1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Üzletvezetők zsebkönyve I-III.

A vendéglátás 1010 parancsolata/A minőség prioritása az értékesítésben/Merre tart az idegenforgalom és a vendéglátás

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Novorg Kerszi Munkaszervező Leányvállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 390 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-616-056-2
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

I. kötet
Előszó7
Milyen legyen a jó üzletvezető?9
Milyen a jó vendéglátó dolgozó?13
Etikai követelmények14
Főbb magatartási szabályok16
Egyéb szakmai követelmények18
Magatartás az üzletben24
Milyenek a vendégek?27
Vendégtípusok, - szokások27
A külföldi vendégek fogyasztási szokásai33
A külföldi vendégek étkezési ideje és rendje35
A hozzánk gyakraban látogató külföldiek fogyasztási szokásai38
Milyen a jó vendéglátó üzlet?44
Az üzlet telepítése44
Az üzlet létesítése és berendezése45
Az üzlet díszítése53
Az üzemeltetés előfeltételei55
Az üzlet kivilágítása55
Az üzlet "tükre" a kirakat57
A működési engedély58
Az üzlet nyitvatartása59
Az üzlet berendezése és felszerelése60
Az értékesítési munka főbb balesetelhárítási szabályai61
Fogyóeszközök, textiliák62
Üzleti karbantartás, felujítás, takarítás62
Az üzleti reklám66
Az üzlet dolgozók főbb feladatai és kötelességei71
Általános szabályok71
Az üzletvezető feladatai, kötelességei73
Az üzletvezető feladatai az árurendelés terén77
Feladatok az áruátvétel terén80
Feladatok a minőség ellenőrzése terén83
Feladatok az áruk előkészítése és feldolgozása terén86
Az áru értékesítésének előkészítése87
Feladatok az áruraktározás és tárolás terén90
Az üzletvezető feladatai a munkavédelem terén92
Az üzletvezető feladatai az egészségügyi és közegészségügyi előírások betartása terén95
Az üzletvezető feladatai a társadalmi és a személyi tulajdon védelme terén98
Az üzletvezető ellenőrzési feladatai102
Az éttermi főnök feladatai, kötelességei108
A konyhavezető feladatai110
A szakács legfőbb feladatai112
A konyhamészáros legfőbb feladatai113
A cukrász legfőbb feladatai114
A kézilány legfőbb feladatai115
A felszolgálók legfőbb feladatai116
Az eladók legfőbb feladatai121
A raktáros legfőbb feladatai122
A segédmunkások főbb feladatai123
A ruhatáros főbb feladatai124
A vendégek kiszolgálása125
Előkészületi munkák125
Az asztalok elrendezése125
Az abroszok felterítése126
A tányérok előkészítése és elhelyezése126
Az evőeszközök és a poharak felterítése127
A zsemletányér, az asztalkendő és az asztali leltár elhelyezése127
A székek beállítása és a szervízasztal előkészítése128
A terem diszítése129
A felszolgálók egyéni előkészülete129
Felszolgálási rendszerek130
Felszolgálási módok131
A felszolgálók ruházata és felszerelése133
Étkezési fajták136
Reggelik136
Egyéb étkezések137
Az étlapszerkesztés főbb szabályai138
Az étlapszerkesztés alaki követelményei139
Az étlapszerkesztés tartalmi követelményei143
A vendégek fogadása, elhelyezése152
A felszolgálás főbb szabályai157
A felszolgálás általános szabályai157
A felszolgálás részlete szabályai160
Meleg ételek tálalása, felszolgálása165
Hideg ételek tálalása és kiszolgálása164
Cukrászsütemények tálalása, felszolgálása165
Felszolgálás kávéház jellegű üzletekben166
Gyümölcsök felszolgálása169
Teeendők étkezés után170
A vendégek észrevételei, panaszai172
Az italértékesítés alapszabályai176
Az italértékesítéssel foglalkozó dolgozókkal szemben támasztott néhány követelmény177
Italfogyasztási szokások179
Speciális italkínálat188
Egyéb értékesítési követelmények189
Az italok hűtése194
Néhány gazdálkodási alapismeret195
A költségek színvonalát meghatározó főbb tényezők197
A gazdasági eredményt befolyásoló főbb tényezők198
Forrásmunkák jegyzéke
II. kötet
Előszó5
Minőségi szintek a szálloda- és a vendéglátóiparban7
Az anyagfelhasználás optimalizálása és az árverseny10
A nyersanyagok kiválasztásánál és bevásárlásánál 12
Az ételek készítése során12
Anyagfelhasználás és minőségmegtartás13
A kiszolgálás és a felszolgálás minőségének tényezői15
Étlapszerkesztés- minőség és kínálat18
Az étlap tartalmi követelményei és az új körülmények között19
Új ételek szerepeltetése az étlapon23
Az étlapszerkesztés külső vonásai25
A minőségjavítás forgalomnövelő tényezői27
A vendégkör struktúrájának alakulása27
Az értékesítés minősége a forgalomnövelésben30
A rendezvények a többletforgalom fontos tényezői34
A személyzet optimalizálása37
Versenyképesség a vendéglátóiparban42
Az üzlet "image"-nak szerepe a versenyképességben43
A vendégkör és az üzletpolitika összhangja45
A kínálat és az értékesítés színvonala a versenyképesség döntő tényezője47
A speciális kínálat minőségének szerepe a versenyben51
Árpolitika és verseny53
A termelés és az értékesítés összhangja55
A gépek használhatóságának optimális követelményei56
Egy vendéglátóüzlet, üzletház minőség jegyezi58
III. kötet
A jó üzletvezető5
A jó vendéglátó dolgozó7
Vendégek - vendégtípusok13
A jó vendéglátó üzlet19
Az üzemeltetés feltételei25
Az üzlet dolgozóinak főbb feladatai, kötelességei33
A vendégek kiszolgálása63
Az étlap69
A vendégek fogadása, elhelyezése75
A felszolgálás78
Az italértékesítés89
A gazdálkodás99
Teszt - ponttáblázat102
Összesített eredmény113

Dr. Borda József

Dr. Borda József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Borda József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem