kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Anno Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 495 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-85485-8-4 |
Bevezető | 3 |
A sütés-főzés általános tudnivalói | 9 |
A húsfélékről | 11 |
A húsok osztályozása | 12 |
A bárányhús részeinek osztályozása | 14 |
A borjúhús részeinek osztályozása | 13 |
A marhahús részeinek osztályozása | 12 |
A sertéshús részeinek osztályozása | 13 |
Az ürühús részeinek osztályozása | 14 |
A vágóállatok belsőrészeinek osztályozása a felhasználásra | 14 |
Belsőrészek előkészítése a főzéshez, sütéshez | 20 |
A húsok darabolása és aprítása | 16 |
Formaadás | 20 |
A húsok főzéshez, sütéshez való előkészítése | 16 |
A húsok lemosása | 16 |
A húsok megtöltése | 18 |
A húsok szeletelése | 17 |
A húsok tűzdelése (spékelés) | 18 |
A vadhúsok felhasználásáról | 22 |
A pácolásról | 23 |
A vadhúsok célszerű felhasználásának ismertetése | 23 |
A szárnyasokról és vadszárnyasokról | 24 |
A csirkefélék bontása | 30 |
A liba részeire bontása | 29 |
A pecsenyének való pulyka bontása | 30 |
Sózás, fűszerezés | 36 |
A sütnivaló pecsenyeliba bontása | 27 |
A szárnyasok formázása | 35 |
A szárnyasok kibontása | 27 |
A szárnyasok levágása és tisztítása | 25 |
A szárnyasok lemosása | 31 |
A szárnyasok megtöltése | 34 |
A szárnyasok főzéshez-sütéshez való előkészítése | 32 |
A szárnyasok tűzdelése | 34 |
A szárnyasok és vadszárnyasok célszerű felhasználásáról | 31 |
A halakról | 37 |
A halak bontása | 38 |
A halak előkészítése a sütéshez, főzéshez | 42 |
A halak kiszálkázása | 40 |
A halak szeletelése és darabolása | 41 |
A halak tisztítása | 37 |
A halfejek, csontok és bőrök felhasználása | 43 |
A kaviár készítése | 43 |
A rákokról | 44 |
A rákvaj készítése | 45 |
A főzelék- és zöldségfélékről | 46 |
A főzelék- és zöldségfélék aprítása, vágása | 54 |
A főzelék- és zöldségfélék előkészítése főzéshez | 57 |
A főzelék- és zöldségfélék felhasználásáról | 56 |
A főzelék- és zöldségfélék kezelése és tárolása | 47 |
A főzelék- és zöldségfélék mosása, áztatása, leforrázása | 53 |
A főzelék- és zöldségfélék tisztítása | 49 |
A gumós növényekről és a répafélékről | 58 |
A gumós növények és répafélék aprítása, vágása | 65 |
A burgonya aprításának és vágásának módjai | 66 |
A sárgarépa és petrezselyemgyökér aprítása és vágása | 67 |
A vöröshagyma aprítása, vágása | 68 |
A gumós növények és répafélék előkészítése a főzéshez, sütéshez | 71 |
A gumós növények és répafélék felhasználásához való osztályozása | 69 |
A gumós növények és répafélék lemosása | 65 |
A gumós növények és répafélék tisztítása | 60 |
A gombákról | 72 |
Hasznos tanácsok a gyümölcsök, a hüvelyesek, a tej-termékek és a fűszerek kezeléséhez | 75 |
A sütés-főzés fontosabb szabályai | 80 |
Az aszpik készítése | 127 |
A bundázásról | 113 |
Derítés, tisztítás | 116 |
Az ételek szűrése | 117 |
Egyes ételek feljavítása | 118 |
Az ételek áttöréséről (passzírozás) | 117 |
