Bevezető | 5 |
Előételek | 9 |
Hideg előételek | 9 |
Füstölt lazac fehérboros, tormás mártással | 9 |
Rizlinges fogas | 9 |
Kötözött sonka gyümölcsmártással | 10 |
Hideg borjúhátszín egészben sütve Remulade mártással | 10 |
Bárány hidegen, fűszeres meleg bormártásban | 11 |
Vadszárnyas hideg gyümölcsmártással | 12 |
Hideg szarvassült Cumberland mártással | 12 |
Levesek | 14 |
Borleves | 14 |
Erőleves | 15 |
Ragulevesek | 15 |
Zöldségragu | 16 |
Rákleves | 17 |
Gyümölcslevesek hidegen vagy melegen | 18 |
Almaleves | 18 |
Meggyleves | 19 |
Halászlevek | 20 |
Szegedi halászlé borral | 20 |
Bouillabaisse vagy francia halászlé | 21 |
Tihanyi káposztás korhely halászlé | 22 |
Húsos ragulevesek | 22 |
Szárnyas raguleves | 22 |
Marharagu | 23 |
Szarvas és őzragu | 23 |
Meleg előételek | 24 |
Csirág (spárga) bormártással | 24 |
Bevert tojás Hadik módra | 25 |
Sonkás rák | 25 |
Töltött rák | 26 |
Piruló sellők szivárvány salátával | 26 |
Ponty Orly módon | 27 |
Libamáj rizottó | 27 |
Libamájérmék bundás kenyéren, üde, bazsalikomos paradicsom mártással | 28 |
Főételek | 30 |
Fogasfilé Kőrössy módra | 30 |
Fogas-, süllőszelet bormártással | 32 |
Paradicsomos fogas vagy süllő | 32 |
Csuka gombával | 32 |
Balatoni csuka, ahogyan a tihanyi apátok szeretik és 600 éve főzetik nagyböjt idején | 34 |
Fogas admirális módra | 36 |
Fűszeres vagy franciás ponty | 36 |
Pisztráng zöldségesen | 37 |
Zöldséges vagy oroszos ponty | 38 |
Ponty fehérborban | 40 |
Harcsa hajóskapitány módra | 40 |
Szárnyas főételek | 41 |
Cserépedényben sült csirke | 41 |
Fűszeres francia kappan | 41 |
Részeges csirke | 42 |
Gyöngytyúk á la Capitol | 44 |
Paprikás csirke galuskával | 44 |
Erdélyi tárkonyos, zöldséges, rizses csirke borban fürösztve | 45 |
Móricz Zsigmond kedve szerinti csirke | 46 |
Sült kacsa bormártással | 48 |
Libapecsenye vörösborban | 48 |
Libamáj bormártással | 49 |
Libamáj szeletekben, borral párolva | 50 |
Sertésből készült főételek | 51 |
Sertés szűzérmék Tenkes kapitány módra | 51 |
Brassói aprópecsenye Tihanyi Merlot vörösborral | 51 |
Boros tokány kaporral | 52 |
Sertésborda borban áztatva, káposztalevélbe töltött zöldséggel | 52 |
Smucig sógor kedvence | 54 |
Sertéssült borban főtt savanyúkáposztával, fóliában sült burgonyával | 56 |
Csülkös pincepörkölt | 56 |
Borjúból és marhából készült főételek | 58 |
Borjúcomb normandi mártásban parajos galuskával | 58 |
Borjúhús Marengó módra | 59 |
Jó magyar borjúpörkölt | 59 |
Borjúérmék szőlőcsösz kedvence szerint | 60 |
Borjúszeletek betyár módra, töltött cipóval | 60 |
Bográcsos jó magyar marhapörkölt | 61 |
Angol vesepecsenye | 62 |
Vesepecsenye "á la Dubarry" | 63 |
Wellington bélszín Madeira mártással, tavaszi körettel | 63 |
Vesepecsenye "á la Colbert" Madeira mártással és sült galuskával | 64 |
Lávakövön sült bélszín | 66 |
Tournedos receptek | 68 |
Tournedos á la Béarnaise | 69 |
Tournedos á la Bordelaise | 69 |
Tournedos á la Casino | 70 |
Saftbraten (lében sült) | 71 |
Főtt marhahús különböző mártásokkal | 72 |
Gombás rostélyos | 72 |
Marhapörkölt borral | 73 |
Pincepörkölt ahogy a Lincmayerék készítik | 73 |
Marhanyelv vadasan | 74 |
Különleges húsokból készült főételek | 75 |
Házinyúlcomb tanyaiasan | 75 |
Nyúlpaprikás sós burgonyával | 76 |
Báránycomb fűszeres mártással juhtúrós sztrapacskával | 76 |
Báránycsülök számadó módra | 77 |
Lávakövön sült bárány vagy gödölye (kecskegida) Bernaise mártással | 78 |
Rozmaringos báránybordák | 78 |
Magyaros birkapörkölt | 79 |
Töltött kecskeborda csopakiasan | 79 |
Vadpecsenyék | 81 |
Kötözött vaddisznócomb egészben főzve | 81 |
Vaddisznópecsenye vörösborban sütve | 82 |
Egészben sült szarvasgerinc burgonyás rétessel | 82 |
Szarvasszeletek, ahogyan a vénasszonyok a legjobban szeretik | 83 |
Szarvasszeletek "Vadász" módra zsemlegombóccal | 84 |
Szarvascomb vadmártással zsemlegombóccal | 86 |
Őzcomb vörösborban párolva | 87 |
Őzpörkölt túróscsuszával | 87 |
Vadnyúlcomb vörösborban | 88 |
Fonott vadnyúlgerinc napraforgómagban sütve | 88 |
Fertőtavi vadkacsa vadasan, vörösborban | 89 |
Vadkacsa fűszeres borban | 90 |
Töltött fácán | 90 |
Fogoly vadmártással | 91 |
Fogoly gombával | 92 |
Szalonka borral | 92 |
Saláták borral | 93 |
Burgonyasaláta tartármártással | 93 |
Francia saláta | 94 |
Fejes saláta boros tartármártással | 94 |
Halsaláta | 94 |
Vegyes Nutusar hússaláta | 95 |
Narancssaláta | 95 |
Epersaláta | 95 |
Almasaláta | 96 |
Tésztafélék, desszertek borral | 97 |
Csopaki mandula puding csipkebogyó öntettel | 97 |
Pozsonyi patkó | 98 |
Diós-, mákos-, lekváros kiflicskék | 99 |
Almás-diós pite | 99 |
Alma pongyolában | 99 |
Szent György-hegyi gyümölcskenyér, ahogy Kovács Zoltán készíti | 100 |
Farsangi fánk | 101 |
A könyvben szereplő termelők és éttermek névjegyzéke | 102 |
Tartalomjegyzék | 104 |