kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Betűmetsző Könyvkereskedés Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 299 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Bevezető | 11 |
Levesek - levesbevalók | 13 |
A levesekről általában | 13 |
Híg levesek | 14 |
Sűrített levesek | 18 |
Krémlevesek | 24 |
Magyaros levesek | 25 |
Különleges levesek | 28 |
Gyümölcslevesek | 31 |
Levesbevalók | 32 |
Mártások | 36 |
A mártásokról általában | 36 |
Hideg mártások | 38 |
Meleg mártások | 42 |
Különleges mártások | 45 |
Főzelékek - köretek | 51 |
A főzelékekről általában | 51 |
Sűrített főzelékek | 53 |
Egyéb főzelékek | 59 |
A köretekről általában | 70 |
Köretek burgonyából | 71 |
Egyéb köretek | 75 |
Saláták | 78 |
A salátákról általában | 78 |
Meleg-hideg tojásételek | 93 |
A tojásételekről általában | 93 |
Meleg tojásételek | 93 |
Hideg tojásételek | 100 |
Meleg előételek | 103 |
Az előételekről | 103 |
Meleg szendvicsek | 107 |
A gombáról általában | 111 |
Hideg ételek | 117 |
A hideg ételekről általában | 117 |
Az aszpik készítése | 118 |
Kombinált saláták és ízelítők | 119 |
Húsfélék | 126 |
A hideg húsfélékről, pecsenyékről általában | 126 |
Pástétomok és kocsonyázott ételek | 128 |
Szendvicsek | 132 |
A szendvicskészítés | 132 |
Meleg és hideg halételek | 135 |
A halételekről általában | 135 |
Meleg halételek | 137 |
Hideg halételek | 144 |
Húsételek | 147 |
Marhahúsból készített ételek | 147 |
Bélszínből készült ételek | 147 |
Rostélyosok | 153 |
A rostélyosról | 153 |
Párolt és főtt marhahúsételek | 157 |
Apróhúsételek | 160 |
Borjúhúsételek | 166 |
A borjúhúsról általában | 166 |
Sertéshúsételek | 168 |
A sertéshúsról általában | 168 |
Sültek - frissensültek | 169 |
Párolt és főtt sertéshúsételek | 176 |
Sertésapróhús-ételek | 184 |
Bárány- és ürühúsételek | 188 |
A bárány- és ürühúsról általában | 188 |
Bárányhúsételek | 189 |
Ürühúsételek | 191 |
Háziszárnyasételek | 193 |
A háziszárnyasokról általában | 193 |
Vad- és vadszárnyasételek | 206 |
A vad- és vadszárnyasételekről általában | 206 |
A házinyúlról | 213 |
Tészták - krémek - gyümölcskészítmények | 214 |
A tésztákról általában | 214 |
Gyúrt tészták | 214 |
A gyúrt tészta készítése | 214 |
Kelt tészták | 218 |
A kelt tészta készítése | 218 |
Sós tészták | 222 |
Palacsinták | 224 |
A palacsinta készítése | 224 |
Omlós tészták | 226 |
Az omlós tészta készítése | 226 |
Vajastészták | 229 |
Vajastészta készítése | 229 |
Piskótafélék | 231 |
Felfújtak - pudingok | 232 |
Vegyes tészták | 234 |
Rétesek | 238 |
A rétestészta készítése | 238 |
Öntetek - mártások | 241 |
Torták | 242 |
A torták készítéséről általában | 242 |
Vajkrémek készítése | 243 |
A fondant készítése | 244 |
Teasütemények | 248 |
Hideg krémek | 250 |
Gyümölcskészítmények | 254 |
A gyümölcskészítményekről általában | 254 |
Fagylaltok | 258 |
Parfék | 260 |
Tej- és tejtermékételek | 261 |
A tej- és tejtermékételekről általában | 261 |
Hideg-meleg italok | 268 |
Zöldséglevek | 268 |
Friss gyümölcslevek | 268 |
Befőzés | 273 |
Általános tudnivalók a dzsemek és ízek készítéséről | 273 |
Konyhatechnika a dióhéjban | 278 |
Az étrend összeállításáról | 278 |
A sütésről | 279 |
A rostélyos sütésről | 280 |
A nyárson sütésről | 281 |
A pirításról | 282 |
Sütés alufóliában | 282 |
Sütés teflon serpenyőben | 283 |
A párolásról | 283 |
A főzésről | 284 |
Főzés a kuktafazékban | 284 |
A fűszerekről | 285 |
Néhány jó tanács az ízesítésre-fűszerezésre | 285 |
A tálalás és a díszítés tudnivalói | 288 |
Tárgymutató | 291 |