1.067.081

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tűzvédelmi szakismeretek II.

Vegyi laboratóriumban dolgozók, vegyi anyagkezelők és raktárosok részére

Szerző
Lektor
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 137 oldal
Sorozatcím: Tűzvédelmi szakismeretek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Korunk műszaki-technológiai fejlődését különösen a kemizálás jellemzi. A tudomány és az ipari gyakorlat egyre több, és újabb vegyianyagokat ismer meg, állít elő és használ fel. A vegyészet egyre... Tovább

Előszó

Korunk műszaki-technológiai fejlődését különösen a kemizálás jellemzi. A tudomány és az ipari gyakorlat egyre több, és újabb vegyianyagokat ismer meg, állít elő és használ fel. A vegyészet egyre fejlődőbb, sokágazatú tudomány, de egyben az anyagok jellemzőinek meghatározása alapján az elméleti és gyakorlati tűzvédelem kiinduló-pontja is.
A kemizálás rohamos terjedése a tűzveszélyt is fokozza. Az élet minden területén, különösen az iparban, - így a könnyűiparban is - általános a szerves és szervetlen vegyianyagok használata.
A vegyi anyagok és eljárások megkövetelik laborálási, szállítási, raktározási, tárolási, vagyis kezelési előírásaik tűzvédelmi szabályozását is. Vissza

Tartalom

Bevezető1
A tűzről (égésről), a tűzveszélyről és a tűzvédelemről általában. Az égés fogalma és feltételei3
Az anyagok halmazállapotuk és éghetőség szerinti csoportosítása3
Az éghető anyagok tűzveszélyességi jellemzői8
Az égés általános és sajátságos formái10
A tűzveszély fogalma, tűzveszélyességi osztályok és a tűzveszélyességi osztálybasorolás16
A tűzveszélyes folyadékok tűzveszélyességi fokozatai17
Tűzvédelmi tervezési és tűztechnikai fogalmak18
A tűzvédelemről általában20
A Könnyűipari Tűzvédelmi Szervezeti és Működési Szabályzat21
A vegyianyagokról általában23
A vegyianyagok tűzveszélyességi jellemzői és tűzveszélyességi osztálybasorolásuk24
Vegyianyagok a könnyűiparban27
Vegyi laboratóriumok létesítésével és használatával kapcsolatos tűzvédelmi előírások28
Vegyi laboratóriumban dolgozók tűzvédelmi feladatai58
Laboratórium vezetők tűzvédelmi feladatai58
Vegyi laboratóriumi műveletek és eljárások61
Vegyi laboratóriumban dolgozók tűzvédelmi feladatai76
Vegyi anyagkezelők és raktárosok tűzvédelmi ismeretei78
Vegyipari termékek szállítása, raktározása és tárolása79
Vegyianyagok kezelése, nyilvántartása, kiadás és belső szállítása85
Vegyi laboratóriumok, raktárak és tárolóhelyek ellenőrzése, az időszakos felülvizsgálatok, nyilvántartás86
Tűzvédelmi oktatás, tűzvédelmi szakvizsga91
Fontosabb rendeletek, szabványok, szabályzatok, utasítások és segédletek92
Felhasznált és ajánlott irodalom95
A tűzvédelmi szakvizsga kérdései97
Táblázatok103
Mellékletek128
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem