1.061.441

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Új szakácskönyv

Szerző

Kiadó: Betűmetsző Könyvkereskedés Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 299 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Kiadónk arra a nemes feladatra vállalkozik, hogy a háziasszonyok által már régóta hiányolt Turós Emil-szakácskönyveket megjelenteti.
E kötet sorozatunk első darabja. Méltán híres mesterszakácsunk neve ma már legenda a háziasszonyok körében. A hagyományos magyar konyhaművészet legjavát foglalja össze a kötetben: nagymamáink rég feledett ételeit csakúgy, mint a ma is korszerű, olcsó és finom étkek receptjeit.

Tartalom

Bevezető11
Levesek - levesbevalók13
A levesekről általában13
Híg levesek14
Sűrített levesek18
Krémlevesek24
Magyaros levesek25
Különleges levesek28
Gyümölcslevesek31
Levesbevalók32
Mártások36
A mártásokról általában36
Hideg mártások38
Meleg mártások42
Különleges mártások45
Főzelékek - köretek51
A főzelékekről általában51
Sűrített főzelékek53
Egyéb főzelékek59
A köretekről általában70
Köretek burgonyából71
Egyéb köretek75
Saláták78
A salátákról általában78
Meleg-hideg tojásételek93
A tojásételekről általában93
Meleg tojásételek93
Hideg tojásételek100
Meleg előételek103
Az előételekről103
Meleg szendvicsek107
A gombáról általában111
Hideg ételek117
A hideg ételekről általában117
Az aszpik készítése118
Kombinált saláták és ízelítők119
Húsfélék126
A hideg húsfélékről, pecsenyékről általában126
Pástétomok és kocsonyázott ételek128
Szendvicsek132
A szendvicskészítés132
Meleg és hideg halételek135
A halételekről általában135
Meleg halételek137
Hideg halételek144
Húsételek147
Marhahúsból készített ételek147
Bélszínből készült ételek147
Rostélyosok153
A rostélyosról153
Párolt és főtt marhahúsételek157
Apróhúsételek160
Borjúhúsételek166
A borjúhúsról általában166
Sertéshúsételek168
A sertéshúsról általában168
Sültek - frissensültek169
Párolt és főtt sertéshúsételek176
Sertésapróhús-ételek184
Bárány- és ürühúsételek188
A bárány- és ürühúsról általában188
Bárányhúsételek189
Ürühúsételek191
Háziszárnyasételek193
A háziszárnyasokról általában193
Vad- és vadszárnyasételek206
A vad- és vadszárnyasételekről általában206
A házinyúlról213
Tészták - krémek - gyümölcskészítmények214
A tésztákról általában214
Gyúrt tészták214
A gyúrt tészta készítése214
Kelt tészták218
A kelt tészta készítése218
Sós tészták222
Palacsinták224
A palacsinta készítése224
Omlós tészták226
Az omlós tészta készítése226
Vajastészták229
Vajastészta készítése229
Piskótafélék231
Felfújtak - pudingok232
Vegyes tészták234
Rétesek238
A rétestészta készítése238
Öntetek - mártások241
Torták242
A torták készítéséről általában242
Vajkrémek készítése243
A fondant készítése244
Teasütemények248
Hideg krémek250
Gyümölcskészítmények254
A gyümölcskészítményekről általában254
Fagylaltok258
Parfék260
Tej- és tejtermékételek261
A tej- és tejtermékételekről általában261
Hideg-meleg italok268
Zöldséglevek268
Friss gyümölcslevek268
Befőzés273
Általános tudnivalók a dzsemek és ízek készítéséről273
Konyhatechnika a dióhéjban278
Az étrend összeállításáról278
A sütésről279
A rostélyos sütésről280
A nyárson sütésről281
A pirításról282
Sütés alufóliában282
Sütés teflon serpenyőben283
A párolásról283
A főzésről284
Főzés a kuktafazékban284
A fűszerekről285
Néhány jó tanács az ízesítésre-fűszerezésre285
A tálalás és a díszítés tudnivalói288
Tárgymutató291

Turós Emil

Turós Emil műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Turós Emil könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Új szakácskönyv Új szakácskönyv Új szakácskönyv Új szakácskönyv

Néhány lap és a lapélek foltosak.

Állapot:
1.980 ,-Ft
16 pont kapható
Kosárba