Előszó
A táplálkozás kultúrája:
Azt mindannyian tudjuk, hogy a táplálkozás kultúrája az általános kultúra része. Ahhoz, hogy az ember fennmaradjon, és sikeres legyen a korszerű, dinamikus világban,...
Tovább
Előszó
A táplálkozás kultúrája:
Azt mindannyian tudjuk, hogy a táplálkozás kultúrája az általános kultúra része. Ahhoz, hogy az ember fennmaradjon, és sikeres legyen a korszerű, dinamikus világban, kiváló pszichikai és fizikai erőnlétre van szüksége. Ennek elsődleges feltétele a helyes táplálkozás. Az egészséges életmód alapját a helyes táplálkozás képezi, életünk minőségéről pedig mi döntünk.
Miért van szükségünk táplálékra?
Ma már senki sem kételkedik abban az állításban, hogy a helyes táplálkozás a leglényegesebb ökológiai tényező, amely nem csak a helyes fizikai és pszichikai fejlődést befolyásolja, hanem az egyén és a teljes nemzet jó egészségi állapotát is. A ZEPTER az egészség küldetésében minden kontinensen új módon közelíti meg a helyes táplálkozást. Az emberek nagy része nem fordít elegendő figyelmet a helyes táplálkozásra.
Bizonyos kutatások szerint Nyugaton csak az emberek 12%-a táplálkozik helyesen, 22%-uk túl keveset, 56%-uk pedig túl sokat eszik. Sokszor az életszínvonal, a szokások és a hagyományok gátolják meg a tudományos alapokra épített, korszerű táplálkozás alkalmazását.
Amikor az evés élvezete győzedelmeskedik a táplálkozás szükségszerűsége felett, amikor a választék és a kínálat eredményeként energiaszükségletünknél több kalória kerül a szervezetünkbe, a táplálék ahelyett, hogy az élet forrását jelentené, sokszor a keserűség forrásává válik.
A helytelen táplálkozás következményei:
Európában és az Amerikai Egyesült Államokban végzett kutatások azt bizonyítják, hogy a betegségek 52%-a a helytelen táplálkozás következménye, a lakosság veszélyeztetettsége pedig napról-napra növekszik.
A lakosság
- 23%-a elhízásban szenved
- 28%-át infarktus fenyegeti
- 31%-ának magas a vérnyomása
- 25%-nak keringési zavarai vannak
- 36%-nak gyomorfekélye van és emésztési zavarokkal küszködik
Vissza