, - gerinc | 49 |
Nyúlgerinc sütve | 50 |
Nyúlcomb vagy -gerinc vadasan | 52 |
Nyúlpaprikás | 53 |
Rántott nyúlcomb | 54 |
Nyúlropogós | 55 |
Nyúl tejfelesen | 57 |
Nyúlpörkölt | 58 |
Vadnyúl párolva | 60 |
Hagymás vadnyúlhús | 61 |
Gombás nyúl | 62 |
Nyúl alföldiesen | 64 |
Nyúl szerbesen | 63 |
Nyúl köménymagosan | 65 |
Vagdalt nyúlcomb, -gerinc II. | 65 |
Nyúlgerinc savanyúan | 66 |
Nyúlmáj | 67 |
Őz | 69 |
Zöldségleves őzhússal | 69 |
Paradicsomleves őzhússal | 71 |
Őzhúsos babgulyás | 72 |
Őzmájszeletek rántva | 73 |
Őzmájszeletek szalonnával | 74 |
Őzmáj vörösborban | 75 |
Sonkás őzmájszeletek | 77 |
Őzmáj vadászosan | 78 |
Szalonnás őzcomb | 79 |
Őzgerinc Valkói módra | 80 |
Őzgerinc temesváriasan | 82 |
Őzcomb debreceniesen | 83 |
Őz tejfelesen | 85 |
Őzgerinc bakonyiasan | 87 |
Őzgerinc serpenyőben | 89 |
Őzszeletek finom módra | 90 |
Őzcombból fasírozott | 91 |
Őzpecsenye | 92 |
Őzpaprikás | 93 |
Őzgerinc (-comb) vadasan | 94 |
Őzgerinc tavasziasan | 95 |
Őzmáj pirítva | 97 |
Őzcomb egybesütve | 99 |
Őzgulyás szegedi módra | 100 |
Őzpörkölt | 101 |
Muflon | 104 |
Muflongulyás vörösborral | 104 |
Muflonpörkölt | 105 |
Muflonpaprikás | 106 |
Muflongulyás | 107 |
Frissen sült muflongerinc vagy comb | 109 |
Rántott muflongerinc | 110 |
Egybesült muflongerinc vagy comb | 111 |
Zergehús elkészítése | 112 |
Szarvas | 114 |
Szarvasborjúból savanyúleves | 115 |
Velőleves szarvasborjúból | 117 |
Szarvasborjú raguleves I. | 118 |
Szarvasborjú raguleves II. | 119 |
Szarvasborjú leves | 121 |
Burgonyás szarvashús-krémleves | 122 |
Szarvashús-krémleves sprágával | 123 |
Szarvashúsos babgulyás | 125 |
Szarvasgulyás háziasan | 126 |
Szarvasgulyás palócosan | 127 |
Szarvasgulyás szegediesen | 129 |
Szarvasgulyás szerbesen | 130 |
Szarvasgulyás kolozsváriasan | 132 |
Kenyérszeletek hideg szarvasnyelvvel | 133 |
Orosz hússaláta szarvasborjúból | 134 |
Szarvashúskocsonya-készítés | 135 |
Szarvasborjútüdő tarhonyával | 137 |
Szarvasborjútüdő savanyúan | 138 |
Szarvasborjúnyelv paradicsommártással | 139 |
Szarvasborjúvelő pirítva | 140 |
Füstölt szarvasnyelv | 142 |
Paradicsomos szarvasnyelv | 143 |
Orosz hússalátával töltött paradicsom | 144 |
Szarvasborjúmáj-pástétom | 145 |
Szarvasborjúnyelv-pástétom | 146 |
Szarvaskotlett | 147 |
Szarvasborjú-ropogós | 149 |
Erdei fatányéros | 150 |
Szarvas beefsteak | 152 |
Szarvaspörkölt I. | 154 |
Szarvaspörkölt II. | 155 |
Szarvasborjú paprikásan | 156 |
Majorannás szarvashús | 157 |
Szarvasszelet tejfölösen | 158 |
Szarvascombból erdélyi tokány | 160 |
Szarvastokány gombával | 161 |
Debreceni tokány szarvascombból | 163 |
Szarvastokány pásztor módra | 165 |
Szarvaspecsenyéből tokány (borsos) | 166 |
Szarvas bélszínfilé | 168 |
Szarvaspecsenye svájci módra | 169 |
Szarvas vesepecsenye jó módra | 169 |
Szarvas vesepecsenye frissen sütve | 170 |
Szarvas vesepecsenye burgonyapürével | 172 |
Szarvas vesepecsenye tükörtojással | 173 |
Szarvas vesepecsenye gombával | 174 |
Szarvas vesepecsenye magyarosan | 176 |
Szarvas vesepecsenye göngyölve | 178 |
Szarvas vesepecsenye serpenyőben | 179 |
Szarvas vesepecsenye debreceniesen | 181 |
Szarvas vesepecsenye bácskaiasan | 183 |
Szarvas vesepecsenye temesváriasan | 185 |
Szarvas vesepecsenye schrönbrunni módra | 187 |
Szarvaspecsenye egybesütve | 188 |
Erdei pecsenye | 189 |
Szarvasszelet gombával | 190 |
Szarvaspecsenye paprikásan | 192 |
Szarvasszelet hagymásan | 193 |
Szarvasszelet serpenyőben | 195 |
Töltött sonkás szarvascomb | 196 |
Szarvascomb pácolva | 198 |
Szarvascomb szalonnával | 199 |
Töltött szarvascomb | 201 |
Szarvascomb mustárosan | 203 |
Töltött mustáros szarvascomb | 204 |
Töltött paradicsomos szarvascomb | 206 |
Szarvasgerincből vagy combból készült fasírozott hús | 208 |
Szarvascomb burgundi módra | 209 |
Szarvasgerinc hagymásan párolva | 211 |
Szarvasgerinc szalonnával | 212 |
Párolt szarvasgerinc | 214 |
Töltött szarvasgerinc | 216 |
Szarvasgerinc tűzdelve | 217 |
Szarvasgerinc göngyölve | 218 |
Szarvasgerinc gombával | 220 |
Párizsi matrózhús szarvasgerincből | 221 |
Szarvasgerincből pecsenye | 223 |
Szarvasgerinc Esterházy-módra | 224 |
Szarvasgerinc bakonyi módra | 225 |
Szarvasgerinc hortobágyiasan | 227 |
Szarvasgerinc bácskaiasan | 228 |
Szarvasgerinc szegediesen | 231 |
Szarvasgerinc zöldségesen | 233 |
Szarvasgerinc olasz módra | 235 |
Szarvasgerinc töltve | 236 |
Szarvasgerinc kucsmagombával | 237 |
Szarvasgerinc vadasan | 239 |
III. kötet | |
Vaddisznó | 3 |
Erőleves vaddisznóból | 4 |
Vaddisznóvelő leves I. | 5 |
Vaddisznóvelő leves II. | 6 |
Sárgaborsóleves füstölt vaddisznóhússal | 7 |
Vaddisznómájleves | 9 |
Lencseleves füstölt vaddisznóhússal | 10 |
Burgonyaleves vaddisznóhússal | 11 |
Kelkáposztaleves füstölt vaddisznóhússal | 13 |
Szárazbableves vaddisznóhússal | 14 |
Becsináltleves vaddisznóból | 15 |
Vaddisznóleves korhely módra | 16 |
Vaddisznóleves franciásan | 18 |
Savanyúleves vaddisznóból | 19 |
Vaddisznóorjaleves | 20 |
Savanyú vadbelsőrész leves | 21 |
Vaddisznókolbászleves I. | 22 |
Vaddisznókolbászleves II. | 23 |
Vaddisznókolbászleves III. | 24 |
Vaddisznóhúsleves | 25 |
Vadmájpüréleves | 26 |
Vagdalt belsőrész leves | 27 |
Vaddisznótüdőgombóc-leves | 28 |
Káposztás vaddisznóleves oroszosan | 30 |
Vadmalacleves tejfölösen | 31 |
Vaddisznóleves lengyelesen | 32 |
Füstölt vaddisznókrokett | 34 |
Bográcsgulyás vaddisznóból | 35 |
Vaddisznóhúsos babgulyás | 36 |
Székelygulyás vaddisznóból | 38 |
Aszpikfőzés szarvasborjú- vagy vaddisznócsontból | 39 |
Svéd saláta vadhússal | 41 |
Vaddisznóhús puding | 42 |
Vadvelőkrokett | 43 |
Vaddisznókocsonya | 45 |
Vaddisznósajt | 46 |
Kenyérszeletek hideg vaddisznósülttel | 48 |
Vaddisznósonkás kenyérkocka | 50 |
Kenyérszeletek vadsüldőmájjal | 51 |
Vaddisznófej elkészítése | 52 |
Vaddisznófejből saláta | 54 |
Főtt vaddisznóhús tormával | 55 |
Vaddisznóvese mártással | 56 |
Vadhúsos rántotta | 57 |
Vadvelőlepény | 58 |
Vadvelőből kolbász készítése | 60 |
Vaddisznómáj-pástétom I. | 61 |
Vaddisznómáj-pástétom II. | 62 |
Vadmalacmáj aszpikban | 64 |
Vadmájsaláta | 64 |
Vaddisznómájból kenőmájas | 66 |
Vaddisznómájas hurka | 67 |
Vaddisznómáj pirítva | 68 |
Vaddisznómájlepény | 70 |
Vaddisznómáj szalonnával | 71 |
Vaddisznómáj rántva | 72 |
Vadvelő aszpikban | 73 |
Vadhúsból hasé készítése | 74 |
Vadhússal töltött karalábé | 75 |
Vaddisznóhússal töltött paradicsom | 76 |
Vaddisznóhússal töltött paprika | 77 |
Töltött káposzta vaddisznóhússal | 78 |
Vaddisznóhúsos rakott káposzta | 80 |
Rablópecsenye (javorinai módra nyárson sült.) | 81 |
Töltött fasírozott vaddisznóból | 83 |
Vaddisznónyelv rántva | 85 |
Vaddisznónyelv roston sütve | 86 |
Vaddisznóvese velővel | 87 |
Vaddisznó vesepecsenye vadászmártással | 88 |
Vaddisznó vesepecsenye érmék | 89 |
Vaddisznóvese mustárral | 90 |
Vaddisznóvese gombával | 91 |
Vaddisznó vesepecsenye frissen sütve | 92 |
Vaddisznó vesepecsenye magyarosan | 94 |
Vaddisznó vesepecsenye paprikásan | 95 |
Vaddisznóflekken (szénen sült) | 97 |
Vaddisznósült valkói módra | 99 |
Vaddisznólábszár köményesen | 100 |
Vaddisznó paprikás szelet | 101 |
Vaddisznóbelsőrész-pörkölt | 102 |
Vaddisznópörkölt | 103 |
Vaddisznótüdő rizzsel | 105 |
Rizseshús vaddisznóból orosz módra | 106 |
Borsostokány vaddisznóból I. | 107 |
Borsostokány vaddisznóból II. | 109 |
Hentestokány vaddisznóból | 110 |
Pásztortokány vaddisznóból | 112 |
Gombástokány vaddisznóból | 113 |
Csikóstokány vaddisznóból | 115 |
Erdélyi tokány vaddisznóból | 117 |
Orosz tokány vaddisznóból | 118 |
Fasírozott vaddisznóból | 119 |
Vaddisznószelet frissen sütve | 121 |
Vaddisznószeletek gombával | 122 |
Vaddisznószeletek kucsmagombával | 123 |
Matrózhús párizsiasan, vaddisznócombból | 125 |
Vaddisznószelet bakonyi módra | 126 |
Vaddisznó vesepecsenye hálóban | 128 |
Vadmalacpecsenye ropogósan | 129 |
Vaddisznósonka-ropogós | 131 |
Vaddisznóropogós | 132 |
Rablópecsenye (nyárson sült) | 133 |
Vaddisznószelet temesváriasan | 135 |
Vaddisznószelet debreceniesen | 137 |
Vaddisznószelet szegediesen | 139 |
Vaddisznószelet burgundi módra | 141 |
Vaddisznókaraj libamájjal | 143 |
Vaddisznókaraj serpenyősen | 144 |
Vaddisznókaraj bácskaiasan | 146 |
Vaddisznókaraj elzászi módra | 147 |
Vaddisznókaraj zöldborsópürével | 149 |
Vaddisznókaraj tükörtojással | 150 |
Vaddisznókaraj gombával | 151 |
Vaddisznókaraj hortobágyiasan | 153 |
Vaddisznókaraj vidéki módra | 155 |
Párolt vaddisznócomb | 156 |
Párolt vaddisznócomb vörösborral | 157 |
Vaddisznócomb hagymásan párolva | 159 |
Párolt vadmalaccomb borban | 161 |
Vaddisznócomb egri módra | 162 |
Sonkás vaddisznócomb | 164 |
Töltött vaddisznócomb | 165 |
Vaddisznócomb hagymásan | 167 |
Vaddisznócomb bácskaiasan | 169 |
Vaddisznócomb zöldségesen | 171 |
Debreceni kolbász vaddisznóból | 172 |
Vaddisznókolbász hálóban | 174 |
Vaddisznókolbász füstölve | 176 |
Szalámi készítése vadhúsból | 177 |
Vadételekhez kiegészítők, köretek, mártások, saláták | 183 |
Tésztafélék | 183 |
Pogácsák | 183 |
Vajas pogácsa | 184 |
Tepertős pogácsa | 185 |
Zsíros pogácsa | 186 |
Palacsinták | 187 |
Húsos palacsinta | 189 |
Sonkás palacsinta | 190 |
Túrós palacsinta | 190 |
Rétesek | 190 |
Cseresznyés rétes | 191 |
Túrós rétes | 192 |
Káposztás rétes | 193 |
Kifőtt tészták | 194 |
Csuszatészta készítése | 194 |
Túrós csusza | 195 |
Káposztás csusza | 196 |
Gyúrt levelestészta | 197 |
Tojáshabgaluska | 198 |
Lúdgégenyak tészta | 199 |
Zsemlegombóc | 200 |
Köretek | 201 |
Burgonyapüré | 201 |
Hasábburgonya | 202 |
Burgonyaropogós | 203 |
Szalmaburgonya | 204 |
Pirított burgonya | 205 |
Burgonyagombóc | 205 |
Galuska | 206 |
Franciasaláta készítése | 207 |
Francia körítés | 208 |
Pirított tarhonya | 210 |
Zöldbab vajjal | 212 |
Zöldborsó vajjal | 213 |
Lecsó | 213 |
Párolt rizs | 215 |
Lencsefőzelék | 216 |
Sárgaborsópüré | 217 |
Párolt káposzta | 218 |
Paradicsomos káposzta | 219 |
Kelkáposztafőzelék | 220 |
Kucsmagombás táska | 222 |
Grzígaluska | 223 |
Mártások | 224 |
Majonéz | 224 |
Tartármártás | 225 |
Madeiramártás | 226 |
Burgundimártás | 227 |
Barna gombamártás | 227 |
Barnamártás (spanyol) | 228 |
Róbert mártás | 230 |
Olasz mártás | 231 |
Hagymamártás | 232 |
Kapormártás | 233 |
Remoulade mártás | 234 |
Tormamártás tejföllel | 235 |
Tormamártás ecettel | 236 |
Mustármártás | 237 |
Sóskamártás | 238 |
Ribizkemártás | 239 |
Paradicsommártás | 240 |
Zsemlemártás | 241 |
Céklamártás | 242 |
Saláták | 243 |
Burgonyasaláta | 243 |
Fejes saláta | 244 |
Uborkasaláta | 245 |
Céklasaláta | 246 |
Paprikasaláta | 247 |
Paradicsomsaláta | 247 |
Vegyes saláta | 248 |
Ecetes torma | 249 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.