Fenyvessy József: A juhtej alkotóelemei az újabb vizsgálatok alapján | 19 |
Sipos Péter - Pongráczné Barancsi Ágnes - Boros Norbert - Mezei Zoltán - Győri Zoltán: Őszi búza lisztek feldolgozási lehetőségeinek vizsgálata alveográfos és extenzográfos paramétereik alapján | 24 |
Markovics Erzsébet - Véha Antal - Gyimes Ernő: Búzaminőség-vizsgálati módszerek statisztikai elemzése | 34 |
Pongráczné Barancsi Ágnes - Mezei Zoltán - Győri Zoltán: Őszi búza lisztek extenzográfos paramétereinek vizsgálata | 38 |
Nótin Beatrix - Máté-Stéger Mónika - Barta József - Judit Ivanics - Emőke Kerkai: Antioxidánsokban gazdag gyümölcslevek előállítása és szerepe az egészséges táplálkozásban | 42 |
Jankóné Forgács Judit - Sréterné Lancz Judit - Dr. Németh Antal: A baromfiágazat állategészségügyi helyzete, különös tekintettel az állományok szalmonella fertőzöttségére | 47 |
Balázs P. Szabó - Véha Antal: Fajtabúzák reológiai jellemzőinek meghatározása kvázi statikus mérési eljárással | 50 |
Csanádi József - Horváth H. Zsuzsanna - Fenyvessy József - Hodúr Cecília: Zsírgolyócskák méreteloszlásának vizsgálata tehén-, és kecsketejben | 61 |
Kovács T. Erzsébet: Minőségi tésztaipari termékek tradicionális és nem tradicionális előállítási lehetőségei | |
Mezei Zoltán - Pongráczné Barancsi Á. - Győri Z. - Csapó J.: Takarmány- és közepes minőségű búzafajták nyersfehérje-, és aminosavtartalmának összefüggései | 84 |
Takacs-Hajos Maria: Cékla bioaktív anyagai és lehetséges szerepe a humán táplálkozásban | 88 |
Zeke Ildikó - Balla Csaba - Kapás László: Cukrászati termékek hőfizikai és reológiai jellemzőinek vizsgálata és viselkedésük a kriogén fagyasztás esetében | 90 |
Bajúsz Ildikó: Awassi és három cigája fajtaváltozat tejének Kls vizsgálata és a juhtej Kazein francióinak elválasztása RP-HPLC módszerrel | 98 |
Zsuzsa H. Horváth: Búza őrlemények színmérése | 105 |
Osbáth Nikoletta - K. Kerti-Badakné: Leveles sütőipari termékek reológiai tulajdonságainak tanulmányozása | 111 |
Németh Szilvia - Ficzek Gitta - Végvári György - Gergő Sándor - Szalay László - Tóth Magdolna: Kajszi fajták cukor- és savfrakcióinak meghatározása az érés során HPLC módszerrel | 125 |
Sári Csaba - Koncz Ágota - Christopher Guyot: A transzglutaminász enzim állománymódosító hatása a tejfehérje gélekre | 127 |
Koncz Ágota - Pásztor Klára - Huszár-Krisztina Horti: A joghurttej zsírtartalmának hatása a termék gélszilárdságára | 130 |
Varga László - Varga Fruzsina: Az abszorpciós spektrumanalízis módszerének alkalamzása az élelmiszerszínezékek vizsgálatában | 132 |
Margit Mester Ficzek - Elisabeth Kállay - Monika Stéger Máté - L. Lelik - G. Bujdosó - M. Tóth: Az ásványi anyag tartalom változása meggyfajták gyümölcseiben az érési idő alatt | 135 |
Judit Tarek-Tilistyák - J. Agócs - Z. Dinya - E. Máthé: Olajipari melléktermékek élelmiszercélú hasznosíthatósága | 138 |
Judit Tarek-Tilistyák - Z. Dinya - M. Szathmáry - E. Máthé: Sütőolajok oxidatív stabilitásának vizsgálata | 141 |
Zs. Csanádi - K. Bélafi-Bakó - L. Gubicza - M. Habulin: Glicerin-mono-sztearát nem hagyományos közegben történő biokatalitikus előállításának vizsgálata | 148 |
Győri Zoltán: Agrotechnikai tényezők hatása étkezési burgonyafajták minőségére | 155 |
Ács Péterné - Matuz János - Kertész Zoltán - Cseuz László - Bóna Lajos - Falusi János - Kovács Zsuzsa - Dávidházi Erika: Szegedi búzafajták minőségének jellemzése a pannon minőségi kritériumok tükrében | 157 |
