kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Népszava Lap- és Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 300 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Ajánlás / Dr. Tóth Sándor | 5 |
Legfontosabb vadászható vadjaink | 7 |
A gímszarvas | 7 |
A dámszarvas | 15 |
Az őz | 17 |
A muflon | 21 |
A vaddisznó | 25 |
A mezeinyúl | 32 |
Az üreginyúl | 39 |
A fácán | 40 |
A fogoly | 47 |
Az erdei szalonka | 53 |
A vetési lúd | 54 |
A nagy lilik | 55 |
A kis lilik | 55 |
A tőkés réce | 55 |
A böjti réce | 57 |
A barátréce | 57 |
A fütyülő réce | 58 |
A csörgő réce | 58 |
Az örvös galamb | 58 |
A balkáni gerle | 59 |
Szőrmés és szárnyas ragadozók, kártevők | 60 |
A róka | 60 |
A borz | 62 |
A vidra | 63 |
A nyest | 64 |
A nyuszt | 65 |
A vadmacska | 66 |
A görény | 68 |
A menyét | 69 |
A szürke varjú | 70 |
A vetési varjú | 70 |
A szarka | 71 |
A szajkó | 71 |
A héja | 72 |
Vadászat | 73 |
A vad jelenlétének megállapítása | 73 |
A vad mozgásából eredő nyomok | 74 |
A vadfajok életmódjából, sajátos szokásaiból eredő nyomok | 89 |
A vad megközelítése | 92 |
A vad elejtése | 94 |
A sebzett vad jelzése | 95 |
A sebvér | 98 |
A lőtt vad birtokbavétele utáni feladatok | 104 |
A vadászat szabályai (Vadászati szabályzat) | 110 |
A vadászterület berendezései, felszerelései | 114 |
Vadkerítés, vadbeugró | 114 |
Cserkésző és barkácsoló utak | 114 |
Csenderesek | 115 |
Vadföld, vadlegelő | 116 |
Vadetetők | 117 |
Sózók | 118 |
Disznószórók | 121 |
Dagonyák | 121 |
Források | 122 |
Magaslesek | 122 |
Lőállások | 123 |
Lesgödrök | 123 |
Bagolykunyhók | 124 |
A trófeák kezelése és bírálata | 125 |
A szarvasagancs bírálata | 128 |
A dámlapát bírálata | 131 |
Az őzagancs bírálata | 135 |
A muflonszarv bírálata | 138 |
A vadkanagyar bírálata | 140 |
A koponyák és bőrök bírálata | 142 |
A lőtt vad felhasználásának előkészítése és konyhatechnikája | 145 |
A vadhúsok pihentetése, érlelése | 147 |
A vadhúsok pácolása, páclevek készítése | 147 |
Vadszárnyasok konyhai előkészítése | 148 |
Vadszárnyasokból készült ételek | 149 |
A vadnyúl konyhai előkészítése | 158 |
Vadnyúlból készült ételek | 159 |
Az őz, a muflon, a szarvas konyhai előkészítése | 162 |
Az őz-, muflon- és szarvashúsból készült ételek | 164 |
A vaddisznó konyhai előkészítése | 178 |
Vaddisznóból készült ételek | 179 |
Fontosabb halfajtáink | 194 |
Amur | 194 |
Angolna | 195 |
Bagolykeszeg | 200 |
Balin | 200 |
Bodorka | 201 |
Busa | 202 |
Compó | 202 |
Csuka | 203 |
Dunai galóca | 204 |
Ezüstkárász | 205 |
Fekete sügér | 205 |
Fejes domolykó | 206 |
Fenékjáró küllő | 207 |
Harcsa | 207 |
Jászkeszeg | 208 |
Karikakeszeg | 209 |
Kárász | 210 |
Kecsege | 210 |
Kősüllő | 211 |
Laposkeszeg | 212 |
Márna | 212 |
Menyhal | 213 |
Naphal | 214 |
Paduc | 214 |
Ponty | 215 |
Sebes- és szivárványos pisztráng | 216 |
Süllő | 217 |
Szilvaorrú keszeg | 218 |
Törpeharcsa | 218 |
A horgászat rendje | 220 |
A halak kezelése és konyhai előkészítése | 231 |
A megfogott hal kezelése | 231 |
A halak konyhai előkészítése | 232 |
Hideg halkészítmények | 234 |
Meleg halételek | |
Szálkás apró halak felhasználása | 287 |
Irodalom | 291 |