Kiadó: | Corvina Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
Oldalszám: | 99 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Német |
Méret: | 19 cm x 9 cm |
ISBN: | 963-13-2944-5 |
Megjegyzés: | Színes illusztrációkat, fekete-fehér ábrákat tartalmaz. |
Amit a borról tudni kell | |
Miben különböznek a magyar borok a külföldi boroktól? | |
Magyarország szőlő- és bortermelésének rövid áttekintése | |
Néhány borászati alapfogalom és szakkifejezés | |
Milyen hőmérsékleten fogyasszuk a borokat? | |
A magyar borok minőségi osztályozása | |
A bor névjegye a címke | |
Magyarország borvidékei | |
Alföld | |
Badacsony | |
Balatonfüred-Csopak | |
Dél-Balaton | |
Mór | |
Somló | |
Sopron | |
Mecsekalja | |
Szekszárd | |
Villány-Siklós | |
Eger | |
Mátraalja | |
Tokaj | |
A borok és pezsgők minőség és cukortartalom szerinti besorolása és kódszámai | |
A forgalomban lévő borok és pezsgők tételes felsorolása |