kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Pallas Részvénytársaság Nyomdája |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 264 oldal |
Sorozatcím: | A m. kir. földmívelésügyi miniszter kiadványai |
Kötetszám: | 17 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 90 fekete-fehér ábrával illusztrálva. Pallas részvénytársaság nyomdája nyomtatta Budapesten. |
A tisztaságról általában a pincegazdaságban | 5 |
Tisztogatás a szüret előtt és a szüret alatt | 6 |
Uj hordók előkészítése | 8 |
Ürees hordók kezelése és tisztántartása | 13 |
A szőlőfürt egyes részei s azoknak összetétele | 17 |
A fürt | 17 |
A kocsányok | 17 |
A bogyók héja | 18 |
A bogyók leve | 19 |
A magvak | 20 |
A szőlő érése és a szüret idejének megállapítása | 21 |
A szüret | 24 |
A válogatás | 29 |
Fehér borok készítése | 33 |
A sajtolás | 39 |
Siller borok készítése és fehér borok készítése kék szőlőből | 53 |
Vörös borok készítése | 54 |
Szamorodniborok készítése | 63 |
Aszuborok készítése | 64 |
Főtt és ráczürmös készítése | 67 |
Az erjedés | 70 |
A borok fejlődése és érése. Utóerjedés | 79 |
A borok kezelése. Pinceműveletek | 84 |
Töltögetés | 84 |
A borok fejtése | 87 |
A kénezés | 102 |
A borok derítése | 107 |
Próbaderítés | 119 |
A borok szűrése | 125 |
A borok pasztőrözése | 137 |
A borok palackra fejtése és szállításe | 147 |
A borgéazdasági melléktermények feldolgozása | 165 |
A bor betegségei és hibái | 174 |
A must és a bor főbb alkatrészeinek meghatározása | 188 |
A borok osztályozása, ízlelése és bírálása | 204 |
A bortörvény fontosabb rendelkezései | 219 |
A bornyilvántartás vezetésére vonatkozó rendelkezések | 230 |
A bornyilvántartás mintája | 237 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.