1.067.081

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Konyhaművészet

Ujváry Sándor v. udvartartási konyhafőnök szakácskönyve I-II.

Szerző
Budapest
Kiadó: Az Országos Magyar Szakácsművészeti és Házicukrászati főzőtanfolyam Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 316 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Ujváry Sándor v. udvartartási konyhafőnök az Országos Magyar Szakácsművészeti és Házicukrászati Főzőtanfolyam vezetőjének szakácskönyve. Nyomtatta a Springer nyomda, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyar konyhaművészet évszázados hagyomány. A magyar konyha híres és kitűnő. Az, akinek módjában állt végigkóstolni Európa konyháit, a bécsit, a franciát, az olaszt, a németet, az angolt, minden... Tovább

Előszó

A magyar konyhaművészet évszázados hagyomány. A magyar konyha híres és kitűnő. Az, akinek módjában állt végigkóstolni Európa konyháit, a bécsit, a franciát, az olaszt, a németet, az angolt, minden nemzeti elfogultság nélkül hirdeti, hogy a legjobban főzni Magyarországon tudnak. Az, aki külföldről jött idegen és már pár napig ette, tehát megkóstolta, megszokta konyhánkat, szívesen hirdeti, hogy legjobban enni Magyarországon lehet. A magyar szakács, - legyen az egy nagy étterem fehérsapkás vezére, vagy polgári ház gondos háziasszonya - a legváltozatosabb, legízesebb ételeket tudja tálalni az asztalra. Konyhaművészetünk fenntartása és fejlesztése egy igen kellemes nemzeti hagyományunk fenntartását és fejlesztését jelenti. A Konyhaművészet a magyar középosztály konyháinak óhajt egy tökéletesen változatos és gondos útmutatást adni, egyrészt, hogy minden háztartásban otthonra találjanak a magyar konyha legjobb hagyományai, másrészt, hogy bevezesse a középosztály konyháiba a főzés-sütés modern fejlődésének eredményeit.
A magyar szakácsművészet minden hagyományossága mellett is együtt halad a korral. Ma például az orvostudománynak is beleszólása van a konyha mesterségébe, vezetésébe. Az orvosok megfigyelésein keresztül sok minden ételről kiderült, hogy azok milyen károsak, vagy hasznosak. A jó táplálkozás ma egyet jelent az egészséges táplálkozással. A rossz táplálkozás - bár lehet a legbőségesebb is látszólag - sok minden betegségnek az okozója.
Vissza

Tartalom

Konyhaművészet3
Konyhánkról-Ételeinkről12
Amit tudni kell!12
Az anyagok és hozzávalók elkészítéséről13
A tüzdelésről13
Mártó-gyurma14
A pácolásról15
Amit minden háziasszonynak tudni kell15
Levesek
Rántott köménymagleves20
Burgonylaeves berántva20
Burgonyapüréleves20
Zöldségleves20
Zöldségkrémleves21
Kalarábéleves21
Karfiolleves21
Zöldbableves22
Tarhonya v. tésztaleves22
Paradicsomleves22
Frankfruti leves22
Zöldbableves23
Áttört kelleves23
Szárazfőzelékből készült levesek23
Püréleves24
Bableves24
Spárgaleves24
Gombakrémleves25
Zellerkrémleves25
Káposztaleves25
Gulyásleves25
Savanyútojás leves26
Tüdővagdalékleves26
Májrizsleves26
Húsleves27
Erőleves27
Szárnyashúsleves28
Szárnyashúsleves28
Becsinált csirkeleves28
Becsináltleves borjúból29
Halleves29
Erőleves29
Dinótoros leves30
Kalarábéleves30
Zöldborsó krémleves31
Tavaszi parádéleves31
Erőtápszerüzem Bébé leves készítményei33
BéBé húsos egytálételek40
Hústalan egytálételek43
Halas egytálételek45
Levesbevalók
Rizs vagy tápióka levesbefőzve47
Árpagyöngy47
Daragaluska47
Reszelt tészta47
Finom metélt vagy kocka47
Vajgaluska48
Csurgatott tészta48
Rántott borsó48
Bécsi szemlyemorzsa-gombóc48
Zsemlyemorzsa-gombóc49
Májgombóc49
Májgombóc levesekbe, ragoukba49
Májgombóc darával50
Sajtgaluska50
Húsgaluska vagy gombóc50
Kel-gombóc50
Velőgombóc51
Piskóta mogyoró51
Sajtos tallérok51
Májkocka vagy metélt52
Tojáskocsonya52
Piskótalepény52
Körítéshez való galuska52
Májas vagy sonkás kocka53
Előételek
Meleg előételek
Töltött paradicsom tejszínes burgonyával díszítve54
Töltött karfiol54
Lecsó kapart hússal55
Májtekercs55
Virslitorta55
Sonak bundában56
Bácskai töltöttpaprika56
Töltött zeller56
Sajtos fánk57
Spárga olaszosan57
Spárga flamand módra57
Spárga tükörtojással58
Spárga hollandi mártással58
Spárga reszelt sajttal, barna vajjal58
Rakott burgonya58
Svédi burgonya59
Csőben sült kelvirág59
Karfiol vajas mártásban60
Spárga tejszínes mártásban60
Burgonyafánkok60
Kariol tejfeles mártásban61
Spárga csőben pirítva61
Makaróni vagy spagetti milánói módra61
Hallal töltött burgonya62
Rakott káposzta62
Töltött káposzta63
Töltött tök63
Töltött paprika64
Töltött paradicsom melegen64
Hallal töltött paradicsom64
Zöldséges rétesek65
Halas rétes65
Sajtos rétes65
Töltött palacsinta felfújt66
Pirított borúmáj66
Tálon sült máj67
Pirított májszeletek franciásan67
Ragou67
Vajastészta, kosárkák vagy omlettekhez való ragou68
Ravioli68
Májpudding69
MÁjpástétom70
Szárnyasmáj risottó70
Meleg, vadhúspástétom70
Vadászpástétom makarónival71
Hideg előételek73
Aspik készítés73
Aspik készítés II.74
A hideg töltött tojás (Casinó tojás)74
Amerikai tojás74
Aspikos zöldségsaláta75
Heringsaláta75
Hideg töltött paradicsom halsalátával76
Halmayoise76
Pácolt ponty76
Kacsa vagy libahúsból készült pástétom77
Tojássaláta77
Hideg tojás Remoulade-mártással77
Orosz tojás78
Szerencse gomba78
Ökör- vagy borjúsaláta78
Strassbourgi libamáj-pástétom79
Kaliforniai saláta79
Töltött uborka80
Reformparfait80
Húsételek
Marhahúsból készült ételek
Mit kell tudni a húsokról81
Az angolos húsok elkészítéséről82
Bográcsgulyás82
Marhapörkölt83
Marhatokány83
Hagymás rostélyos84
Serpenyős rostélyos84
Esterházy rostélyos84
Gombás rostélyos85
Töltött rostélyos85
Beafsteak86
Angol bélszín és beafsteak sütése86
Vagdalt hús87
Marhahátszín-szelet87
Marhabélszín java-szelet magyarosan88
Töltött felsál egyben sütve88
Bélszín vadasan89
Píritott bélszínmetélt89
Bélszínszeletek Stefánia-módra90
Bélszínszeletek libamájpürével90
Tüzdelt bélszín vesepecsenye91
Debreceni bélszín91
Eredeti lábas rostélyos92
Hízott ökörhús erdélyiesen93
Torockói rostélyos93
Vagdalt szelet94
Marhahátszín párolva94
Marhahátszín vagy felsál94
Marhahátszín egybensütve angolosan95
Mignon filée. Bélszín szelet95
Bélszín-szelet95
Bélszínszeletek sertéshálóban, kelmetélttel95
Cigánybélszín95
Angol bélszín Welllington-módra96
Bélszín Lónyay módra96
Borjúhúsételek
Vajas borjúszelet98
Zöldborsós borjúszeletek98
Borjúszeletek reform módra98
Borjúszelelek szépasszony módra99
Tejben párolt borjúkotlett99
Bajadér kotlett100
Boros-borjúszelet100
Töltött húsrudak kirántva101
Kapros borjúoldalas101
Borjúvesés vagy dió hálóban sütve101
Vagdalt borjúhús libamájjal töltve102
Gombás borjúcsülök103
Borjúláb rántva103
Gombás borjúrisottó103
Gorjúfrikandóo kaszinó módra104
Bécsi szelet vagy borda104
Borjúszeletek (natur)104
Borjú-cotelette (natur)105
Párizsi-szelet105
Göngyölt borjúszeletek105
Paradicsomos bojrúszelet106
Finom risotto106
CSászár szelet107
Gombás borjúszelet vagy borda108
Töltött bojrú-cotelette108
Borjúgerinc108
Borjúfricandeau109
Borjúdió egyben sütve110
Rablóhús (Rablópecsenye)110
Vagdalt hús (Fasírozott borjúhúsból)111
Bojrúbecsinált111
Borjúpaprikás111
Savanyútüdő112
Borjúbordák libamájjal töltve112
Sertés húsételek
Sertéspörkölt113
Tormás malac- vagy sertéshús113
Tejfölös malacaprólék113
Majorannás sertéstokány114
Csikos-tokány114
Sertéskotlett frankfurti-módra114
Sertésborda vagy karajszelet vagy tarjaszelet rántva115
Kolbásszal töltött disznókaraj115
Eredeti székelyszelet115
Sertéssült (karaj vagy comb egybensütve)116
Sertéskaraj egyben sütve116
Szűz-sült117
Sertéspaprikás117
Székely sertésborda118
Serpenyős sertésborda118
Paprikás sertésbordaszeletek118
Párolt sokna Madeirában119
Magyaros sertésborda119
Hortobágyi hús120
Bőrös sertéskaraj elkészítése120
Sertésoldalas bajorosan120
Rizses sertéshús121
Székelygulyás121
Szerb rizses hús122
Vagdalt hús123
Malacsült123
Malac-garantin123
Sonkás tésztával töltött malac123
Sertéskocsonya124
Kassai sonka, disznótaraj karaj, nyelv valódi pácolási módja124
Bárányhúsételek
Húsvéti báránycomb126
Töltött bárány126
Báránypörkölt erdélyiesen127
Bárányborda olaszosan127
Báránybordák Mornay-mártással127
Borsos ürü vagy báránytokány128
Birkagulyás128
Párolt ürücomb129
Töltött ürücotelette129
Ürüszeletek zöldbabbal129
Párolt ürücomb130
Ürücomb amerikai módra ananász-szeletekkel130
Tordai ürücomb kelkáposztában131
Ürücotelette angolosan131
Szárnyasok
Szárnyasokról132
A kacsáról és libáról133
Fiatal liba sütése135
Kacsa- vagy libamáj sütése135
Csirkesült136
CSirke roston136
Töltött csirke vagy poulard136
Becsinált csirke137
Paprikás csirke137
Rántott csirke137
Gombás csirke138
Lecsós csirke138
Rizses csirke138
Gesztenyével töltött poulard139
Szárnyas göngyöleg139
Zöldborsós csirke140
Töltött csirke flamandi módra140
Kacsa amerikai módon141
Gesztenyével töltött pulyka olaszosan141
Karácsonyi pulykasült142
Sonkás burgonyával töltött pulyka142
Csirke milánói módra143
Fiatal csirke hollandi módra144
Idei csirke portugál módra144
Pirított csirke gombával145
Idei csirke Royal-módra145
Fiatal csirke királynő módra146
Fiatal csirke vagy gyöngy csirke Rotschild módra146
Rizskrémmel töltött csirke vagy poulard147
Csirke krémmártással spárgával148
Császárjérce148
Pulyka melle jóasszony módra149
Pulykamell tekercs149
Gesztenyével töltött pulyka150
Serpenyős libacomb151
Vadak
Vadászleves152
Fogolybecsinált152
Fácánbecsinált153
Töltött fácán153
Sült fogoly153
Szalonnával tűzdelt fácán154
