kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 207 oldal |
Sorozatcím: | Új Technika |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 12 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 86 fekete-fehér ábrákkal illusztrált. Tankönyvi száma: 30596 |
Előszó a második orosz kiadáshoz | 5 |
Az ultrahangrezgések, előállításuk és mérésük módszerei | 7 |
Rövid tájékoztató az ultrahangról | 7 |
Az ultrahang előállításának módszerei és eszközei | 9 |
Műszerek az ultrahang-tér jellemzőinek mérésére | 47 |
Az ultrahang hatása az élelmiszeripari eljárások fizikai-kémiai folyamataira | 60 |
Diszpergálás, emulgeálás, keverés és homogenizálás | 60 |
Kristályosodás, szűrés, lerakódás és kazánkőképződés meggátlása | 73 |
Diffúzió és extrahálás | 78 |
Szárítás | 87 |
Aeroszólok koagulálása és légtelenítés (dearálás) | 90 |
Csírátlanítás, pasztőrözés és fertőtlenítés | 94 |
Mosás és tisztítás | 95 |
Az ultrahang hatása élelmiszerekre és főbb összetevőikre | 106 |
Ultrahangkísérletek és élelmiszeripar különböző ágazataiban | 113 |
Hús- és szárnyasfeldolgozó ipar | 113 |
Tej- és sajtipar | 124 |
Olajütő- és zsiradékipar | 131 |
Halipar | 135 |
Sütőipar | 145 |
Élesztőipar | 151 |
Cukoripar | 155 |
Cukrászipar | 156 |
Erjesztőipar (szesz, likőr, bor, sör, alkoholmentes ital és enzimgyártás) | 158 |
Konzerv-, zöldségszárító és koncentrátum- (sűrítmény-) ipar | 169 |
Csomagolóanyagok kezelése | 178 |
Ultrahangkészülékek az élelmiszeripari fizikai-kémiai folyamatok jellemzőinek észlelésére, ellenőrzésére és mérésére | 180 |
Folyékony közeghez használt megfigyelő, ellenőrző és mérőműszerek | 181 |
Megfigyelő, ellenőrző és mérőműszerek gázokhoz | 189 |
Függelék | 193 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.