kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 108 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Bevezetés | 7 |
A vezetésről általában | 8 |
A vezetés fogalma | 8 |
Vezetés és irányítás | 8 |
A szocialista vezetés alapelvei | 9 |
A vezetés feladatai és folyamata | 9 |
A vezetés feladatai | 10 |
A vezetés folyamata | 10 |
Informálódás | 11 |
Döntéselőkészítés | 12 |
A döntés | 12 |
A feltételek megteremtése | 13 |
Az utasítás | 13 |
Az ellenőrzés | 14 |
A vezetés szintjei | 15 |
Vezetési folyamat az üzletben | 16 |
A vezető személye és időbeosztása | 21 |
A vezetők kiválasztásának szempontjai | 21 |
A vezetőkkel kapcsolatos követelmények | 22 |
Vezetőtípusok | 24 |
Vezetési stílusok | 26 |
A vezetés legfontosabb eszköze: a hatalom | 27 |
A vezető és a beosztott kapcsolata | 29 |
A munkahelyi légkör | 31 |
Az üzleti önállóság szerepe a vezetési munkában | 35 |
A vezetők időbeosztása | 35 |
Az etika a vezetési munkában | 37 |
Az etika jelentősége a vezetői munkafolyamatban | 37 |
Az üzletvezetőkkel szemben támasztott etikai követelmények | 39 |
Munka- és üzemszervezés a vendéglátásban | 41 |
A szervezéselméletről és a szervezésről általában | 41 |
Szervezéselmélet - szervezés | 41 |
Vállalati (szövetkezeti) szintű szervezés - üzleti szervezés | 42 |
Munkaszervezés a vendéglátásban | 43 |
A folyamatok és szerepük a szervezésben | 45 |
A folyamatszemlélet | 45 |
A folyamatok sajátosságai és főbb fajtái | 46 |
Munkafolyamatok a vendéglátásban | 49 |
A szervezetről általában | 49 |
A gazdálkodó egységek (vállalat, szövetkezet) szervezetének néhány vonása | 50 |
A vendéglátó üzlet mint sajátos szervezeti forma | 53 |
Vállalati (szövetkezeti) szabályozások | 55 |
Üzleti munkarend | 57 |
A reklám- és propagandamunka az üzletben | 59 |
A munka- és üzemszervezés kapcsolata az üzleti hatékonysággal | 61 |
A szervezés személyi és technikai vonatkozásai | 62 |
Gazdaságossági összefüggések | 67 |
A munka- és üzemszervezés szakágazati sajátosságai | 68 |
Munkahelyi vendéglátás | 68 |
Kereskedelmi vendéglátás | 69 |
A munkafolyamatok szervezése, racionalizálása | 73 |
Árubeszerzés és raktározás | 74 |
Termelés | 75 |
Értékesítés és szolgáltatás | 77 |
Az operatív központi munkafolyamatok szervezése | 79 |
Az üzleti munkafolyamatok szervezése | 82 |
Munkahelyi vendéglátás | 85 |
Kereskedelmi vendéglátás | 87 |
Szervezési feladatok új üzletek létesítése, ill. átszervezése esetén | 92 |
A szervezés előkészítése | 92 |
Helyzetfelmérés és elemzés | 94 |
A szervezési javaslat | 95 |
A bevezetés | 95 |
A szervezési eredmények értékelése | 96 |
Melléklet | 98 |
Forrásmunkák | 107 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.