Fogoly kelkáposztában154
Fogoly lencsepürével154
Szalonka sütve155
Vadkacsa sütve155
Nyúlpaprikás155
Nyúl bőrben sütve156
Pácolt nyúlgerinc156
Nyúl vadasan157
Gombával párolt nyúlszeletek vagy gerinc157
Vadnyúl erdész módra158
Nyúlgerinc angolosan158
Sült szarvascomb159
Szarvascomb brassói módra159
Vadserés főzve159
Sült vaddisznó160
Őzgerinc angolosan finom fűvel160
Főtt vadsertés161
Vaddisznó-kotlette161
Őzgerinc angolosan Luculus-módra161
Őz- vagy szarvasszeletek162
Vadkacsa töltve162
Fazekas nyúl163
Halak
A halak hidegen való elkészítésének módjai165
Halászlé UJváry-módra166
Ponty-ragou167
Rácponty167
Ponty-kocsonya168
Kocsonyázott szeletes ponty168
Ponty- vagy harcsapaprikás169
Rántott süllő-filé, harcsaszelet vagy kecsege169
Süllő-filé, harcsaszelet, vagy kecsege vajban169
Gombás kecsege vagy süllő-filé170
Szalonnával tűzdelt ponty tejfelesen170
Ponty csőben sütve170
Töltött ponty171
Ponty vagy kecsege fehérborban172
Halszeletek fehér bormátással172
Ponty rántva173
Kékre főzött ponty173
Sült ponty mártással173
Csőben sült harcsa173
Fogas- vagy süllőszeletek, vajban, finom mártással175
Balatoni fogas rákpörkölttel Rothermere-módra176
A rák176
Rák főzve176
Sült rák177
Rák tiroli módra177
Rák tojásmártásban177
Rák bárkában177
Rák meridon178
Tojásételek
Tojás zsemlyében179
Tojással töltött paradicsom179
Tejszínes gomba tükörtojással179
Tálba sült tojás spenóttal180
Tükörtojás halikrával180
Velő tojással180
Töltött tojás (egyszerű)181
Töltött tojás 181
Pochirozott tojás kaszinó módra181
Zöldséges omlette182
Főzelékes omlette182
Japán tojás182
Tojásétel oroszosan183
Tálban sült tojás csirágfejjel183
Tálonsült tojás szárnyas májjal183
Tejfölös tojásfelfújt184
Spanyol tojás184
Tojásétel trieszti-módra184
Tojás étel Florentin-módra185
Tükörtojás sült kolbászkákkal és paradicsom-mártással185
Tojáslepény amerikai-módra185
Tojáslepény mexikói módra 186
Tojáslepény fácán- vagy fogolyhússal töltve186
Hamm an Eggs sonka tojással187
Habart tojás187
Sajtos vagy sonkás lepény (Omlett)187
Gomba tojással188
Velő tojással188
Mártások
A mártásokról198
Meleg mártások
Barnamártás190
Fehérmártás (Veloutée)191
Hollandi mártás (Vajmártás)191
Tejmártás (Bechamel)191
Almamártás191
Amerikai mártás192
Barna gombamártás192
Berni mártás (Bearnaisse-mártás)192
Bordói mártás193
Gombamártás193
Ecetestorma193
Tejfeles tormamártás193
Hagymamártás193
Metélőhagyma-mártás194
Hollandi mártás tejszínhabbal (Mousselin-mártás)194
Kapormártás194
Kaprimártás194
Madeira mártás194
Medve mártás194
Mornay-mártás195
Narancsmártás (Máltai)195
Orosz mártás195
Paradicsommártás I.195
Paradicsommártás II.196
Ribizlimártás196
Sajtmártás196
Sóskamártás196
Szardella mártás197
Uborka mártás197
Hideg mártások
Maynaise (Olaj-vaj)197
Tartármártás198
Cumberland-mártás198
Kaviár-mártás198
Norvég-mártás198
Pikánsízű mártás199
Portugál-mártás199
Remounlade-mártás199
Zöld-mártás200
Főzelékek és körítések201
Főzelékekről, köretekről201
Sós vízben főtt zöldségfélék, főzelékek202
Sárgarépa-, zöldborsó- vagy kalarábé főzelék202
Párolt káposzta 202
Édeskáposzta főzelékek (Lucskos káposzta)203
Kelkáposzta főzelék203
Paradicsomos káposzta203
Savanyúkáposzta főzelék204
Paraj angolosan205
Száraz hüvelyesekből készült főzelékek berántva. Bab, borsó, lencse205
Bab vagy lencsepüré206
Lecsó206
Lecsó rizs206
Burgonya főzelék206
Paradicsomos burgonya főzelék206
Körítések
Pirított burgonyaszeletek207
Pirított burgonyakarikák207
Zsírban sült burgonyakarikák207
Burgonyakrokett207
Pirított burgonya törve208
Pirított hagymás burgonya208
Zsírban pirított burgonya208
Petrezselymes vajas burgonya208
Kifliburgonya208
Szalmaburgonya208
Formában pirított burgonya209
Burgonyafelfújt209
Rakottburgonya209
Zsírban sült vastag metéltre vágott burgonya209
Burgonyapüré210
Párolt rizs I.210
Párolt rizs II.210
Sonkás rizs210
Rizskrokett I.211
Rizskrokett II.211
Gombás rizs 211
A makaróni vagy spagetti tökéletes elkészítése211
Csőben priított makaróni212
Finom morzsagombóc212
Szárnyaskrokette212
Karfiol főzelék213
Uborkás burgonyafőzelék213
Salátafőzelék burgonyával213
Spenótos derelye214
Spenóttal gyúrt tészta214
Karfiolos paradicsom215
Rakott, paradicsomos zöldbab215
Sonkás makaróni216
Főzelék pürék pirított száraz hüvelyesekből216
Saláták
Zöldsaláták elkészítéséről217
Fejessaláta217
Madársaláta - Galambbegy217
Káposztából készült saláták217
Erdélyi paprikasaláta217
Paprikasaláta I.217
Paprikasaláta II.218
Burgonyasaláta218
Mayonaise-os burgonyasaláta218
Vöröscékla-saláta219
Uborkasaláta219
Tejfeles uborkasaláta219
Paradicsomsaláta219
Mayonaise-os paradicsomsaláta220
Zellersaláta220
Mayonaise-os zellersaláta220
Babsaláta220
Vegyes saláta220
Saláta tavasziasan221
Sárgarépa-saláta221
Spárga-saláta221
Sziciliai saláta221
Amerikai saláta222
Francia saláta222
Dinnye mayonaise-ban223
Mayonaise-os zöldbabsaláta223
Karfiol- és spárgasaláta223
Indiai saláta223
Uborka-saláta224
Káposztasaláta224
Flamand gombasaláta224
Szerb saláta225
Gombasaláta226
Hágai saláta226
Fagyasztott paradicsomsaláta227
Rák-saláta227
Angol saláta228
Tészták, sütemények
Főtt tészták229
A tészta gyúrása229
Mákos vagy diósmetélt229
Darázsmetélt-tészta229
Káposztáskocka230
Túróscsusza230
Lekvárosderelye230
Stiriai metélt230
Sonkás kocka231
Tejbenfőtt metélt231
Pirított diós- vagy mákoskocka231
Turósgombóc231
Milánói galuska232
Kelt tészták
A kelt tésztákról általában233
Tejeskalács233
Kürtös kalács234
Savarin I.234
Savarin II.235
Aranygaluska235
Bevert vajastészta236
Darázsfészek237
Bécsi táska237
Lekváros kifli237
Tiroli rétes238
Baba au Rum, Pármai herceg módra238
Zsírban sült kelt tészták
Finom farsangi fánk239
Forgácsfánk239
Rózsafánk240
Finom tolófánk240
Burgonyafánk240
Lekváros rizsgombóc241
Ördögpirulái241
Sós, sajtos tészták
Vajaspogácsa242
Töpörtyüs pogácsa (omlós)242
Töpörtyüs pogácsa (Ieves)242
Sajtos pogácsa243
Sós linzer243
Stangli és sajtos rúd244
Sajttal töltött rudacskák244
Meleg tészták
Mit kell tudni a puddingokról és souffléekról általában244
Hogyan kell elkészíteni az alapanyagot244
A formák elkészítése és kifőzése puddingok részére245
A souffléekról246
Vegyes puddingok246
Karamel-puddingok247
Rum-puddingok247
Mogyoró,- dió- vagy mandula pudding248
Meggy-puddind248
Puncs-pudding248
Gesztenye-pudding249
Mandula-pudding249
Magyar-pudding249
Csokoládé-puddind vagy soufflée249
CSokoládé-koch250
Vanilia-, citrom- és narancs-pudding250
Mogyoró-pudding250
Finom puncs-pudding251
Csokoládé-soufflée251
Stefánia-omlette252
Omlettte-soufflée252
Soufflée csokoládéból253
Palacsinta253
Krémes palacsinta253
Káposztás palacsinta254
Rizsfelfújt254
Alma-charlotte254
Kávékrémes palacsinta255
Almával töltött palacsinta255
Baranyai mákos gombóc255
Salzburgi galuska I.256
Víg özvegy-szelet256
Császármorzsa257
Sodók
Vanilia-sodó257
Citrom- vagy narancs-sodó257
Tej-sodó257
Kávé-sodó258
Bor-sodó258
Bor-sodó (finomabb)258
Csokoládé-sodó258
Mogyoró-sodó258
Rum-puncs-sodó259
Hideg csokoládémártás259
Finom tészták
Tudnivalók a tészta,- torta,- desszert- és süteménykészítéshez259
Képviselőfánk I.260
Képvisleőfánk II.261
Almáslepény261
Finom cseresznyés vagy meggyes lepény262
Rákóczi-túrós262
Diós- vagy mogyoróslepény263
Berlini kalács263
Leveles vajastészta263
Krémeslepény264
Narancslepény265
Karácsonyi patkó266
Diós- vagy mákos beigli266
Pozsonyi kifli266
Flóden266
Kevert linzer266
Kindli267
Püskökkenyér267
Könnyen csavarható piskótatekercs267
Piskótatekercs268
Mogyoróstekercs268
Csokoládétekercs268
Ischler (Ischli-fánk)269
Csokoládéfánk269
Habstancli270
Dió- vagy mogyorókocka270
Rigó Jancsi I.270
Rigó Jancsi II.271
Csokoládétekercs272
Diótekercs272
Indiáner vagy mignonfánk272
Berlini-szelet273
Mikádó-szelet273
Mogyoró-szelet274
Bécsi kocka vagy szelet275
Tükörtojás piskótából275
Mézes báblepény275
Gyaluforgács276
Édes teasütemények
Fehér linzer-csillag276
Mandulás csokoládédesszert277
Kókuszcsemege277
Nougt-desszert277
Csokóládégolyók278
Debeszter278
Mandulaanyag teasütemények bevonására278
Ánizs-ív278
Ánizsrudacskák279
Macskanyelv279
Palais de Dame279
Fahéjas szelet280
Parisette280
Patience280
Rotschild-piskóta281
Madelaine281
Moscauer281
Pomponette281
Német pogácsa282
Mandulás csokoládécsemege282
Kóburg perec283
Citromos rudak283
Száraz mogyorócsók283
Fahéjas mandulacsillag283
Vaniliás lapok vagy koszorú284
Patience I.284
Patience II.284
Torták
Diótorta vagy szelet285
Kóburg perec285
Mézes-torta285
Fedák-torta286
Stefánia legyező-torta286
Orosz krémtorta287
Török-torta288
Piscuit- (piskóta) -torta 288
Mocca-torta289
Gyümölcs-torta289
Alma-torta289
Túró-torta290
Homok-torta290
Csokoládé-torta290
Csokoládé-torta291
Csokoládé krém-torta291
Mogyoró-torta292
Dobos-torta292
Eper-torta293
Vanilia-torta293
Puncs-torta294
Dió-torta295
Fehér mandula-torta295
Gesztenye-torta296
Mokkakrém297
Tortakrémek
Mokka kávékrém297
Pörkölt mogyorókrém297
Grillage-krém297
Dió-krém298
Pörkölt mogyorókrém298
Vajas mandulakrém298
Mogyoró- vagy csokoládékrém298
Gyümölcskrém299
Tortakrémek, tortamázak
Finom diókrém299
Csokoládé vagy Ischler fánkkrém300
Fehér cukorfondant300
Rózsaszín fondantok301
Finom mokkamáz301
Mokkamáz301
Kávéfondant302
Csokoládémáz302
A rétesről303

Ujváry Sándor

Ujváry Sándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ujváry Sándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem