1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ünnepi ételeink

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Könyvkuckó Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím: Príma szakács
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9077-17-3
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Akár egész évben ünnepelhetnénk vagy szomorkodhatnánk az alkalmotól, no meg vérmérsékletünktől függően, mert sok ünnepünk, úgynevezett jeles napunk van. Ezek különböző történeti korokban alakultak... Tovább

Előszó

Akár egész évben ünnepelhetnénk vagy szomorkodhatnánk az alkalmotól, no meg vérmérsékletünktől függően, mert sok ünnepünk, úgynevezett jeles napunk van. Ezek különböző történeti korokban alakultak ki, de többnek gyökere egészen az ősvallásig a hazai kereszténység kialakulásáig nyúlik vissza.
Persze mára jó részük feledésbe merült, vagy csak egyes hagyományőrző vidékeken ünneplik. Ilyenek például február. 2.-a, Gyertyaszentelő Boldogasszony, a megtisztulás ünnepe, március 12.-e Gergely napja, Gergely pápát ünnepli, aki még a VI. században összegyűjtötte a kor keresztény énekeit, ebből alakultak ki az úgynevezett Gregorián énekek, április 24-e Sárkányölő Szent Györgynek, a lovagi erények megtestesítőjének, a magyar néphitben a pásztorok, állattartók védőszentjének a napja, május 16.-a Nepomuki Szent János, a hajósok, halászok vizimolnárok védőszentje, a gyónási titok mártírja, e napon feltétlen halászlének kell az asztalra kerülnie, november 1.-je Mindszentek, november 2.a Halottak napja. Utóbbi egyben a nagycsaládok napja is, ilyenkor szokás a halotti torra emlékeztető összejövetelt tartani, ahol a család élő tagjai együtt lehetnek. Rendszerint húsleves, disznótoros, sült hús és sós, édes tészták kerülnek terítékre. Vissza

Tartalom

Almás és kapros rétes
Aszalt szilvával töltött pulykamell
Bakonyi csirkemell
Banános palacsinta
Bálint napi karamellpuding
Bejgli
Bélszín carpaccio
Boros narancskocsonya vaníliamártással
"Bóbitás" tojás
Briósban sült halpástétom
Bundás hal
Cseh fánk
Csirkemell íjászmester módra
Csokoládés babapiskóta-torta
Csokoládés keksz
Csomboros káposztaleves hidegen
Darázsfészek
Diós-majonézes halkoktél
Dióval töltött csuka
Dióval töltött sült alma
Erőleves csészében
Erőleves tojáskocsonyával
Farsangi húsgombóc
Férfitorta
Fokhagymaleves
Fokhagymás busa
Forgácsfánk (csöröge)
Francia almatorta
Francia zöldségkrémleves
Fűszeres füstölt libamell
Friss füvekkel pácolt jércemell-szeletkék roston sütve
Gesztenyepüré
Gesztenyeszív
Gesztenyés alagút
Gesztenyés croissant
Gesztenyés croque en bouche
Gesztenyés tekercs
Gesztenyével töltött pulykamell
Görög húsvéti kenyér
Gyors túrófánk
Gyümölcsös fürjtojássaláta
Hagymás-ecetes burgonyasaláta
Hagymás pulykacomb aszalt szilvás káposztával
Halas rétes kapros-paprikás mártással
Halászlé
Halászlé korhely módon
Hallabdák Tamás módjára
Halleves tárkonyosan
Hamis gesztenyés bejgli
Hamis sonkaszelet
Hannoveri pulykamell
Hideg fogastekercs
Hideg gyümölcsleves
Hideg halbüfé
Hideg töltött pisztráng
Húsvéti "báránygerinc"
Húsvéti töltött kalács
Ízelítők görögösen
Juhsajtos sonkatekercs
Kakukkfüves báránygerinc
Kalocsai gombaleves
Kalocsai rétes
Karácsonyi borkrémleves
Kapros bárányragu tepsis burgonyával
Kaviár
Kaviáros palacsinta
Káposztaleves módosan
Kijevi pulyamell
Kindli, flódni
Korhelyleves
Kókuszos-mézes kocka
Kókuszos sütőtökcsemege
Lazactatár
Lencsekrémleves
Lencsesaláta főzött majonézzel
Libaleves
Libaleves májgombóccal
Libamáj töltött pulykamell
Libamell vagdalt
Libamell velesült burgonyával
Libatoros
Likőrös déligyümölcs-saláta
Lúdlábtorta
Macesztorta
Magyaros gombaleves
Madártej
Majonézes pulykasaláta
Mandulás brokkolikrémleves
Marhanyelvtál
Májas töltött tojás
Mákkrémes palacsinta boros szilvával
Mákos-sárgabarackos torta
Mexikói halsaláta
Mézes birsalagút
Mézes borleves
Mézes-citromos leves
Mézes mákparfé
Narancsos túrótorta
Narancssaláta
Nyírségi gombócleves
Palócleves
Panama-torta
Pethes leves
Pezsgős sorbet
Pikáns lencseleves
Pikáns sonkagombóc-leves
Pontykocsonya
Pulykagombócleves
Pulykamellcsíkok ananászos zöldborsmártásban
Pulykaleves maceszgombóccal
Puncsos csiga
Pusztakoktél
Rakott csirkemell, ahogy öcsém szerette
Rácponty
Reformos rántott ponty majonézes burgonyával
Roastbeef
Rokfortos körte joghurtos öntettel
Rokfortos kukoricasaláta
Rozmaringos báránycomb
Rózsafánk
Sajtos töltött piskóta
Sajttekercs
Sajttorta
Sajttorta (sült túrótorta)
Szalagos farsangi fánk
Sertésborda milánói módra
Sertéskocsonya
Sertésnyelv pikáns mártásban
Solymári töltött libacomb
Somlói galuska
Sült csülök ínyenc módra
Szilveszteri hidegtál
Szűzcopf gombapörkölttel
Szűcspecsenye zelleres burgonyapürével
Tárkonyos malacleves
Tárkonyos sertésraguleves
Tárkonyos vadraguleves zsemlében
Tejfölös-kukoricás tengeri hal
Tengerihal-leves
Tésztában sült szűzpecsenye
Tojással töltött borda
Tormakrémes sonkatekercs
Tormás sonkatekercs-tál
Töltött kiflik
Töltött pulykamell Corvinus módra
Töltött karaj variációk Gundel salátával
Töltött tojás vitaminsalátával
Újévi malacpecsenye
Újházy-tyúkhúsleves
Vaníliakrémben sült szedertorta
Vaníliakrémmel töltött alma
Vargabéles
Zabkorpás-csokoládés keksz
Zellerkrémleves
Zöldséges rétes
Zserbó
Zserbószelet
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ünnepi ételeink Ünnepi ételeink Ünnepi ételeink

A tartalomjegyzékben jelölések találhatóak.

Állapot:
940 Ft
650 ,-Ft 30
6 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Ünnepi ételeink Ünnepi ételeink
Állapot:
940 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba