1.072.879

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ünnepi ételek

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Totem Plusz Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 120 oldal
Sorozatcím: F. Horváth Ilona 99 receptje
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN: 978-963-5902-80-4
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Egy jó szakácskönyvet onnan lehet felismerni, hogy minden alkalomra - legyen az többfogásos ünnepi ebéd, váratlan vendég vagy hétköznapi vacsora - használható recepteket ajánl.
F. Horváth Ilona receptjeit ezért úgy állítottuk össze, hogy kezdő háziasszonyok, vállalkozó szellemű férfiak és gyakorlott szakácsok is egyaránt hasznosan forgathassák.
Szakácskönyvünk az ételek elkészítését egyszerűen, lépésről-lépésre mutatja be, mellette pedig feltünteti a kalóriaértéket, az elkészítéshez szükséges időt, és azt, hogy mennyire terheli meg a pénztárcát, így az olvasó könnyedén kiválaszthatja az ízlésének, tudásának és az alkalomnak leginkább megfelelő ételt.

Tartalom

Előszó.....................5
Levesek
Borjúbecsinált-leves.....................7
Borleves...........................................8
Fokhagymaleves ..................................9
Francia hagymaleves.....................10
Gyöngytyúkleves csigatésztával.....................11
Halászlé gyufametélttel.....................12
Hideg meggyleves.....................13
Kapros bárányraguleves.....................14
Korhelyleves.....................15
Lencsekrémleves füstölt sajttal.....................16
Lencseleves.....................17
Mandulás brokkolikrémleves..........................18
Narancsos sárgarépaleves.....................19
Spárgakrémleves.....................20
Tárkonyos pulykaraguleves.....................21
Tárkonyos sertésraguleves.....................22
Tejfölös lencseleves ..................................23
Tejszínes barackleves.................................24
Tejszínes gombaleves.................................25
Tejszínes kukoricaleves ...............................26
Tokaji borkrémleves pirított mandulával .........27
Vörösboros meggyleves...............................28
Előételek
Füstöltlazac-falatok..................................29
Kaszinótojás.................................30
Rákkal töltött avokádó............................. 31
Sajtrolád cukkinivel.....................32
Tormás almával töltött füstölt sonka...............33
Zöldséges bárányhússal töltött rétes..............................34
Halételek
Currys lazac grillezett cukkinivel.....................35
Egészben sült pisztráng diós mártással.....................36
Füstölt makréla friss zöldségsalátával.....................37
Füstölt pisztrángkrémmel töltött tojás.....................38
Gombás-tárkonyos harcsa.....................39
Lazac tejszínes gombamártással.....................40
Mustáros pontyszeletek rakott zöldségekkel.....................41
Olajbogyós haltekercs.....................42
Rántott ponty.....................43
Rétestésztában sült káposztás tonhalfilé.....................44
Serpenyős garnélarák zöldborsóval.....................45
Szezámmagos lazac.....................46
Főételek
Almás báránycomb burgonyapogácsával.....................47
borókás savanyú káposztával töltött csirkemell.....................48
Fehérboros nyúlragu tojásos burgonyapürével.....................49
Fokhagymás bélszín egybesülve.....................50
Fokhagymás, sült gyöngytyúk pezsgős káposztával.....................51
Fonott sertésszűz mustármártással.....................52
Fűszeres párolt lencse.....................53
Gesztenyés pulykacomb.....................54
Gesztenyés pulykaragu tésztafészekben.....................55
Gesztenyével, gombával töltött pulykamell.....................56
Gombával sült csirkecomb.....................57
Gyümölcsös csirkeragu fehérborral.....................58
Kolbásszalhússal töltött dagadó.....................59
Krémes csirkemell sajtbundában.....................60
Mandulás pisztráng.....................61
Mogyorós aszalt szilvával töltött sertésszűz.....................62
Olajbogyós göngyölt pulykamell.....................63
Pikáns pulykatekercs ................................64
Pulykamell aszalt szilvás mártással......................65
Pulykamell pikáns rántással...........................66
Tejszínes-kapros csirkecomb zöldséggel...................67
Tokaji libamájas pulykatekercs.........................68
Vörös lencsével töltött karaj kenyértésztában sütve..........69
Zöldfűszeres csirkepástétom olajos magvakkal..............70
Zöldséges sertéskocsonya .............................71
Zöldséggel töltött gomba.............................72
Köretek
Cukkinitekercs.....................................73
Grillezett zöldségek..................................74
Klasszikus burgonyasaláta színes paprikával ...............75
Krumplisaláta pikáns öntettel..........................76
Majonézes burgonyasaláta.............................77
Olaj bogyós burgonyapüré.............................78
Ropogós új burgonya.................................79
Sajtos sült répa.....................................80
Saláták
Franciasaláta.......................................81
Jégsaláta szardellás öntettel ...........................82
Joghurtos füstöltsajt-saláta ............................83
Majonézes hússaláta.................................84
Marinált gombafejek..............................85
Spárgasaláta mustáros öntettel .......................86
Spenótos-zöldborsós saláta fetasajttal..................87
Desszertek
Barackos teasütemény .............................88
Barackos túrógombóc vaníliakrémmel .................89
Bejgli tészta.................................90
Bejgli töltelék (diós).................................91
Bejgli töltelék (mákos)...............................92
Csokoládés banántorta ...............................93
Diós puszedli ......................................94
Gundel palacsinta...................................95
Sütemények
Gyors csokis sütemény...............................96
Karácsonyi csillagok.................................97
Karácsonyi muffin ..................................98
Mandulás torta eperpürével ...........................99
Mézes csörögefánk .................................100
Mézeskalács ......................................101
Mézes-mákos guba.................................102
Piskótatekercs.....................................103
Sárgabarackos rétes.................................104
Vaníliás tejszínkrém ................................105
A mértékekről ....................................106
Fűszerek.........................................107
Zöldségek élettani hatásai............................110
Kalóriatáblázat ....................................113
Tartalom.........................................117

F. Horváth Ilona

F. Horváth Ilona műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: F. Horváth Ilona könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ünnepi ételek Ünnepi ételek

A lapélek és néhány lap foltos.

Állapot:
1.080 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba