kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 229 oldal |
Sorozatcím: | Kertünk, házunk, otthonunk |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-230-650-3 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva, kihajtható melléklettel. |
Előszó | 5 |
Általános rész | 7 |
Mit értünk a tyúktenyésztésben a fajta és a hibrid elnevezésen? | 7 |
Milyen tyúkfajtákat és -hibrideket tarthatnak a háztáji gazdaságok? | 12 |
Elhelyezés | 19 |
Általános szempontok | 19 |
A mesterséges csibenevelés feltételei | 23 |
A mesterségesen nevelt csibék elhelyezése | 25 |
A csibék hőmérsékletigénye | 26 |
A csibék levegőigénye | 28 |
A csibék férőhelyigénye | 33 |
Az almozás szerepe a csibenevelésben | 36 |
A világítás szerepe a csibenevelésben | 38 |
Milyen csibenevelőket készíthetünk? | 47 |
Csibenevelő ketrecek | 50 |
Csibenevelő helyiségek, nevelőházak | 54 |
A csibenevelők berendezése, felszerelése | 60 |
Ketreces csibenevelők | 67 |
Mit kell tudni a jércék elhelyezéséről? | 69 |
Kifutós és zárt, mélyalmos jércenevelők | 71 |
Ketreces jércenevelés | 78 |
Vándorólak | 79 |
Tyúkólak és tojóházak | 80 |
A mélyalmos tyúkólak és tojóházak berendezése | 85 |
Tojóházak a padlástéren és az alagsorban | 93 |
Ketreces tojástermelés | 96 |
Takarmányozás | 104 |
A takarmányozásról általában | 104 |
Gyári keveréktakarmányok, baromfitápok | 106 |
A baromfi gazdasági takarmányai | 110 |
Mit nevezünk takarmány kiegészítőnek? | 114 |
A hústermelésre szánt, valamint a húshibrid (broiler) csirkék takarmányozása | 119 |
A tojástermelésre szánt csibék és a jércék takarmányozása | 121 |
Tojótyúkok takarmányozása | 136 |
Állategészségügy | 140 |
A baromfi-állategészségügyről általában | 140 |
Az udvaros tartásban levő baromfi egészségvédelme | 145 |
Tartási betegségek | 146 |
Fertőző betegségek | 147 |
Belső és külső élősködők | 151 |
Mit nevezünk stressznek? | 155 |
Mi a teendő a tollcsipkedés és a kannibalizmus esetén? | 157 |
Takarmánykiegészítők, stressztakarmányok | 159 |
Gyógykezelési program | 163 |
Takarítás és fertőtlenítés | 167 |
Ápolás, gondozás | 172 |
A csibék gondozása | 173 |
Mi a különbség a húsra és tojástermelésre nevelt csibék gondozása között? | 182 |
Hogyan nevelhetünk ketrecekben húscsirkét? | 184 |
A jércék gondozása | 188 |
A jércék gondozása zárt tartásban | 188 |
Hogyan neveljünk jércéket kifutón, udvaron és vándorólakban? | 192 |
Selejtezzünk-e nevelés közben? | 195 |
A tyúkok gondozása | 197 |
Tenyésztojás-termelés | 204 |
Meddig érdemes tartani a tojótyúkokat? | 508 |
Selejtezzük-e a tojóállományt? | 211 |
Szervezési kérdések | 215 |
Hogyan vásárolhatnak csibét vagy jércét a háztáji gazdaságok? | 215 |
Hogyan segíthetik a szakcsoportok és a termelőszövetkezetek a háztáji baromfitartást? | 218 |
Érdemes-e a háztáji tyúktartással foglalkozni? | 220 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.