kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magyar Gyümölcs |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 96 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 15 fekete-fehér ábrával illusztrálva. II. bővített kiadás. Athenaeum nyomása, Budapest. |
Bevezetés | |
Kerti termények feldolgozása | 3 |
I. fejezet | |
A gyümölcs- és zöldségfélék aszalása, szárítása | 6 |
Aszalóberendezések | 7 |
Milyen gyümölcs alkalmas aszalásra | 13 |
Aszalványok készítése | 14 |
Gyümöcsaszalás | 14 |
Zöldségszárítás | 20 |
A gyümölcsaszalványok és szárított zöldségfélék raktározása, csomagolása és szállítása | 26 |
II. fejezet | |
Párolt termények, befőttek készítése | 27 |
III. fejezet | |
A termés húsának feldolgozása | 29 |
Féltermékek | 31 |
Ízek, sajtok, paszták | 37 |
IV. fejezet | |
A gyümölcs levének feldolgozása | 52 |
Nyers gyümölcslevek tartósítása | 52 |
A folyékonygyümölcs | 54 |
Gyümölcskocsonya készítése | 57 |
Gyümölcsszörpök előállítása | 57 |
Gyümölcsborok készítése | 58 |
Gyümölcspálinkák készítése | 61 |
Gyümölcsecetek készítése | 62 |
Általános tudnivalók | 63 |
A gyümölcsfeldolgozás melléktermékei | 63 |
Gyümölcsfeldolgozáshoz milyen berendezésekre van szükség? | 64 |
Háztartási feldolgozás | 64 |
Miért romlik a gyümölcs? | 66 |
V. fejezet | |
A szőlő feldolgozása | 67 |
A bor készítése és kezelése | 67 |
A must vizsgálata | 72 |
A must erjesztése | 73 |
A bor alkotórészei | 75 |
A bor kémiai vizsgálata | 76 |
Borkészítési eljárások | 77 |
A bor kezelése | 79 |
A hordó | 80 |
A bor kezelése a pincében | 81 |
Borjavítás | 84 |
Borbetegségek | 86 |
Gyümölcsfeldolgozással kapcsolatos rendeletek | 88 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.