1.061.259

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tudnivalók kezdő és haladó vegetáriusok számára

Szerző
Budapest
Kiadó: Szerzői magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 67 oldal
Sorozatcím: A vegetárius életmód füzetei
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az emberiség biológiai értékeinek pusztulása, az ember közvetlen környezetének, a bioszférának a fenyegetettsége napról napra fokozódik.
A földkéreg szerkezetének a legkülső rétegét, az életnek... Tovább

Előszó

Az emberiség biológiai értékeinek pusztulása, az ember közvetlen környezetének, a bioszférának a fenyegetettsége napról napra fokozódik.
A földkéreg szerkezetének a legkülső rétegét, az életnek azt a szféráját tette és teszi tönkre az ember, amelyben és amelyből az élet keletkezett. Talán még ennél is nagyobb bűn az, hogy az ipari társadalmak a neveléssel, a tudatformálással igyekeznek az egyénnel elhitetni, az agyába sulykolni, hogy mindez az ő érdekében történik. Így az egymást követő generációk képtelenek felismerni a helyes utat. A nevelés hibái miatt nem találnak rá az ember igazi útjára, a természettel való együttélésre. Nem találnak vissza a természeti értékekhez. Ennek az útnak a felismerése az egyén élete folyamán egyre nehezebbé válik, mivel az ipar érdekében kifejtett cenzúra és propaganda a természetes életmód eredményeit elhallgatja. A helyes életmód hirdetői és tanítói számára lehetetlen helyzetet teremt, megpróbálja őket nevetségessé tenni. Vissza

Tartalom

Az ember és környezete ma1
Mi jelent emberi táplálékot?3
Milyenné alakítsuk életszemléletünket5
Károk a jelenlegi élelmezésben8
A gyermektáplálás alapvető hibáiról9
A nyerskoszt előnyei10
Az enzimek11
A nyers tej12
A főzés-pasztőrizálás hátrányai14
A nyerstáplálkozás gyakorlati megvalósítása18
Mi lehet enni?23
Tudnivalók a vitaminokról30
A kiegyensúlyozott étrend35
Hogyan és mikor táplálkozzunk36
Legfontosabb tápanyagaink és funkciójuk38
Fehérjék38
Zsírok39
Szénhidrátok40
Ásványi anyagok42
Bio-nyomelemek43
A nyomelemhiányok tünetei és pótlása44
A konyhatechnika eszközei49
Étkezési tapasztalatok, tanácsok51
Étrendi ajánlatok57
A kásák készítése60
Süteményreceptek62
A kenyérsütés64

Ferencsik István

Ferencsik István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ferencsik István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem