1.060.446

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Utazás Kulináriába

avagy kultúrtörténeti kalandozás az ízek világában számtalan különleges recepttel

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Corvina Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 259 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 978-963-13-5624-3
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Amit Halász Zoltán (Zoli bácsi) tud, azt így nem tudja senki más. Van, aki az irodalomhoz ért, más a történelemhez, van, aki a gasztronómiához, van, aki utazni tud, van, aki művelt - Ő ezt együtt hozza, elegánsan és tárgyszerűen és mindig érdekesen: mesél. mesél.
Aki ételről, étteremről, ízekről (satöbbi!) ír, az mindenki Halásztanítvány. Abban a valódi és nagy szerencsében volt részem, hogy egy időben rendszeresen együtt ebédelhettem, vacsorázhattam vele. Ez a szerencse vár most az olvasóra is: időn s téren át eszegetni és beszélgetni egy nagy gourmet-val.

Tartalom

Bevezető 5
A csodálatos magyar ízek 9
A húsleves regénye 10
Levesek - főétkezéseink változatos nyitányai 12
Hideg levesek 15
A fehér- és a barnamártás 18
A csodálatos paprikás csirke 20
Tavaszi csirkeshow 23
Március idusa hőseinek a rostélyos pecsenye volt
a kedvenc étele 25
Ünnepi étel a kacsapecsenye 28
Őszi libatoros - kásával, sült májjal, pástétommal 30
November étele, a liba 32
Az alföldi tarhonya és a lebbencs dicsérete 35
Tokány többféle változatban 37
A „királyi nyúl" 40
Szarvaspecsenye erdélyiesen 42
Vadászvacsora erdélyi módra 45
Erdélyi lakoma 47
Változatok - hagymára 50
Hungarikumok a konyhában:
a mangalica karajától a ropogós kacsamellig 53
Palóc ízek 55
Halas históriák 58
Brillat-Savarin ínyencségei 58
A gyomorvidító lazac 62
ínyencségek garnélából 64
A tenger gyümölcsei - a „bronzinótól"
a „Sa Cassoláig" 67
Pontyételek sokféleképpen 71
Boros halreceptek Itáliából, Erdélyből 74
Halételek Szegedről 77
Azok a rácos ízek 79
Az esztendő nagy pillanatai 83
Tavaszi ízparádé 84
Húsvéti finomságok bárányhúsból 86
A húsvéti sódar titka 88
Pünkösdi fogások 91
Anna-báli lakomák 93
Pincepörkölt és egyéb jó falatok 95
„Hálaadás napja" - sült pulykával, áfonyaszósszal 98
A karácsony az igazi lakomák ideje 104
Karácsonyi falatozások 107
Szilveszteri lakomák - mindenfelé 110
A kétezer éves farsangi fánk 114
Farsangi lakoma francia módra 117
Gyümölcshistóriák 120
Nyár eleji ízek cseresznyéből és meggyből 121
Meggyből - mindenféle jót 122
Finomságok ribiszkéből és egresből 125
Az ízes körtét a legjobb in natura fogyasztani 128
Gesztenye sósán és édesen 130
A mandula újrafelfedezése 132
Egy kis mazsolázgatás - Nagyszombattól
a Rajna-vidékig 135
Királyi ínyencségek -
a spárgától a szarvasgombáig 159
A spárgafőzés műhelytitkai 140
Brokkoli, kelbimbó, cukkini 143
Saláták tavaszra, nyárra 146
A spenót: „királyné inkognitóban" 149
Június étele, a zöldborsó 152
Paradicsomparádé 153
Tök az adu 158
Uborkaszezon 160
Cékla többféle változatban 163
Gombás ételek a Bakonytól Erdélyig 166
A titokzatos szarvasgomba 168
Találkozás a „szarvasgombakirállyal" 171
Gasztronómiai kalandozások - Itáliától Japánig 174
Rossini kedvencei 175
A firenzei bifsztek 177
A „boeuf bourguignon" regénye 181
Sóban sült ételek 184
Fokhagymás lakoma 186
Római menü articsókával és gnocchival 188
A spanyol konyha sztárja, a paella 191
Portugál portya 194
Finomságok kecske- és juhsajtból 197
Mediterrán országok kedvence - a báránypecsenye 201
Földközi kedvencek: a lóbab és a csicseriborsó 203
A sütőtök megdicsőülése 206
Belga étlap a waterzooitól a carbonnade-ig 208
Svájci kóstoló a Matterhornnál 211
Svéd konyhatitkok nyomában 214
A török konyha titkai 216
Reggeli szimfónia, angolra hangolva 219
„Vajas kenyér" dán módra 222
Orosz kóstoló: a zakuszka 225
India ajándéka: a chutney 228
Hogyan főzzünk japánul? 230
Pudingok, torták, palacsinták históriái 254
Pudinghistóriák - a „boudintől" a császárpudingig .235
Palacsinta sósán és édesen 238
Süteményreceptek az elfelejtett
Kugler-centenáriumra 241
Kugler Henrik gesztenyés desszertjei 244
Az uzsonnák elmaradhatatlan kísérője, a kuglóf 247
Sütemények karácsonyra 249
Mutató 253

Halász Zoltán

Halász Zoltán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Halász Zoltán könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Utazás Kulináriába Utazás Kulináriába
Állapot:
2.740 Ft
1.910 ,-Ft 30
17 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Utazás Kulináriába Utazás Kulináriába

Szép, tiszta példány.

Állapot:
2.740 ,-Ft
25 pont kapható
Kosárba