A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Útmutató Zepter edény használatához


Kiadó: Zepter International Ungarn Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A táplálkozás kultúrája:
Azt mindannyian tudjuk, hogy a táplálkozás kultúrája az általános kultúra része. Ahhoz, hogy az ember fennmaradjon, és sikeres legyen a korszerű, dinamikus világban,... Tovább

Előszó

A táplálkozás kultúrája:
Azt mindannyian tudjuk, hogy a táplálkozás kultúrája az általános kultúra része. Ahhoz, hogy az ember fennmaradjon, és sikeres legyen a korszerű, dinamikus világban, kiváló pszichikai és fizikai erőnlétre van szüksége. Ennek elsődleges feltétele a helyes táplálkozás. Az egészséges életmód alapját a helyes táplálkozás képezi, életünk minőségéről pedig mi döntünk.
Miért van szükségünk táplálékra?
Ma már senki sem kételkedik abban az állításban, hogy a helyes táplálkozás a leglényegesebb ökológiai tényező, amely nem csak a helyes fizikai és pszichikai fejlődést befolyásolja, hanem az egyén és a teljes nemzet jó egészségi állapotát is. A ZEPTER az egészség küldetésében minden kontinensen új módon közelíti meg a helyes táplálkozást. Az emberek nagy része nem fordít elegendő figyelmet a helyes táplálkozásra.
Bizonyos kutatások szerint Nyugaton csak az emberek 12%-a táplálkozik helyesen, 22%-uk túl keveset, 56%-uk pedig túl sokat eszik. Sokszor az életszínvonal, a szokások és a hagyományok gátolják meg a tudományos alapokra épített, korszerű táplálkozás alkalmazását.
Amikor az evés élvezete győzedelmeskedik a táplálkozás szükségszerűsége felett, amikor a választék és a kínálat eredményeként energiaszükségletünknél több kalória kerül a szervezetünkbe, a táplálék ahelyett, hogy az élet forrását jelentené, sokszor a keserűség forrásává válik.
A helytelen táplálkozás következményei:
Európában és az Amerikai Egyesült Államokban végzett kutatások azt bizonyítják, hogy a betegségek 52%-a a helytelen táplálkozás következménye, a lakosság veszélyeztetettsége pedig napról-napra növekszik.
A lakosság
- 23%-a elhízásban szenved
- 28%-át infarktus fenyegeti
- 31%-ának magas a vérnyomása
- 25%-nak keringési zavarai vannak
- 36%-nak gyomorfekélye van és emésztési zavarokkal küszködik Vissza

Tartalom

A ZEPTER AZ EGÉSZSÉG KÜLDETÉSÉBEN 1
A táplálkozás kultúrája 1
Miért van szükségünk táplálékra? 1
A helytelen táplálkozás következményei 1
A helyes táplálkozás 2
A ZEPTER edények jellemzői 2
Lényeges részletek 2
A ZEPTER rendszer 3
A ZEPTER rendszer egyes részeinek alkalmazása 3
1) Különböző átmérőjű fedők 3
2) Különböző méretű perforált edények 4
3) Különböző méretű kombi tálak 4
4) Mély és sekély, különböző átmérőjű tálaló tálak 4
5) Reszelők szűkítőgyűrűvel 4
6) Háló 4
A ZEPTER rendszer értékei 5
A ZEPTER rendszer kombinálási lehetőségei 5
SÜTÉS ZEPTER EDÉNYBEN 6
Vízpróba 6
A toronyfőzés lényege 6
Variációk a toronyfőzésre 7
RECEPTEK 8
Lecsós csirke 8
Kapros rizs 8
Tojásos rizs 9
Zöldséges rizs 9
Csirkemájas rizs 9
Kukoricás rizs 9
Tészta főzése kombitálban 9
Tejfölös tészta 9
Párolt zöldség 9
Akkutherm aljú edényben párolt zöldség vagy burgonya 10
Sertés pörkölt 10
Tészta saláta 10
Rakott karaj 11
Gombás apró hús 11
Frankfurti rostélyos 11
Nem lehet abbahagyni csirke 12
Boros kacsa 12
Rántott szelet 12
Rakott kelkáposzta 13
Rakott karfiol 13
Tavaszi csirke 13
Rozmaringos burgonya 14
Kolbászos hús burgonyagombóccal 14
Parizelpörkölt (Gyermekeink kedvence) 14
LEVESEK 15
Húsleves 15
Gulyásleves 15
Borsóleves 1 15
Borsóleves 2 15
Gyümölcslevesek 15
Rántásos levesek 16
Burgonyaleves 16
Tojásos leves 16
FŐZELÉKEK 16
Spenót főzelék: Még a gyerek is szeretni fogja! 16
Bab, borsó, burgonya, sárgaborsó, lencse, répa főzelék 16
GYORS REGGELIK, VACSORÁK, FŐZELÉKFELTÉTEK 17
Tükörtojás 17
Szalonnás sajtos virsli 17
Fasírt 17
GYORSFŐZÉS 18
Burgundi marharagu kuktában 18
Bableves füstölt csülökkel 18
Babsaláta 18
Húsleves gyorsfőzőben 18
DESSZERTEK 19
Csokoládés rakott palacsinta 19
Narancsos palacsinta 19
Mogyorós palacsinta 19
Csirkemájjal töltött palacsinta 20
Húsos palacsinta 20
Gyümölcs torta 20
Túró gombóc 21
Pizza 21
Kuglóf 21
Csúsztatott palacsinta 21
Csodálatos almás piskóta 22
GYORSFŐZÉS A SYNCRO-CLIK-KEL 23
1. A ZEPTER gyorsfőzés elve 23
2. A SYNCRO-CLIK-kel végzett sikeres gyorsfőzés alapszabályai 23
2.1 A fedél zárása és nyitása 23
2.2 az edényt legfeljebb 2/3 részig szabad a főzendő anyaggal feltölteni 23
2.3 A gőzképződés érdekében mindig töltsünk folyadékot az edénybe 23
2.4 Felmelegítés és készre főzés 24
2.5 A megadott főzési idő figyelembe vétele 24
2.7 A főzési idő vége 24
A SYNCRO-CLIK-BEN TÖRTÉNŐ FŐZÉS BIZTONSÁGI SZABÁLYAI 25
A SYNCRO-CLIK TISZTÍTÁSA ÉS RENDBEN TARTÁSA 26
Minden egyes használat után 26
Többszöri használat után 26
MIT TEGYÜNK HA... 27
FŐZÉSI IDŐ 28
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem