kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Totem Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 285 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-7888-07-1 |
Bevezető | 5 |
Levesek - levesbe valók | 7 |
A levesekről általában | 7 |
Híg levesek | 8 |
Sűrített levesek | 12 |
Krémlevesek | 17 |
Magyaros levesek | 18 |
Különleges levesek | 21 |
Gyümölcslevesek | 23 |
Levesbe valók | 24 |
Mártások | 29 |
A mártásokról általában | 29 |
Hideg mártások | 30 |
Meleg mártások | 34 |
Különleges mártások | 37 |
Főzelékek - köretek | 43 |
A főzelékekről általában | 43 |
Sűrített főzelékek | 45 |
Egyéb főzelékek | 50 |
A köretekről általában | 61 |
Köretek burgonyából | 61 |
Egyéb köretek | 65 |
Saláták | 67 |
A salátákról általában | 67 |
Meleg-hideg tojáségelek | 81 |
A tojásételekről általában | 81 |
Meleg tojásételek | 81 |
Hideg tojásételek | 88 |
Meleg előételek | 91 |
Az előételekről | 91 |
Meleg szendvicsek | 95 |
A gombáról általában | 99 |
Hideg ételek | 105 |
A hideg ételekről általában | 105 |
Az aszpik készítése | 106 |
Kombinált saláták és ízelítők | 107 |
Húsfélék | 113 |
A hideg húsfélékről, pecsenyékről általában | 113 |
Pástétomok és kocsonyázott ételek | 116 |
Szendvicsek | 119 |
A szendvicskészítés | 119 |
Meleg és hideg halételek | 123 |
A halételekről általában | 123 |
Meleg halételek | 124 |
Hideg halételek | 131 |
Húsételek | 135 |
Marhahúsból készített ételek | 135 |
Bélszínből készült ételek | 135 |
Rostélyosok | 141 |
A rostélyosról | 141 |
Pácolt és főtt marhahúsételek | 145 |
Apróhúsételek | 147 |
Borjúhúsételek | 153 |
A borjúhúsról általában | 153 |
Sertéshúsételek | 155 |
A sertéshúsról általában | 155 |
Sültek - frissensültek | 156 |
Párolt és főtt sertéshúsételek | 162 |
Sertés apróhúsételek | 170 |
Bárány- és ürühúsételek | 175 |
A bárány- és ürühúsról általában | 175 |
Bárányhúsételek | 175 |
Ürühúsételek | 178 |
Háziszárnyas-ételek | 180 |
A háziszárnyasokról általában | 180 |
Vad- és vadszárnyas-ételek | 192 |
A vad- és vadszárnyas-ételekről általában | 192 |
A házinyúlról | 198 |
Tészták - krémek - gyümölcskészítmények | 201 |
A tésztákról általában | 201 |
Gyúrt tészták | 201 |
A gyúrt tészta készítése | 201 |
Kelt tészták | 206 |
A kelt tészta készítése | 206 |
Sós tészták | 208 |
Palacsinták | 210 |
A palacsinta készítése | 210 |
Omlós tészták | 212 |
Az omlós tészta készítése | 212 |
Vajastészták | 214 |
Vajastészta készítése | 214 |
Piskótafélék | 216 |
Felfújtak - pudingok | 218 |
Vegyes tészták | 219 |
Rétesek | 223 |
A rétestészta készítése | 223 |
Öntetek - mártások | 225 |
Torták | 226 |
A torták készítéséről általában | 226 |
Vajkrémek készítése | 227 |
A fondan készítése | 227 |
Teasütemények | 232 |
Hideg krémek | 234 |
Gyümölcskészítmények | 237 |
A gyümölcskészítményekről általában | 237 |
Fagylaltok | 241 |
Parfék | 242 |
Tej- és tejtermék ételek | 243 |
A tej- és tejtermék ételekről általában | 243 |
Hideg-meleg italok | 251 |
Zöldséglevek | 251 |
Friss gyümölcslevek | 251 |
Befőzés | 257 |
Általános tudnivalók a dzsemek és ízek készítéséről | 257 |
Konyhatechnika dióhéjban | 261 |
Az étrend összeállításáról | 261 |
A sütésről | 262 |
A rostélyon sütésről | 263 |
A nyárson sütésről | 264 |
A pirításról | 264 |
Sütés alufóliában | 264 |
Sütés "Alutef" serpenyőben | 265 |
A párolásról | 265 |
A főzésről | 266 |
Főzés a kuktafazékban | 267 |
A fűszerekről | 267 |
Néhány jó tanács az ízesítés-fűszerezésre | 267 |
A tálalás és a díszítés tudnivalói | 270 |
Tárgymutató | 273 |