kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 84 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 21 cm |
ISBN: | |
Bevezetés | 5 |
Hogyan kell használni az útmutatót? | 5 |
Az útmutató alkalmazási területe | 6 |
Rövid bevezetés a jogszabályokba (nyomon-követés, azonosítás) | 6 |
Az élelmiszer előállítók és a hatósági ellenőrök legfontosabb feladatainak összefoglalása | 8 |
Az élelmiszer-előállítók feladatai | 8 |
A hatósági ellenőrzés követelményei | 9 |
852/2004/EK rendelet II. melléklet: a valamennyi élelmiszeripari vállalkozóra vonatkozó általános higiéniai követelmények (kivéve, ha az I. mell. alkalmazandó) | 11 |
II. melléklet I. fejezet (A III. fejezetben felsoroltaktól eltérő élelmiszer-előállító és - forgalmazó helyre vonatkozó általános követelmények) | 11 |
II. melléklet II. fejezet (Különleges követlemények olyan helyiségekben, ahol élelmiszer készítését, kezelését vagy feldolgozását végzik (kivéve az étkezésre szolgáló helyiségeket és a III. fejezetben meghatározott üzemeket) | 19 |
II. melléklet III. fejezet (Mozgó és/vagy ideiglenes előállító- és forgalmazó helyekre (mint például sátrak, árusítóhelyek, mozgóárusok járművei), elsődlegesen magánlakóházként használt, de forgalomba hozatal céljából élelmiszerek rendszeres készítésére használt helyiségekre, valamint árusító automatákra vonatkozó követelmények) | 25 |
II melléklet IV. fejezet (Szállítás) | 25 |
II. melléklet V. fejezet (Berendezésekre vonatkozó követelmények) | 30 |
II. melléklet VII. fejezet (Vízellátás) | 38 |
II. melléklet IX. fejezet (Az élelmiszerekre allkalmazandó rendelkezések) | 44 |
II. melléklet X. fejezet (Az élelmiszerek egyedi csomagolására és gyűjtőcsomagolására alkalmazandó rendelkezések) | 55 |
II. melléklet XI. fejezet (Hőkezelés) | 57 |
II. melléklet XII. fejezet (Képzés) | 57 |
Mellékletek | 60 |
Fogalom meghatározások | 60 |
Iparágra jellemző veszélyek | 65 |
HACCP rendszer és modell | 66 |
Segítség a GHP terv szükséges, minimális dokumentációjának elkészítéséhez | 77 |