1.067.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ultrahang és felhasználása az élelmiszeriparban

Szerző
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 207 oldal
Sorozatcím: Új Technika
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: 86 fekete-fehér ábrákkal illusztrált. Tankönyvi száma: 30596
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Megismerjük ebből a könyvből az élelmiszeripari korszerű technológiában felhasználható ultrahanghatásokat, továbbá az ultrahangos berendezések hatását az élelmiszerekre, ill. azok jellemzőire. Megtaláljuk az érzékelésre, a mérésre és az ellenőrzésre használatos ultrahangos mérőműszerek leírását. A függelék kiegészítésül tartalmazza a SZU-ban gyártott és az élelmiszeriparban sikerrel alkalmazott ultrahangos berendezések jellemzőit, a gyártó gépgyárak megnevezésével.

Tartalom

Előszó a második orosz kiadáshoz5
Az ultrahangrezgések, előállításuk és mérésük módszerei7
Rövid tájékoztató az ultrahangról7
Az ultrahang előállításának módszerei és eszközei9
Műszerek az ultrahang-tér jellemzőinek mérésére47
Az ultrahang hatása az élelmiszeripari eljárások fizikai-kémiai folyamataira60
Diszpergálás, emulgeálás, keverés és homogenizálás60
Kristályosodás, szűrés, lerakódás és kazánkőképződés meggátlása73
Diffúzió és extrahálás78
Szárítás87
Aeroszólok koagulálása és légtelenítés (dearálás)90
Csírátlanítás, pasztőrözés és fertőtlenítés94
Mosás és tisztítás95
Az ultrahang hatása élelmiszerekre és főbb összetevőikre106
Ultrahangkísérletek és élelmiszeripar különböző ágazataiban113
Hús- és szárnyasfeldolgozó ipar113
Tej- és sajtipar124
Olajütő- és zsiradékipar131
Halipar135
Sütőipar145
Élesztőipar151
Cukoripar155
Cukrászipar156
Erjesztőipar (szesz, likőr, bor, sör, alkoholmentes ital és enzimgyártás)158
Konzerv-, zöldségszárító és koncentrátum- (sűrítmény-) ipar169
Csomagolóanyagok kezelése178
Ultrahangkészülékek az élelmiszeripari fizikai-kémiai folyamatok jellemzőinek észlelésére, ellenőrzésére és mérésére180
Folyékony közeghez használt megfigyelő, ellenőrző és mérőműszerek181
Megfigyelő, ellenőrző és mérőműszerek gázokhoz189
Függelék193
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem