Kiadó: | Corvina Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
Oldalszám: | 95 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Német |
Méret: | 19 cm x 10 cm |
ISBN: | 963-13-2499-0 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Amit a borról tudni kell | 5 |
Miben különböznek a magyar borok a külföldi boroktól? | 5 |
Magyarország szőlő- és bortermelésének rövid áttekintése | 8 |
Néhány borászati alapfogalom és szakkifejezés | 10 |
Milyen hőmérsékleten fogyasszuk a borokat? | 11 |
A magyar borok minőségi osztályozása | 12 |
A bor névjegye a címke | 14 |
A pezsgők | 15 |
Magyarország borvidékei | 19 |
Alföld | 20 |
Badacsony | 27 |
Balatonfüred-Csopak | 32 |
Dél-Balaton | 35 |
Mór | 37 |
Somló | 41 |
Sopron | 44 |
Mecsekalja | 46 |
Szekszárd | 48 |
Villány-Siklós | 50 |
Eger | 55 |
Mátraalja | 60 |
Tokaj | 63 |
A forgalomban lévő borok és pezsgők tételes felsorolása | 76 |
Magyarázatok az áttekintéshez | 76 |
Német-magyar borlelőhelyek listája | 79 |
Magyar-német borlelőhelyek listája | 80 |
Fehér borok | 81 |
Rosék | 89 |
Vörösborok | 89 |
Pezsgők | 93 |