Az ételek formázásáról (dresszírozás) | 120 |
Az ételek lerakásáról, rétegezéséről | 115 |
Az ételek megtöltéséről | 116 |
Az ételek sűrítéséről | 108 |
Fényezés | 120 |
A főzésről | 80 |
A galuskaszaggatásról | 119 |
Az ízesítésről és a fűszerezésről | 111 |
A lazításról | 112 |
A lekötözésről | 118 |
A lezsírozásról | 120 |
A nyárson sütésről | 103 |
Paprika szín készítése | 129 |
A pácolásról | 123 |
A párolásról | 84 |
A pecsenyelé készítése | 122 |
A pirításról | 103 |
A roston sütésről | 101 |
A sütésről | 86 |
A tálalás és díszítés tudnivalói | 130 |
A töltelékek készítése | 125 |
Egyéb hasznos tudnivalók, a sütés-főzésről | 133 |
A főzelék, zöldség és gyümölcs ételek | 133 |
A halakról | 136 |
A vadakról | 138 |
Tej- és tejtermékekből készült ételek | 143 |
Főzzünk borral | 146 |
A hidegkonyháról | 153 |
A köretekről | 148 |
A nyári ételekről | 151 |
Ételleírások | 159 |
Gyorsan készíthető ételek | 161 |
Bélszínszeletek sárköziesen | 168 |
Csallóközi vesevelő | 168 |
Csirág (spárga) háziasan | 165 |
Fokhagymás rostélyos | 179 |
Gombás borjúszeletek | 179 |
Gombás párizsis puffancs | 164 |
Gombás sertésborda | 182 |
Gombás tejfölös tojás | 172 |
Gyors hideg csokoládékrém | 178 |
Hajdúsági számadó juhász burgonya | 161 |
Hegyaljai borjúbordák | 168 |
Juhtúrós burgonya lángos | 169 |
Keleti saláta | 168 |
Lecsó párizsiasan | 180 |
Lerakott makaróni | 175 |
Makaróni (vagy spagetti) magyarosan | 174 |
Milánói sertésborda | 181 |
Mustáros sült virsli | 177 |
Nyári lecsós tojás | 163 |
Nyírségi zúzott burgonya | 166 |
Óvári tálon sült tojás | 178 |
Pirított gomba tojással | 169 |
Pirított vese gombával | 180 |
Rakott vaj bab | 171 |
Rántott gombafejek | 177 |
Rántott tojások | 170 |
Rizses virsli háziasszony módra | 162 |
Sajtos kruton | 144 |
Sajtos vagy sonkás tojáslepény | 164 |
Sonkás kelvirág tejfölösen | 163 |
Sonkás rizs | 174 |
Sertésérmék jóasszony módra | 182 |
Sült tojás konyhakertész módra | 162 |
Szalonnás sült burgonya | 173 |
Tejfölös gomba tükörtojással | 171 |
Tejfölös vargánya tükörtojással | 172 |
Tengeri halszeletek bakonyi módra | 177 |
Tojáslepény debreceni módra | 165 |
Tojásos kelkáposzta | 170 |
Tojáslepény gombával | 172 |
Tojáslepény parasztosan | 176 |
Tojással töltött paradicsom | 173 |
Túrópogácsák | 169 |
Töltött alma | 135 |
Török paradicsom (padlizsán) rántva | 173 |
Ürüborda udvarhelyi módra | 166 |
Vitaprikos gombasaláta | 165 |
Vitaprikos virslis tojás | 175 |
Zöldborsós tojás | 170 |
Levesek és betétek | 183 |
Levesek | 185 |
Áttört püréleves száraz hüvelyesekből | 197 |
Bableves | 197 |
Borleves | 203 |
Burgonyaleves | 188 |
Burgonyapüréleves | 188 |
Csontleves | 186 |
Erőleves | 185 |
Frankfurti leves | 196 |
Fácánleves | 187 |
Fejtett bableves | 190 |
Gombaleves | 198 |
Gombakrémleves | 198 |
Gyümölcslevesek | 203 |
Gulyásleves | 200 |
Hamis gulyásleves | 192 |
Halleves | 201 |
Húsleves | 185 |
Karalábéleves | 193 |
Káposztaleves | 199 |
Karfiolleves | 194 |
KÖménymagleves | 189 |
Lebbencsleves | 192 |
Lencseleves | 191 |
Libaleves | 203 |
Májpüréleves | 199 |
Nyáklevesek | 199 |
Palócleves | 196 |
Paradicsomleves | 202 |
Paradicsomleves | 189 |
Rákleves | 188 |
Rántott köménymagleves | 200 |
Reszelttészta leves | 191 |
Savanyútojásleves | 195 |
Sárgaborsó püré leves | 195 |
Sóskaleves | 194 |
Spárgaleves | 186 |
Szárnyas ragu leves | 188 |
Újházi tyúkleves | 198 |
Tarhonyaleves | 201 |
Tárkonyos bableves | 201 |
Tejleves | 199 |
Tüdővagdalékleves | 193 |
Zellerkrémleves | 197 |
Zöldborsóleves | 189 |
Zöldbableves | 189 |
Zöldségleves | 190 |
Zöldségkrémleves | 204 |
Zöldségleves oroszosan | 204 |
Levesbetétek | 206 |
Árpagyöngy | 204 |
Bécsi zsemlegombóc | 205 |
Csurgatott tészta | 208 |
Csipetke | 204 |
Daragaluska | 209 |
Finom metélt vagy kocka | 207 |
Húsgaluska vagy gombóc | 204 |
Kelgombóc | 207 |
Kockatészta | 208 |
Májgombóc | 209 |
Májgombóc darával | 210 |
Palacsintametélt | 209 |
Pászka (macesz) gombóc | 205 |
Piskótamogyoró | 204 |
Rántott borsó | 205 |
Reszelt tészta | 206 |
Rizs | 205 |
Sajtos tallérok | 210 |
Sajtos galuska | 210 |
Tápióka | 205 |
Tojáskocsonya | 205 |
Tojáslepény | 209 |
Vajgaluska | 206 |
Velőgombóc | 207 |
Zsemlemorzsa-gombóc | 206 |
Köretek | 211 |
Burgonyakrokett | 211 |
Burgonyapüré | 213 |
Burizs | 214 |
Galuska | 215 |
Gombás rizs | 213 |
Párolt káposzta | 215 |
Párolt rizs | 213 |
Petrezselymes vajas burgonya | 212 |
Pirított hagymás burgonya | 211 |
Rizskrokett | 214 |
Szalmaburgonya | 212 |
Tarhonya | 214 |
VAjas és lengyeles főzelékek | 215 |
Zsemlegombóc | 216 |
Zsírban pirított burgonya | 211 |
Zsírban sült burgonyakarikák (Roscheibni) | 211 |
Zsírban sült, vastag metéltre vágott burgonya | 212 |
Saláták | 216 |
Babsaláta | 219 |
Burgonyasaláta | 217 |
Céklasaláta | 218 |
Franciasaláta | 220 |
Fejes saláta | 216 |
Gombasaláta | 220 |
Gyümölcs saláta | 135 |
Kaliforniai saláta | 221 |
Káposzta saláta | 217 |
Madársaláta | 217 |
Majonézes burgonyasaláta | 218 |
Majonézes zellersaláta | 219 |
Majonézes zöldbabsaláta | 221 |
Paprikasaláta | 217 |
Paradicsomsaláta | 219 |
Spárgasaláta | 220 |
Tejfölös uborkasaláta | 219 |
Uborkasaláta | 218 |
Főzelékek | 222 |
Burgonyafőzelék | 224 |
Karotta vagy sárgarépa vajjal | 228 |
Kelbimbó vajjal | 227 |
Kelkáposzta-főzelék | 224 |
Kelvirágfőzelék | 225 |
Paradicsomos burgonyafőzelék | 224 |
Paradicsomos káposzta | 225 |
Parajfőzelék | 222 |
Salátafőzelék burgonyával | 226 |
Savanyúkáposzta-főzelék | 225 |
Sóskafőzelék | 223 |
Szárazbab főzelék | 223 |
Tejfölös zöldbab főzelék | 226 |
Tökfőzelék | 222 |
Zöldborsó főzelék | 226 |
Zöldborsó vajjal | 227 |
Mártások | 228 |
Meleg mártások | 228 |
Alma mártás | 234 |
Barna gombamártás | 230 |
Barna mártás | 228 |
Bechamel | 235 |
Bordói mártás | 230 |
Ecetes torma | 231 |
Fehér (veloutée) mártás | 229 |
Gombamártás | 230 |
Hagymamártás | 231 |
Hollandi (vaj) mártás | 229 |
Hollandi mártás tejszínhabbal | 232 |
Kapormártás | 232 |
Madeira-mártás | 232 |
Meggy mártás | 234 |
Meleg metélőhagyma-mártás | 231 |
Mornay-mártás | 229 |
Narancsmártás | 232 |
Paradicsom mártás I. | 232 |
Paradicsom mártás II. | 233 |
Sóskamártás | 233 |
Tejfölös tormamártás | 234 |
Uborkamártás | 233 |
Hideg mártások | 235 |
Cumberland-mártás | 236 |
Hideg metélőhagyma-mártás | 237 |
Majonéz | 235 |
Remoulade-mártás | 236 |
Tartármártás | 235 |
Vinaigrette-mártás | 237 |
Zöld-mártás | 237 |
Előételek | 238 |
Meleg előételek | 238 |
Burgonyafánk | 244 |
Chester fánk | 248 |
Csirág vajas morzsával | 249 |
Csőben sült kelvirág | 239 |
Főzelékpuding | 242 |
Gombás palacsinta kirántva | 246 |
Juhtúrós palacsinta | 246 |
Kelbimbó szalonnában | 240 |
Kelkáposzta-puding (duzma) | 241 |
Kelvirág tejfölös mártásban | 238 |
Kolbászrétes | 247 |
Palacsintametélt csőben sütve | 245 |
Palacsinta paprikáscsirkével | 246 |
Parajos burgonyakrokett | 244 |
Parajpuding | 241 |
Rakott kelvirág | 239 |
Ravioli | 249 |
Sajtos fánk | 247 |
Sajtos paradicsompuding | 243 |
Sajtos tekercs melegen | 143 |
Töltött burgonya sütve | 244 |
Töltött gomba | 239 |
Töltött kelkáposzta | 240 |
Töltött kelvirág | 238 |
Töltött paradicsom melegen | 242 |
Túrókotlettek | 144 |
Walesi kenyér | 248 |
Hideg előételek | 250 |
Aszpikkészítés | 250 |
Halmajonéz | 252 |
Heringsaláta | 252 |
Hús-saláta | 251 |
Kaviáros kenyér | 251 |
Padlizsán-vagdalék | 253 |
Paradicsom halsalátával | 253 |
Párizsi hagymával (parizer) | 254 |
Sonkával rakott kenyér | 251 |
Töltött uborka | 252 |
Pástétomok | 254 |
Hideg őzpástétom | 239 |
Kacsa- vagy libahúsból készült pástétom | 256 |
Kocsonyázott libamájhab (mousse) | 254 |
Májpástétom | 256 |
Meleg vadhúspástétom | 257 |
Risolle strassburgiasan | 258 |
Strassburgi libamájpástétom | 255 |
Vajaspástétom (boushé) | 259 |
Tojás ételek | 258 |
Amerikai tojás | 262 |
Buggyantott tojás tejszínes gombával | 269 |
A hideg töltött tojásokról | 261 |
Kaszinó tojás | 262 |
Paraj-omlett | 260 |
Sajtos töltött tojás melegen | 145 |
Töltött tojás | 258 |
Töltött tojás (egyszerű) | 159 |
Zöldséges omlett | 260 |
Húspótlók, feltétek | 263 |
Bundás zsemle | 263 |
Főzelékszelet | 264 |
Gomba-ropogós | 264 |
Párizsi kosárka | 263 |
Sajtos burgonyalepény | 145 |
Tökszelet kirántva | 263 |
Halételek | 265 |
Balatoni fogas kardinális módon | 273 |
Fogas- vagy süllőszelet roston | 267 |
Fogas bakonyi módon | 269 |
Gombás fogasszelet csőben sütve | 137 |
Hideg fogas | 274 |
Hideg kecsege | 270 |
Pisztráng kékre forrázva | 269 |
Ponty- vagy harcsapaprikás | 271 |
Ponty-kocsonya | 272 |
Rácponty | 267 |
A rák | 275 |
Rák főzve | 275 |
Rántott süllőfilé, harcsaszelet vagy kecsege | 273 |
Süllőfilé rántva | 268 |
Süllőszelet sörtésztában sütve | 163 |
Szalonnával tűzdelt ponty tejfölösen | 271 |
Szegedi halászlé | 272 |
Tejfölös vagy tejszínes gombás ponty | 270 |
Tengeri halszelet tejszínes gombamártással | 269 |
Töltött csuka | 268 |
Húsételek | 275 |
Szárnyasok | 275 |
Becsinált csirke | 276 |
Csirkesült | 277 |
Gesztenyével töltött pulyka olaszosan | 286 |
Gombás csirke | 277 |
Jérce croquette (ropogós) | 284 |
Kacsa amerikai módra | 286 |
Karácsonyi pulykasült | 287 |
Libacomb sólettal | 281 |
Libamáj rizottó | 284 |
Libapörkölt | 283 |
Paprikás csirke | 277 |
Párolt libamell | 281 |
Párolt libamáj | 279 |
Pirított libamáj | 278 |
Rántott csirke | 275 |
Rizses csirke | 278 |
Rizses libaaprólék | 279 |
Töltött csirke vagy jérce | 276 |
Töltött kacsa | 285 |
Töltött libanyak | 282 |
Tűzdelt gyöngytyúk-pecsenye | 283 |
Vagdalt libamell | 282 |
Zöldborsós csirke | 289 |
Borjúhúsok | 288 |
Bécsi szelet vagy borda | 288 |
Borjúbecsinált | 292 |
Borjúbordák libamájjal töltve | 294 |
Borjúcotelette (natúr) | 297 |
Borjúfej kirántva | 288 |
Borjúkotlett Colbert módra | 293 |
Borjúláb rántva | 291 |
Borjúszeletek (natúr) | 290 |
Borjúpaprikás | 296 |
Borjúpörkölt | 290 |
Császárszelet | 292 |
Gombás borjúcsülök | 288 |
Gombás borjúszelet | 289 |
Paprikás polpetti | 293 |
Paradicsomos borjúszelet | 289 |
Párizsi szelet | 296 |
Töltött borjúkotlett | 296 |
Töltött borjúszegy | 295 |
Töltött húsrudak kirántva | 291 |
Tűzdelt borjúfrikandó | 289 |
Vagdalthús libamájjal tölve | 291 |
Vagdalt vajas borjúérmék | 291 |
Vajas borjúszelet | 295 |
Zöldborsós borjúszeletek | 291 |
Marhahúsok | 298 |
Beafsteak | 305 |
Bélszínfilé körítve | 303 |
Bélszínszeletek libamájpürével | 308 |
Bélszínszelet Stefánia-módra | 307 |
Bélszín vadasan | 307 |
Bográcsgulyás | 309 |
Erdélyi zsiványpecsenye | 312 |
Főtt marhahús | 303 |
Füstölt marhanyelv | 304 |
Gombás rostélyos | 299 |
Hagymás rostélyos | 298 |
Hízott ökörhús erdélyiesen | 312 |
Madeirás marhafelsál | 301 |
Marhahátszín egyben sütve, angolosan | 309 |
Marhahátszín vagy felsál szegediesen | 310 |
Marhapörkölt | 309 |
Marhatokány | 311 |
Ököruszály krémmártással | 304 |
Rablóhús (rablópecsenye) | 313 |
Rostélyos góbé módra | 301 |
Savanyú vetrece | 304 |
Serpenyős rostélyos | 398 |
Tarhonyás marhatokány | 311 |
Torockói rostélyos | 300 |
Töltött felsál egyben sütve | 302 |
Töltött rostélyos | 299 |
Tűzdelt vesepecsenye | 306 |
Vagdalthús | 310 |
Wellington bélszín | 306 |
Zöldséges rostélyos | 298 |
Sertéshúsok | 313 |
Alföldi tüskéshús | 327 |
Bőrös sertéskaraj | 319 |
Csikós-tokány | 326 |
ERdélyi fatányéros | 322 |
Lecsós sertésborda | 324 |
Malac-galantin | 316 |
Malacpörkölt | 318 |
Majoránnás sertéstokány | 326 |
Paprikás sertésbordaszelet | 325 |
Párizsi borda | 324 |
Párolt sonka burgundi módra | 327 |
Rakott káposzta | 321 |
Rizses sertéshús | 314 |
Ropogós malaccomb | 317 |
Sertésborda rántva | 324 |
Serpenyős sertésborda | 324 |
Sertéskocsonya | 328 |
Sertésoldalas bajorosan | 325 |
Sertéspaprikás | 314 |
Sertéspörkölt | 313 |
Sertéssült (karaj, vagy comb egyben sütve) | 315 |
Szerb rizseshús | 314 |
Székely sertésborda | 319 |
Szűz-sült krémmártással | 318 |
Tejfölös malacaprólék | 317 |
Temesvári sertésborda | 319 |
Tordai lacipecsenye | 323 |
Tormás malac- vagy sertéshús | 317 |
Töltött karalábé | 320 |
Töltött káposzta | 322 |
Töltött paprika | 320 |
Vagdalt hús | 315 |
Bárány-, birka-, ürühúsok | 328 |
Angolos ürügerinc | 331 |
Báránybordák Mornay-mártással | 330 |
Bárányborda olaszosan | 312 |
Báránycomb pékné módra | 333 |
Báránypörkölt erdélyiesen | 330 |
Birkagulyás | 331 |
Borsos ürü- vagy báránytokány | 331 |
Húsvéti báránycomb | 329 |
Irish stew (irlandi ürügulyás) | 332 |
Rántott bárány | 328 |
Tárkonyos bárány | 329 |
Ürükotlett angolosan | 331 |
Vashúsok | 332 |
Fogoly- vagy fácánbecsinált | 333 |
Fogoly lencsepürével | 338 |
Nyúlgerinc angolosan | 337 |
Nyúlgerinc vadasan | 334 |
Nyúl paprikásan | 333 |
Őzcomb vörösbor mártásban | 335 |
Őzgerinc angolosan, finom fűvel | 141 |
Őzgerinc angolosan Lucullus módra | 335 |
Sült fogoly | 336 |
Szalonnával tűzdelt fácán | 337 |
Szalonka sütve | 338 |
Szarvascomb brassói módon | 339 |
Töltött fácán | 336 |
Tűzdelt nyúlfilé | 339 |
Vadnyúl erdész módra | 140 |
Vaddisznó főzve | 334 |
Vadkacsa tejfölösen | 337 |
Vadkacsa sütve | 340 |
Vadkacsa töltve | 350 |
Belsőségek | 341 |
Becsinált pacal | 342 |
Borjúmáj-szeletek roston | 347 |
Borjúmirigy gazdagon | 342 |
Borjúmirigy rántva | 346 |
Borjúnyelv rántva | 346 |
Gombás borjúnyelv | 345 |
Marhanyelv pácolása | 345 |
Mirigyrózsa magyarosan | 344 |
Májpuding | 346 |
Paradicsomos borjúnyelv | 343 |
Pirított borjúmáj | 345 |
Pörkölt pacal | 342 |
Rántott velő | 348 |
Szalontüdő | 344 |
Tűzdelt májszeletek | 347 |
Velő párizsiasan | 342 |
Velő tojással | 344 |
Vese-velővel | 343 |
Disznótor | 344 |
Disznótoros leves | 348 |
Disznósajt | 349 |
Kassai sonka, disznótarja, karaj, nyelv valódi pácolási módja | 350 |
Kolbász | 351 |
Májas hurka | 350 |
Véres hurka | 349 |
Tészták | 350 |
Gyúrt tészták | 353 |
Barackos gombóc | 355 |
Burgonya metélt | 365 |
Cigány metélt | 363 |
Darás metélt | 360 |
Diós derelye | 359 |
Diós metélt | 358 |
Gratinirozott sajtos makaróni | 356 |
A gyúrt tészta készítése | 364 |
Kakaós metélt | 357 |
Káposztás kocka | 359 |
Lekváros derelye | 358 |
Liptói túrós galuska | 360 |
Mákos metélt | 357 |
Nádasdy-gombóc | 366 |
Pozsonyi kocka | 362 |
Rakott metélt | 362 |
Sajtos derelye | 365 |
Sajtos metélt | 357 |
Sonkás kocka | 362 |
Stíriai metélt | 363 |
Szalvéta gombóc | 365 |
Szilvás gombóc | 364 |
Szőlős metélt | 361 |
Tejfölös kocka | 361 |
Tojásos galuska | 359 |
Túrós derelye | 358 |
Túrós csusza | 357 |
Túrós gombóc | 366 |
Túrós metélt | 357 |
Kelt tészták | 367 |
Aranygaluska | 367 |
Cseh fánk | 370 |
Dorong fánk | 369 |
Farsangi fánk | 369 |
Gőzmetélt | 368 |
Hajdúsági kacskaringó | 370 |
Ízes bukta | 367 |
Párna csücske | 370 |
Túrós bukta | 367 |
Morzsák | 371 |
Bundás alma (Boros módra) | 372 |
Bundás alma (Székely módra) | 372 |
Császármorzsa | 371 |
Császárrétes | 376 |
Daramorzsa | 371 |
Kiflimorzsa | 372 |
Máglyarakás | 373 |
Máglyarakás (diplomata módra) | 373 |
Zsírban sült omlós tészták | 374 |
Császárfánk | 376 |
Forgácsfánk | 374 |
Labdarózsa | 375 |
Rózsafánk | 375 |
Vánkos csücsök | 376 |
Felfújtak, pudingok | 377 |
Alma felfújt | 380 |
Barack felfújt | 380 |
Besztercei felfújt | 379 |
Citrom felfújt | 377 |
Cseresznye felfújt | 380 |
Csokoládé puding | 378 |
Csokoládés rizskrokett | 382 |
Darafelfújt | 387 |
Diópuding | 387 |
Finommetélt puding bajor módra | 384 |
Habfelfújt | 385 |
Hideg diplomata puding | 382 |
Ízes omlette | 382 |
Kabinet puding | 385 |
Karamell felfújt | 379 |
Kávé puding | 373 |
Mandula puding | 384 |
Meggy felfújt | 380 |
Mogyoró puding | 385 |
Narancs felfújt | 378 |
Nápolyi gesztenyés puding | 373 |
Őszibarack puding | 386 |
Puncs puding | 387 |
Rebarbara felfújt | 380 |
Rizsfelfújt | 377 |
Rumburgi szuflé | 381 |
Szágó felfújt | 381 |
Palacsinták | 388 |
Almás palacsinta | 389 |
Bajos palacsinta | 391 |
Creppe-Susette | 389 |
Csúsztatott palacsinta | 390 |
Diós palacsinta | 388 |
Ízes palacsinta | 388 |
Káposztás palacsinta | 390 |
Krémes palacsinta | 388 |
Ordás palacsinta | 391 |
Szuflé palacsinta | 394 |
Túrós palacsinta | 388 |
Rétestészták | 391 |
Almás rétes | 392 |
Burgonyakrémes rétes | 394 |
Cseresznyés rétes | 393 |
Darás rétes | 395 |
Diós rétes | 393 |
Diós szegedi béles (Baklava) | 396 |
Káposztás rétes | 395 |
Mandulás rétes | 393 |
Mákor rétes | 394 |
Meggyes rétes | 392 |
Rizskásás rétes | 395 |
Tök-krémes rétes | 395 |
Tökös-mákos rétes | 394 |
Túrós rétes | 391 |
Vargabéles | 396 |
Leveles vajas tészták | 397 |
Alma köntösben | 398 |
Almás tiroli rétes | 399 |
Búr kifli | 398 |
Krémes béles | 397 |
Túrós tiroli rétes | 398 |
Túrópástétom | 399 |
Tésztakülönlegességek | 399 |
Almakrémpite | 400 |
Gesztenyehab kifli | 399 |
Hűtött omlós tészta | 400 |
Mennyei felfújt | 400 |
Félvajas benyújtott tészták | 401 |
Alapmassza | 401 |
Almáslepény | 405 |
Barack lepény | 406 |
Bécsi táska | 401 |
Cseresznyés lepény | 405 |
Darázsfészek | 402 |
Diós szarvacskák | 402 |
Kéményseprő kifli | 403 |
Meggyes lepény | 406 |
Olasz táska | 402 |
Pozsonyi patkócskák | 404 |
Pozsonyi tekercs (beigli) | 403 |
Speciális lepénytészta | 404 |
Szerelmes levél | 402 |
Szilvás lepény | 405 |
Túróslepény más módon | 405 |
Égetett tészták | 406 |
Francia meggyes lepény | 408 |
Képviselőfánk | 406 |
Ördögpirula | 407 |
Szerencsefánk | 407 |
Tolófánk | 407 |
Tarkesztáni kiflicskék | 408 |
Linzer tészták | 409 |
Apák kedvence | 418 |
Berlini szelet | 412 |
Burkolt fantáziacsók | 414 |
Cukrász alaplinzer | 410 |
Diós linzer | 410 |
Diópuszedli | 414 |
Erdélyi kürtőskalács | 413 |
Formázható linzer sütemények | 411 |
Fondan készítése | 420 |
Gyúrt, fűszeres linzer | 409 |
Gyümölcskenyér | 420 |
Halászbárkák | 417 |
Holdbébi | 417 |
Kislányos női szeszély | 413 |
Lúdláb szelet | 411 |
Mandulás kiflicskék | 415 |
Margaretta szelet | 415 |
Mézes puszedli | 415 |
Mignon Savarin | 416 |
Nizzai kalácska (Savarin) | 416 |
Női szeszély | 412 |
Orleánsi szelet | 419 |
Őszibarack szelet | 418 |
Resztelt stangli | 416 |
Római szelet | 412 |
Stadion szelet | 419 |
Svájci linzer | 409 |
Szegedi kürtőskalács | 414 |
Tea linzer | 411 |
Tengerész linzer | 410 |
Vaníliakifli | 421 |
Zsófia szelet | 420 |
Felvert tortamasszák | 421 |
Csokoládé torta | 424 |
Diótorta | 425 |
Dobos torta | 422 |
Gesztenye krémtorta | 423 |
Homok torta | 425 |
Puncs torta | 421 |
Rigó Jancsi | 424 |
Stefánia torta | 423 |
Sacher torta | 424 |
Kuglóf tészták | 426 |
Bajor kuglóf | 427 |
Egyszerű kuglóf | 426 |
Fahéjas kuglóf | 426 |
Különlegességek | 427 |
Budavár szelet | 433 |
Burgonyás pogácsa, egyszerű | 437 |
Guba tészta mákkal | 431 |
Gyümölcs kocka | 431 |
Hajtogatott töpörtyűs pogácsa | 435 |
Hangulat különlegesség | 432 |
Hájas ízes táskák | 430 |
Házilag készült kert fatörzs | 434 |
Hideg narancsos rizskrém nápolyi módra | 435 |
Juhtúrós pogácsa | 436 |
Kakaós habszelet | 429 |
Kossuth kifli | 430 |
Likőrös savarin | 427 |
Lomnici csúcs | 428 |
Meggyel rakott piskóta | 434 |
Omlós töpörtyűs pogácsa | 436 |
Omlós zsíros pogácsa | 436 |
Opera szelet | 428 |
Salzburgi galuska | 432 |
Salzburgi lepény | 430 |
Tátra szelet | 429 |
Tükör-epres szelet | 432 |
Hideg krémek | 437 |
Csokoládé krém | 437 |
Gesztenyepüré készítése | 438 |
Hideg gyümölcs rizs | 438 |
Hasznos tudnivalók az étrendek összeállításáról | 439 |
Mikor minek van a szezonja | 442 |
Egyszerű étrend-minták | 445 |
Téli étrendek | 445 |
Tavaszi étrendek | 447 |
Nyári étrendek | 448 |
Őszi étrendek | 449 |
Alkalmi társas étkezések étrendmintája | 451 |
Étrend-minták különleges alkalmakra | 452 |
A főzelék-, zöldség- és gyümölcsfélék eltevése | 455 |
A befőzés általános tudnivalói | 457 |
Főzelék- és zöldségfélék, salátafélék eltevése | 461 |
Csalamádé | 463 |
Ecetes paprika | 464 |
Ecetes uborka | 462 |
Káposztasavanyítás | 467 |
Kovászos uborka | 461 |
Lecsó eltevése | 466 |
Paprikasaláta I. | 463 |
Paradicsom eltevése | 466 |
Sózott kapor | 465 |
Tök ecetben | 464 |
Tök sóban | 464 |
Töltenivaló paprika | 463 |
Vizes uborka | 462 |
Uborkasaláta | 461 |
Zöldbab ecetben | 465 |
Zöldbab eltevése | 465 |
Zöldbab sóban | 466 |
Befőttek, ízek, dzsemek eltevése | 467 |
Birsalma befőtt | 471 |
Birsalmasajt | 471 |
Cseresznye befőtt | 467 |
Cseresznye dzsem | 473 |
Csipkebogyóíz | 475 |
Dinnye cukorban | 471 |
Eper befőtt | 468 |
Eper dzsem | 473 |
Kajszibarack befőtt | 479 |
Kajszibarack dzsem | 474 |
Körte befőtt | 469 |
Meggy befőtt | 468 |
Meggyíz | 472 |
Málna dzsem | 474 |
Málnaszörp készítése | 474 |
Őszibarack befőtt | 470 |
Rétes meggy vagy cseresznye | 471 |
Ringló befőtt | 469 |
Ribizke dzsem | 474 |
Ribizkeíz | 473 |
Rumos cseresznye, meggy vagy szilva | 470 |
Sárgabarackíz | 472 |
Szilvaíz | 472 |
Szirupban eltett eper | 468 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.