Csanádi József - Hodúr Cecília - Fenyvessy József: A kecsketejhez adott víz és tehéntej kimutatásának problémája | 162 |
Mikáczó Andrea - Hajós László: "Az élelmiszeripari vállalkozások túlélési stratégiája a minőségmenedzsmentrendszerek útvesztőjében" | 167 |
Bodor Péter - Tóth Magdolna: Több betegséggel szemben ellenálló alma fajtajelöltek virágzásfenológiai és termékenyülésbiológiai jellemzői 2008-ban | 169 |
Gyenis János - Elisabeth Pallai-Varsányi - Tóth Judit: Nagy nedvességtartalmú hőérzékeny anyagok szárítása inert töltetes gejzír szárítóban | 183 |
Igor Gáspár - Koris András - Csanádi József - Vatai Gyula: Műveleti paraméterek visszatartásra kifejtett hatásának vizsgálata tejsavó mikroszűrésénél | 189 |
Hornyák László: Aromaanyagok kinyerése modell oldatokból pervaprosációs membránon | 191 |
Banvolgyi Szilvia - K. Savas Bahceci - Erika Bekassy-Molnar - Vatai Gyula: Gazdaságos eljárás vörösbor értékes anyagainak koncentrálására | 194 |
Hodúr Cecília - Kertész Szabolcs - Csanádi József - Szabó Gábor - Lászó Zsuzsanna: Klasszikus és vibrációs membránszűrő összehasonlítása az édessavó besűrítése során | 198 |
Hartyáni Piroska - Cserhalmi Zsuzsanna - Dalmadi István - Dávid-Balázs Kántor - Marianna Tóth-Márkus - Ágnes Sass-Kiss: Pef kezelt gyümölcslevek vizsgálata | 202 |
Beszédes Sándor - Kertész Szabolcs - László Zsuzsanna - Szabó Gábor - Hodúr Cecília: Mikrohullámú technika alkalmazásának lehetőségei a szennyvíziszapok kezelésében | 204 |
Horváth Szabina - Román András - Erika Békássy-Molnár - Vatai Gyula: Cukoroldatok ozmózisos besűrítésének vizsgálata nanoszűrő membrán alkalmazásával | 208 |
Szép Angéla - Kertész Szabolcs - Beszédes Sándor - László Zsuzsanna - Szabó Gábor - Hodúr Cecília: Pektináz és celluláz bontás hatása a reverz ozmózisra | 212 |
Czukor Bálint: "Alma nyersanyag mikrohullámú vákuumszárítása" | 215 |
Vatai Gyula - Feramuz Ozdemir - Erika Bekassy-Molnar - Banvolgyi Szilvia - Aron Kozak - Horvath Szabina - Ayhan Topuz - Nedim Tetik - Hilal Sahin - Cuneyt Dincer - Kubra Sultan Ozdemir - Mehmet Torun - Kiss István: Piros ribizli lé besűrítése többfokozatú membrán műveletekkel és a termékek analitikai vizsgálata | 224 |
Mészáros György - Véha Antal: Tejipari szennyezettségű műanyag ládák és rekeszek folyadéksugaras tisztításának vizsgálatai | 233 |
Endrődy Tamás - Gyeviki János - Sárosi József - Véha Antal - Tomán Péter: Pam elemekkel működtetett síkbeli humanoid robotkar automatikus és tanítható célbavezetéssel | 235 |
Toman Péter - Gyeviki János - Endrődy Tamás - Sárosi József - Véha Antal: Pneumatikus izom vizsgálatára alkalmas kísérleti berendezés tervezése | 238 |
Tóth Lajos: Hűtőegységek motorjainak vizsgálata rezgésdiagnosztikai módszerrel | 242 |
Sárosi József: Mérési adatok gyűjtése és tárolása | 244 |
Nagy Elemérné - Hampel György: Az élelmiszerbiztonság informatikai kihívásai | 247 |
Fabulya Zoltán: Számítógépes szimuláció alkalmazása konzervek hőkezelésekor | 250 |
Hagymássy Zoltán - Ágnes Gindert-Kele: Szárvágó fejlesztése és vizsgálata | 252 |
Ágnes Gindert-Kele - Hagymássy Zoltán: Röpítőtárcsás műtrágyaszóró: elméleti és kísérleti szórásképek összehasonlítása | 254 |
Patay István - Gulyás László: A megújuló energiaforrások helye, szerepe az energiaellátó rendszerekben | 264 |
Nógrádi Sándor: Új NIR/NIT applikációs lehetőségek a gabona- és bioenergia ipar termékeinek vizsgálatához | 267 |
Sallai László: Energiatermelés céljából végzett kofermentációs kísérletek újabb eredményei | 273 |
Molnár Tamás: Deponiagáz termelés kommunális hulladéklerakó telepen | 275 |
Vida Adrienn - Raáb Olivér: A biodízel alkalmazásának makrokörnyezeti jellemzői Magyarországon | 278 |
István Péter Szabó: Hatékony energiatárolás napkollektoros rendszerekben | 280 |
Fodor Dezső: Napenergia hasznosítás koncentráló kollektorral | 281 |
Kollár Kitti - Ökrös Imre: A biomassza gazdasági összefüggéseinek áttekintése az Európai Unió főbb tagországaiban | 285 |
Törőcsik Viktória - Egri Zoltán - Tánczos Tamás: A megújuló energiaforrások szerepe a fenntartható fejlődésben | 289 |
Papp Imola - Kecser Gabriella: Élelmiszeripari és agrármérnök hallgatók munkaerőpiaci ismeretei, elhelyezkedési elvárásai | 291 |
Szűcs István - Balogh Viktória: Állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának főbb tendenciái az elmúlt 20 évben | 296 |
Szakály Zoltán - Széles Gyula - Szigeti Orsolya - Szente Viktória: Fogyasztói szokások és attitűdök vizsgálata a funkcionális élelmiszerek piacán | 299 |
Szigeti Orsolya - Szente V. - Polereczki - Totth G. - Szakály Z.: Mit jelentenek a hazai fogyasztók számára a hagyományos magyar élelmiszerek? - fogyasztói preferenciák elemzése kvantitatív kutatási módszerrel | 302 |
Szente Viktória - Széles Gyula - Szakály Zoltán: Fogyasztói hiedelmek és a bizalom megítélése ökoélelmiszereknél | 305 |
Polereczki Zsolt - Szigeti O. - Szente V. - Totth G. - Szakály Z.: Differenciált közösségi marketing stratégia a hagyományos magyar élelmiszerek piacán - lehetőségek a hazai termékek védelmének érdekében | 307 |
Edina Vincze-Lendvai: Fogyasztási szokások a kecsketej és - termékeinek piacán | 312 |
Olsovszkyné Némedi Andrea: Marketing kihívások elemzése a felsőoktatásban | 315 |
Fülöp Nikoletta: Fiatalok táplálkozási szokásai Magyarországon | 324 |
Vajda László - Kisérdi Imola - Molnár Pál: "Globális kihívások és regionális válaszok a 2009. évi élelmiszer- és agrárgazdasági világfórumon Budapesten" | 324 |
Zsótér Brigitta: Mezőhegyes a második világháború és a rendszerváltás közötti időszakban | 328 |
Szabó Ferenc: A szegedi hulladékgazdálkodási projekt tulajdonosi háttere | 331 |
Tóth István Tibor: Fenntartható mobilitás, élhető település? Közlekedésfejlesztési koncepció kritikája | 333 |
Kis Krisztián: Hódmezővásárhely micro-region | 337 |
Részvétel és partnerség a hódmezővásárhelyi kistérség leader-programjának stratégiai tervezési folyamatában | |
Véha Antal - Balogh Sándor: Áttekintés a harmadik generációs kényelmi élelmiszerek piacáról | 344 |
Gál József: Logisztikai folyamat értelmezése a vadhús példáján keresztül | 347 |
Czagány László - Horváthné Almássy Katalin - Edina Vincze-Lendvai: Az egészséges táplálkozás közgazdasági kérdései | 349 |
Horváth József: Korszerűség és vertikális koordináció a hazai sertéshús-termelésben | 352 |
Panyor Ágota: Az ökológiai gazdálkodás piaci helyzete az Egyesült Királyságban | 356 |
Gősi János: Magyarország konvergencia programjai | 359 |
Horányi Beatrix - Kozma Tímea: Az élelmiszeripari kis- és középvállalkozások versenyképessége | 363 |
Csehné Papp Imola PhD - Mikáczó Andrea PhD: A bolognai végzettség érvényesülése és anomáliái a munkaerőpiacon | 366 |