kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mandala-Véda Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budakeszi |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 375 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-943-638-0 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
Dr. Patrick C. Pietroni: Előszó | 8 |
Előszó a szerzőtől | 10 |
Bevezetés | 13 |
Miért váljunk vegetáriánussá és hogyan? | 19 |
A vegetáriánus étrend és az egészség közötti összefüggés | 24 |
Az egészségen felül: erő, állóképesség, és a tudat tisztasága | 41 |
Az áttérés megtervezése | 43 |
Kezdjük el! | 50 |
Első fázis: A vörös hús | 55 |
Hogyan hatnak a húsok és a zsírok az egészségre? | 74 |
Szénhidrát: az ideális tápanyag | 85 |
Vas hús nélkül? | 98 |
Laktat, de nem nehéz | 108 |
Második fázis: Szárnyas | 119 |
Aminosavak: kiegészítés vagy pótlás? | 128 |
Fehérje, de milyen mennyiségben? | 146 |
Kalcium, d-vitamin és csontritkulás | 162 |
Nyomelemek és a fűszerezés titkai | 186 |
Harmadik fázis: A hal | 201 |
A halolaj és az esszenciális zsírsavak | 204 |
Mi a gond a hallal: higiénia, PCB származékok és higany | 215 |
B12-vitamin és a vészes vérszegénység | 232 |
Az étkezések megtervezése: kilépés a kezdő mentalitásból | 245 |
Most, hogy vegetáriánussá váltunk: tej és tojás | 253 |
Tisztulás és étkezési rost | 267 |
Tejtermékek: érvek és ellenérvek | 276 |
A főzéshez használt zsiradék kiválasztása: vaj kontra olaj | 289 |
Az alapelvek gyakorlati alkalmazása | 307 |
A vegetáriánus étrend - áttekintés | 321 |
A szerzőről | 331 |
Függelékek | 332 |
"A" Függelék | 332 |
Kiegészítő jegyzetek | 332 |
"B" Függelék | 345 |
Jegyzetek | 350 |