1.061.502

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ünnepi menük

Különleges étel-összeállítások jeles napokra

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Budapest
Kiadó: Officina Nova-Magyar Könyvklub
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím: Nova szakácskönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 963-548-246-9
Megjegyzés: Színes ételfotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Lassan elérkezett az ideje, hogy az elmúlt évtizedek mennyiségi szemléletéről áttérjünk a minőségire, lehetőleg minden területen, így az étkezésben és az italfogyasztásban is. Álljunk meg néha... Tovább

Előszó

Lassan elérkezett az ideje, hogy az elmúlt évtizedek mennyiségi szemléletéről áttérjünk a minőségire, lehetőleg minden területen, így az étkezésben és az italfogyasztásban is. Álljunk meg néha rövid időre, és az egyformán rohanó hétköznapokat szakítsuk meg egy-egy ünneppel!
Az ünnephez hozzátartozik az elegánsabb öltözet, a szebben terített és díszített asztal, a választékosabban megkomponált többfogásos menü, amelynek fontos alkotóeleme a megfelelően kiválasztott, hűtött és felszolgált ital.
Díszítsük az ünnepi asztalt gazdagon virággal, az ünnephez igazodóan akár egy-egy virágzó ággal. Különösen szép, ha a virág színben harmonizál az asztal textíliáival. Tovább fokozható a hatás - főleg vacsoraasztal esetén - színben odaillő gyertyákkal.
Bensőséges hangulatúvá varázsolhatjuk az estét, ha több gyertyával olyan fényhatást érünk el, hogy egyéb világítás feleslegessé válik. Kerüljük a túl eklektrikus terítést. Az asztalt éppúgy meg kell komponálni, mint a menüt.
Az élet harmóniájához hozzátartozik az ünnepek harmóniája. Először is ott van az ünnepek sokfélesége. E könyvben csak néhányat említünk, talán a legjellemzőbbeket. Ki-ki találhat alkalmat bőven, hiszen alig várjuk, hogy ünnepelhessünk.
A könyvben szereplő menük ízlés és tetszés szerint használhatók akár más alkalmakkor is. Készíttettünk általánosan alkalmazható menüket is, ezek a jolly jokerek a könyvben. Vissza

Tartalom

Bevezető gondolatok6
Karácsonyi menü pisztránggal
Rákkoktéllal töltött avokádó8
Karácsonyi pezsgőleves8
Pisztráng kékre főzve9
Mákos koszorú9
Karácsonyi menü pulykamellel
Spárgakrémleves10
Omlós tészta a tenger gyümölcseivel11
Gesztenyével töltött pulykamellfilé11
Királyi charlotte11
Húsvéti menü báránybordával
Kagylósaláta12
Erőleves szárnyasgaluskával 12
Báránybordák tésztaköpenyben és mentás borsópürével13
Vezúvi meglepetés13
Húsvéti menü lazaccal
Cikóriahajók sajtkrémmel14
Tárkonyos bárányleves14
Lazacderék roston finom füves vajmártással15
Savarin gyümölcsökkel15
Ünnepi pezsgős vacsora
Zöldségerőleves fürjtojással16
Kaviáros blini16
Zsályás borjújava17
Gyümölcskehely parféval17
Bálint-napi menü
Cikóriakehely naranccsal18
Bélszínjava selymes, színes borsmártással18
Sajttál18
Bájoló muskotályalagút19
Szilveszteri menü 12 személyre
Tőkehalkrémleves20
Waldorf-saláta20
Szilveszteri vegyes saláta20
Malacgalantin21
Vörösboros szarvasragu erdei gombával22
Profiterol málnakrémmel töltve23
Esküvői menü 12 személyre
Avokádó carpaccio24
Vőlegényleves24
Borgőzös süllőtekercs25
Grépfrút sorbet25
Wellington-bélszín burgundi mártással26
Croque-en-bouche27
Hústalan ünnepi menü
Fodrosendíva saláta28
Brokkolikrémleves tönkölygombóccal28
Rántott camembert gyümölcsökkel29
Crépes Susette29
Gyerekzsúr
Színes krémsajttorta30
Pástétommalacok ropogós salátával30
Müzlipuding friss gyümölcsökkel31
Állófogadás 12 személyre
Mediterrán saláta32
Töltött zellergondolák32
Vegyes leveles saláta33
Nyelvhalpástétom33
Tésztasaláta rákkal34
Borított szárnyaspástétom34
Hideg angol hátszín35
Fekete-erdei meggytorta35
Garden party 12 személyre
Töltött profiterolok36
Vichy krémleves36
Szarvasbélszín Szép Ilonka módján36
Sajttál37
Gyümölcstorta37
Ünnepi menü vadnyúllal
Görög parajtorta38
Vadnyúlderék krémmártással38
Gyümölcszselé friss gyümölcsökkel39
Ünnepi menü házassági évfordulóra
Füstöltlazac-tekercs tejszínes tormával40
Tűzdelt őzgerinc sünkrokettel40
Sajttál41
Barackos-citromfüves habtekercs41
Farsangi menü
Tokaji libamájterrine42
Töltött fogas zöld mártással43
Farsangi fánk43
Születésnapi menü
Nizzai saláta44
Narancsos kacsa44
Gyümölcsös túrótorta45
Vadászünnep
Erdeigomba-krémleves46
Mandulás őzfilé Szent Hubertusz kedve szerint46
Erdei szederrel töltött aranygaluska47
Ünnepi menü sáfrányos borjúszűzzel
Brokkolis-kelvirágos torta tofuval és jégsalátával48
Mángoldba tekert borjúszűz sáfránymártással48
Egzotikus gyümölcssaláta49
Ballagási menü
Cukorborsó saláta50
Szent Jakab-kagyló házában sült tengeri csemege50
Camembert-rel töltött bundás jércemell52
Epres rétestorta51
Eljegyzési menü
Rákkoktél52
Sütőtökkrémleves tésztasüveggel52
Aszalt gyümölcsökkel töltött pulykatekercs diómártással53
Crépe Melba53
Anyák napi menü
Dinnyesaláta pármai sonkával54
Göngyölt spárga csőben sütve54
Nyelvhaltekercs bíboros mártásban55
Mentában fürdetett ananász55
Ünnepi menü a natúrkonyha kedvelőinek
Nyers zelleres gombasaláta radicchioágyon56
Kerti zöld krémleves56
Tofucurry barna rizzsel57
Kölespuding gyümölcsökkel57
Pásztoróra menüje
Osztriga pezsgővel58
Zellerkrémleves fürjtojással59
Pástétomkosárkák hercegnő módjára59
Indiai gyömbéres bárányragu59
Néhány gondolat a borokról60
A receptek betűrendes mutatója64

Csizmadia András

Csizmadia András műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Csizmadia András könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ünnepi menük Ünnepi menük Ünnepi menük Ünnepi menük
Állapot:
2.860 Ft
1.430 ,-Ft 50
21 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Ünnepi menük Ünnepi menük Ünnepi menük
Állapot:
2.860 Ft
2.000 ,-Ft 30
30 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Ünnepi menük Ünnepi menük Ünnepi menük Ünnepi menük
Állapot:
2.860 ,-Ft
43 pont kapható
Kosárba