1.060.435

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Üzletvezetés II.

Tankönyv a vendéglátó üzletvezetői tanfolyamok II. évfolyama számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 118 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Árrendszer
A népgazdaság és a vendéglátóipar árrendszerének összefüggései9
A vendéglátóipar árrendszerének sajátosságai 10
Árformák a vendéglátóiparban11
A termelői és fogyasztói árak kialakítása12
A vendéglátóipari fogyasztói árképzés jellemzői15
A vendéglátóipari osztályba sorolásának feltételei16
A vendéglátóipari anyag, veszteség- és értéknormák18
Az árak kiszámítása21
Beszerzési ár (termelő vagy nagykereskedelmi ár)21
Elszámoló ár22
Az árrés és haszonkulcs23
A vendéglátóipari ételek ármegállapítása24
A vendéglátóipar haszonkulcs rendszere24
Az ételek árképzése25
Hal-, vad-, szárnyasételek árképzése29
Napi és előfizetéses menük árképzése31
Napi menü31
Előfizetéses menü32
Félkész ételek árképzése33
Italok árképzése34
Az italok fogyasztói árképzésének jellemzői34
Borok fogyasztói árképzése38
Borból kiszolgált összetett italok árképzése39
Sörök fogyasztói ára40
Égetett szeszes italok, likőrök árképzése40
Kevert italok fogyasztói ára41
A vendéglátóiparban értékesítésre kerülő egyéb áruk fogyasztói árképzése42
Feketekávé42
Fagylalt43
Sütőipari készítmények44
Trafikáruk44
Rendezvények44
A vendéglátóipari szolgáltatások díjai45
Zene- és műsorszolgáltatás45
Ruhatár46
Kiegészítő szolgáltatások46
A vállalati és üzleti árpolitika jellemzői46
Az üzleti fogyasztói árak változásának vizsgálati módszerei48
Ügyvitel
Az ügyvitelről általában50
Az ügyvitel meghatározása50
Az ügyvitel célja és tagolása51
Könyvvitel51
Statisztika52
Operatív számvitel52
Üzleti - vállalati ügyvitel53
Az üzleti ügyvitel54
Gazdasági esemény54
Bizonylat54
A bizonylatok kiállítására vonatkozó tartalmi követelmények55
A bizonylatok kiállítására vonatkozó alaki követelmények55
Nyomtatványok55
A bizonylatok csoportosítása57
Nyilvántartás57
Elszámoltatás58
Az üzleti ügyvitel felépítése58
A raktározás nyilvántartása és elszámoltatása60
A termelés nyilvántartása és elszámoltatása60
Az értékesítés nyilvántartása és elszámoltatása60
Az anyagi felelősség hatása az elszámoltatásra61
Az áru útja az üzleten belül61
Az ügyvitellel szemben támasztott követelmények62
Az ügyviteli adatok ellenőrzése62
Az üzleti ügyvitelre vonatkozó rendelkezések63
Általános előírások63
Nyilvántartási ár64
Árváltozás64
Bizonylatolás64
Kompenzációs tilalom64
Az ügyviteli munka felosztása a vállalat központja és az üzletek között65
Forgalmi és pénztárjelentés65
Az üzletek csoportosítása65
Az elszámoltatás módja66
Forgalmi jelentés67
Az áruátvétel67
Számlaellenőrző bélyeg67
Egységárak68
A forgalmi jelentés tagolása69
A forgalmi jelentés kitöltése70
Számlaellenőrzés a vállalat központjában71
Pénztárjelentés72
Az állófogyasztás bizonylatai73
Pénztárgépállás-nyilvántartás73
Franciablokk-elszámolás74
Előre nyomott blokkelszámolás75
Az ülőfogyasztás bizonylatolása76
A pénztárjelentés összeállítása81
Az árukészlet nyilvántartása és elszámoltatása83
Elkülönített raktárak nyilvántartása és elszámoltatása83
A termelés nyilvántartása és elszámoltatása konyhákban91
A termelés nyilvántartása és elszámoltatása cukrászműhelyekben96
Az értékesítés nyilvántartása és elszámoltatása szoros elszámolású üzletekben98
Az állóeszközök nyilvántartása107
Állóeszközök egyedi nyilvántartása107
Törzsleltár107
Fogyóeszközök egyedik nyilvántartása108
Leltározás109
A leltár fogalma109
A leltárak csoportosítása109
A leltározás előkészítése110
Anyagi felelősség115
Közvetlen felelősség115
Közvetett felelősség116
A leltárhiány érvényesítése117
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Üzletvezetés II.

A címlapon bejegyzések találhatók.

Állapot:
940 Ft
470 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba