1.063.472

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Utmutatás a must és a bor helyes kezelésére

Szerző
Budapest
Kiadó: Pallas Részvénytársaság Nyomdája
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 264 oldal
Sorozatcím: A m. kir. földmívelésügyi miniszter kiadványai
Kötetszám: 17
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: 90 fekete-fehér ábrával illusztrálva. Pallas részvénytársaság nyomdája nyomtatta Budapesten.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
A tisztaságról általában a pincegazdaságban
Tisztaság a helyes borkezelés első feltétele.
Ha a gazda szüretelő házában és pincéjében állandóan nagy gondot fordít a... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
A tisztaságról általában a pincegazdaságban
Tisztaság a helyes borkezelés első feltétele.
Ha a gazda szüretelő házában és pincéjében állandóan nagy gondot fordít a tisztaságra, nemcsak kevesebb fáradsággal tudja borát készre kezelni, hanem a legtöbb bajnak elejét veszi s ily módon jól fejlődött, egészséges borát könnyen és jól tudja értékesíteni.
A legtöbb borbetegség és borhiba a tisztaság hiányának következménye. hanyagul tisztított edényekkel és eszközökkel dolgozva, piszkos és rossz levegőjű helyiségben a legegészségesebb szőlőből szűrt must és bor is romlásnak indulhat s a gazda termésének kisebb értékében vallja kárát mulasztásának. Vissza

Tartalom

A tisztaságról általában a pincegazdaságban5
Tisztogatás a szüret előtt és a szüret alatt6
Uj hordók előkészítése8
Ürees hordók kezelése és tisztántartása13
A szőlőfürt egyes részei s azoknak összetétele17
A fürt17
A kocsányok17
A bogyók héja18
A bogyók leve19
A magvak20
A szőlő érése és a szüret idejének megállapítása21
A szüret24
A válogatás29
Fehér borok készítése33
A sajtolás39
Siller borok készítése és fehér borok készítése kék szőlőből53
Vörös borok készítése54
Szamorodniborok készítése63
Aszuborok készítése64
Főtt és ráczürmös készítése67
Az erjedés70
A borok fejlődése és érése. Utóerjedés79
A borok kezelése. Pinceműveletek84
Töltögetés84
A borok fejtése87
A kénezés102
A borok derítése107
Próbaderítés119
A borok szűrése125
A borok pasztőrözése137
A borok palackra fejtése és szállításe147
A borgéazdasági melléktermények feldolgozása165
A bor betegségei és hibái174
A must és a bor főbb alkatrészeinek meghatározása188
A borok osztályozása, ízlelése és bírálása204
A bortörvény fontosabb rendelkezései219
A bornyilvántartás vezetésére vonatkozó rendelkezések230
A bornyilvántartás mintája237

Pettenkoffer Sándor

Pettenkoffer Sándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pettenkoffer Sándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem