1.062.132

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Üzletvezetés és munkaszervezés a vendéglátásban

Vendéglátó tanfolyam

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Vállalat
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 108 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés7
A vezetésről általában8
A vezetés fogalma8
Vezetés és irányítás8
A szocialista vezetés alapelvei9
A vezetés feladatai és folyamata9
A vezetés feladatai10
A vezetés folyamata10
Informálódás11
Döntéselőkészítés12
A döntés12
A feltételek megteremtése13
Az utasítás13
Az ellenőrzés14
A vezetés szintjei15
Vezetési folyamat az üzletben16
A vezető személye és időbeosztása21
A vezetők kiválasztásának szempontjai21
A vezetőkkel kapcsolatos követelmények22
Vezetőtípusok24
Vezetési stílusok26
A vezetés legfontosabb eszköze: a hatalom27
A vezető és a beosztott kapcsolata29
A munkahelyi légkör31
Az üzleti önállóság szerepe a vezetési munkában35
A vezetők időbeosztása35
Az etika a vezetési munkában37
Az etika jelentősége a vezetői munkafolyamatban37
Az üzletvezetőkkel szemben támasztott etikai követelmények39
Munka- és üzemszervezés a vendéglátásban41
A szervezéselméletről és a szervezésről általában41
Szervezéselmélet - szervezés41
Vállalati (szövetkezeti) szintű szervezés - üzleti szervezés42
Munkaszervezés a vendéglátásban43
A folyamatok és szerepük a szervezésben45
A folyamatszemlélet45
A folyamatok sajátosságai és főbb fajtái46
Munkafolyamatok a vendéglátásban49
A szervezetről általában49
A gazdálkodó egységek (vállalat, szövetkezet) szervezetének néhány vonása50
A vendéglátó üzlet mint sajátos szervezeti forma53
Vállalati (szövetkezeti) szabályozások55
Üzleti munkarend57
A reklám- és propagandamunka az üzletben59
A munka- és üzemszervezés kapcsolata az üzleti hatékonysággal61
A szervezés személyi és technikai vonatkozásai62
Gazdaságossági összefüggések67
A munka- és üzemszervezés szakágazati sajátosságai68
Munkahelyi vendéglátás68
Kereskedelmi vendéglátás69
A munkafolyamatok szervezése, racionalizálása73
Árubeszerzés és raktározás74
Termelés75
Értékesítés és szolgáltatás77
Az operatív központi munkafolyamatok szervezése79
Az üzleti munkafolyamatok szervezése82
Munkahelyi vendéglátás85
Kereskedelmi vendéglátás87
Szervezési feladatok új üzletek létesítése, ill. átszervezése esetén92
A szervezés előkészítése92
Helyzetfelmérés és elemzés94
A szervezési javaslat95
A bevezetés95
A szervezési eredmények értékelése96
Melléklet98
Forrásmunkák107
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem