Árrendszer | |
A népgazdaság és a vendéglátóipar árrendszerének összefüggései | 9 |
A vendéglátóipar árrendszerének sajátosságai | 10 |
Árformák a vendéglátóiparban | 11 |
A termelői és fogyasztói árak kialakítása | 12 |
A vendéglátóipari fogyasztói árképzés jellemzői | 15 |
A vendéglátóipari osztályba sorolásának feltételei | 16 |
A vendéglátóipari anyag, veszteség- és értéknormák | 18 |
Az árak kiszámítása | 21 |
Beszerzési ár (termelő vagy nagykereskedelmi ár) | 21 |
Elszámoló ár | 22 |
Az árrés és haszonkulcs | 23 |
A vendéglátóipari ételek ármegállapítása | 24 |
A vendéglátóipar haszonkulcs rendszere | 24 |
Az ételek árképzése | 25 |
Hal-, vad-, szárnyasételek árképzése | 29 |
Napi és előfizetéses menük árképzése | 31 |
Napi menü | 31 |
Előfizetéses menü | 32 |
Félkész ételek árképzése | 33 |
Italok árképzése | 34 |
Az italok fogyasztói árképzésének jellemzői | 34 |
Borok fogyasztói árképzése | 38 |
Borból kiszolgált összetett italok árképzése | 39 |
Sörök fogyasztói ára | 40 |
Égetett szeszes italok, likőrök árképzése | 40 |
Kevert italok fogyasztói ára | 41 |
A vendéglátóiparban értékesítésre kerülő egyéb áruk fogyasztói árképzése | 42 |
Feketekávé | 42 |
Fagylalt | 43 |
Sütőipari készítmények | 44 |
Trafikáruk | 44 |
Rendezvények | 44 |
A vendéglátóipari szolgáltatások díjai | 45 |
Zene- és műsorszolgáltatás | 45 |
Ruhatár | 46 |
Kiegészítő szolgáltatások | 46 |
A vállalati és üzleti árpolitika jellemzői | 46 |
Az üzleti fogyasztói árak változásának vizsgálati módszerei | 48 |
Ügyvitel | |
Az ügyvitelről általában | 50 |
Az ügyvitel meghatározása | 50 |
Az ügyvitel célja és tagolása | 51 |
Könyvvitel | 51 |
Statisztika | 52 |
Operatív számvitel | 52 |
Üzleti - vállalati ügyvitel | 53 |
Az üzleti ügyvitel | 54 |
Gazdasági esemény | 54 |
Bizonylat | 54 |
A bizonylatok kiállítására vonatkozó tartalmi követelmények | 55 |
A bizonylatok kiállítására vonatkozó alaki követelmények | 55 |
Nyomtatványok | 55 |
A bizonylatok csoportosítása | 57 |
Nyilvántartás | 57 |
Elszámoltatás | 58 |
Az üzleti ügyvitel felépítése | 58 |
A raktározás nyilvántartása és elszámoltatása | 60 |
A termelés nyilvántartása és elszámoltatása | 60 |
Az értékesítés nyilvántartása és elszámoltatása | 60 |
Az anyagi felelősség hatása az elszámoltatásra | 61 |
Az áru útja az üzleten belül | 61 |
Az ügyvitellel szemben támasztott követelmények | 62 |
Az ügyviteli adatok ellenőrzése | 62 |
Az üzleti ügyvitelre vonatkozó rendelkezések | 63 |
Általános előírások | 63 |
Nyilvántartási ár | 64 |
Árváltozás | 64 |
Bizonylatolás | 64 |
Kompenzációs tilalom | 64 |
Az ügyviteli munka felosztása a vállalat központja és az üzletek között | 65 |
Forgalmi és pénztárjelentés | 65 |
Az üzletek csoportosítása | 65 |
Az elszámoltatás módja | 66 |
Forgalmi jelentés | 67 |
Az áruátvétel | 67 |
Számlaellenőrző bélyeg | 67 |
Egységárak | 68 |
A forgalmi jelentés tagolása | 69 |
A forgalmi jelentés kitöltése | 70 |
Számlaellenőrzés a vállalat központjában | 71 |
Pénztárjelentés | 72 |
Az állófogyasztás bizonylatai | 73 |
Pénztárgépállás-nyilvántartás | 73 |
Franciablokk-elszámolás | 74 |
Előre nyomott blokkelszámolás | 75 |
Az ülőfogyasztás bizonylatolása | 76 |
A pénztárjelentés összeállítása | 81 |
Az árukészlet nyilvántartása és elszámoltatása | 83 |
Elkülönített raktárak nyilvántartása és elszámoltatása | 83 |
A termelés nyilvántartása és elszámoltatása konyhákban | 91 |
A termelés nyilvántartása és elszámoltatása cukrászműhelyekben | 96 |
Az értékesítés nyilvántartása és elszámoltatása szoros elszámolású üzletekben | 98 |
Az állóeszközök nyilvántartása | 107 |
Állóeszközök egyedi nyilvántartása | 107 |
Törzsleltár | 107 |
Fogyóeszközök egyedik nyilvántartása | 108 |
Leltározás | 109 |
A leltár fogalma | 109 |
A leltárak csoportosítása | 109 |
A leltározás előkészítése | 110 |
Anyagi felelősség | 115 |
Közvetlen felelősség | 115 |
Közvetett felelősség | 116 |
A leltárhiány érvényesítése | 117 |