kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magyar Nők Országos Tanácsa |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 387 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
Bevezető | 3 |
Levesek - levesbe valók | 7 |
A levesekről általában | 7 |
Híg levesek | 9 |
Sűrített levesek | 14 |
Krémlevesek | 22 |
Magyaros levesek | 23 |
Különleges levesek | 27 |
Gyümölcslevesek | 30 |
Levesbe valók | 32 |
Mártások | 37 |
A mártásokról általában | 37 |
Hideg mártások | 39 |
Meleg mártások | 45 |
Különleges mártások | 45 |
Főzelékek - köretek | 57 |
A főzelékekről általában | 57 |
Sűrített főzelékek | 60 |
Egyéb főzelékek | 67 |
Köretek | 82 |
A köretekről általában | 82 |
Köretek burgonyából | 82 |
Egyéb köretek | 87 |
Saláták | 91 |
A salátákról általában | 91 |
Meleg-hideg tojáségelek | 111 |
A tojásételekről általában | 111 |
Meleg tojásételek | 111 |
Hideg tojásételek | 121 |
Meleg előételek | 124 |
Az előételekről | 124 |
Meleg szendvicsek | 130 |
A gombáról általában | 136 |
Hideg ételek | 144 |
A hideg ételekről általában | 144 |
Az aszpik készítése | 145 |
Kombinált saláták és ízelítők | 147 |
Húsfélék | 156 |
A hideg húsfélékről, pecsenyékről általában | 156 |
Pástétomok és kocsonyázott ételek | 159 |
Szendvicsek | 164 |
A szendvicskészítés | 164 |
Meleg és hideg halételek | 168 |
A halételekről általában | 168 |
Meleg halételek | 170 |
Hideg halételek | 180 |
Húsételek | 184 |
Marhahúsból készített ételek | 184 |
Bélszínből készült ételek | 185 |
Rostélyosok | 193 |
A rostélyosról | 193 |
Pácolt és főtt marhahúsételek | 198 |
Apróhúsételek | 202 |
Borjúhúsételek | 209 |
A borjúhúsról általában | 209 |
Sertéshúsételek | 213 |
A sertéshúsról általában | 213 |
Sültek - frissensültek | 223 |
Párolt és főtt sertéshúsételek | 234 |
Sertés apróhúsételek | 240 |
Bárány- és ürühúsételek | 240 |
A bárány- és ürühúsról általában | 240 |
Bárányhúsételek | 241 |
Ürühúsételek | 244 |
Háziszárnyas-ételek | 247 |
A háziszárnyasokról általában | 247 |
Vad- és vadszárnyas-ételek | 265 |
A vad- és vadszárnyas-ételekről általában | 265 |
A házinyúlról | 273 |
Tészták - krémek - gyümölcskészítmények | 275 |
A tésztákról általában | 275 |
Gyúrt tészták | 276 |
A gyúrt tészta készítése | 276 |
Kelt tészták | 280 |
A kelt tészta készítése | 280 |
Sós tészták | 286 |
Palacsinták | 288 |
A palacsinta készítése | 288 |
Omlós tészták | 291 |
Az omlós tészta készítése | 291 |
Vajastészták | 294 |
Vajastészta készítése | 294 |
Piskótafélék | 297 |
Felfújtak - pudingok | 299 |
Vegyes tészták | 301 |
Rétesek | 306 |
A rétestészta készítése | 306 |
Öntetek - mártások | 309 |
Torták | 311 |
A torták készítéséről általában | 311 |
Vajkrémek készítése | 312 |
A fondan készítése | 313 |
Teasütemények | 319 |
Hideg krémek | 322 |
Gyümölcskészítmények | 327 |
A gyümölcskészítményekről általában | 327 |
Fagylaltok | 333 |
Parfék | 333 |
Tej- és tejtermék ételek | 336 |
A tej- és tejtermék ételekről általában | 336 |
Hideg-meleg italok | 345 |
Zöldséglevek | 345 |
Friss gyümölcslevek | 346 |
Befőzés | 351 |
Általános tudnivalók a dzsemek és ízek készítéséről | 351 |
Konyhatechnika dióhéjban | 357 |
Az étrend összeállításáról | 357 |
A sütésről | 359 |
A rostélyon sütésről | 360 |
A nyárson sütésről | 362 |
A pirításról | 262 |
Sütés alufóliában | 262 |
Sütés "Alutef" serpenyőben | 363 |
A párolásról | 364 |
A főzésről | 365 |
Főzés a kuktafazékban | 365 |
A fűszerekről | 366 |
Néhány jó tanács az ízesítés-fűszerezésre | 366 |
A tálalás és a díszítés tudnivalói | 370 |
Tárgymutató | 373 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.