kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Pilis-Vet Bt. |
---|---|
Kiadás helye: | Pilisvörösvár |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 222 oldal |
Sorozatcím: | Tudomány és életmód |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-212-801-x |
Megjegyzés: | Második kiadás. |
Bevezetés | 11 |
A kulisszák mögött | |
Ingatag alapok | 13 |
Döntő változások | 14 |
Az értékesítés művészei | 16 |
Minden rossznak gyökere | 17 |
A szabadság látszata | 18 |
Veszélyes eszközök | 20 |
Kettőn áll a vásár | 23 |
Alapvető összefüggések | 24 |
Bizonytalan mérték | 26 |
Felborított egyensúly | 30 |
Gyémánt vagy grafit? | 31 |
Egy új helyszín: a laboratúrium | 32 |
Hazug étkek | 33 |
Élelmiszereink kozmetikumai | |
Megnyerő ideológia | 35 |
A sminkelés eszközei | 38 |
Egy kis történelem | 41 |
E-számok labirintusában | 43 |
Titkok tudói | 45 |
Hivatalos álláspont | 47 |
Megrázó kísérletek | 48 |
Szomorú valóság | 51 |
Eltompult ízvilág | 51 |
Üres ételek | 53 |
Egészségügyi kockázatok | 53 |
Kételyek és kérdések | 55 |
Nincs pardon | 61 |
A kémia vasszabályai | 62 |
Előny a gyártónál | 65 |
Fogyasztói tájékoztatás mint utópia | 67 |
A másik véglet: alaptalan vádak | 70 |
A befolyásolás mesterei | |
Aromák | 73 |
Felfokozott ízek | 80 |
Nátrium-glutamát | 80 |
Az élet illúziója: színezékek | 83 |
Természetes színezék | 85 |
Mesterséges színezék | 92 |
A tárolhatóság ára: a tartósítószerek | 98 |
A szalicil fölemelkedése és bukása | 101 |
A két favorit: benzoesav és szorbinsav | 103 |
Daganat vagy kolbászmérgezés? A nitrát és a nitrit | 106 |
Egyéb tartósítószerek | 110 |
A tartósítószer-mentes befőzés alapszabályai | 114 |
Antioxidánsok | 118 |
Természetes antioxidánsok | 118 |
Mesterséges antioxidánsok | 119 |
Étkezési savak | 122 |
Elkeserítő vegyületek: az édesítőszerek | 125 |
Kezdeti nehézségek | 127 |
Az édesítőszerek csoportosítása | 127 |
A titokzatos szacharin | 128 |
Hírek a ciklamátról | 130 |
Az elhíresült aszpartám | 132 |
Egy újabb lehetőség: K-aceszulfam | 134 |
A narancs és a kémikus esete: E 959 | 135 |
Tényleg fogyókúrás a "light" termék? | 136 |
Cukorszármazékok vagy polialkoholok | 138 |
Természes édesítőszerek | 141 |
Az édes íz várható jövője | 144 |
Keserű ízű anyagok | 144 |
Az adalékok krémje: állománymódosítók | 145 |
Algakivonatok (tengeri moszatok) | 146 |
Maglisztek | 148 |
Növénykivonatok | 150 |
Gyümölcskivonat | 150 |
Erjesztési termékek | 152 |
Cellulózszármazékok | 153 |
Keményítószármazékok | 155 |
A tejfehérje (kazein) mint adalék | 157 |
Szójafehérjék | 159 |
A csodazselé | 160 |
Az emulgeátorok | 162 |
Egyéb állományjavítók | 164 |
A levegőért is fizetünk? Térfogatnövelők | 165 |
Sütőipari adalékanyagok | 167 |
A búza tragédiája | 169 |
Egyéb adalékanyagok | 172 |
A csecsemők és kisgyermekek kilátásai | 172 |
Az élelmiszer-feldolgozás problémás kérdései | 175 |
Élelmiszer-technológiai segédanyagok | 175 |
Tisztító- és fehérítőszerek | 177 |
Egyéb kockázatok | 178 |
Út a megoldás felé | 179 |
Táblázatok | |
Az élelmiszer-adalékanyagok E-számai és feltételezett hatásaik | 185 |
Az egészséges, hat hónaposnál fiatalabb csecsemők tápszereiben engedélyezett adalékanyagok | 202 |
Az egészséges csecsemők és kisgyermekek elválasztási élelmiszereiben engedélyezett adalékanyagok | 203 |
Gyermekeknek kifejezett nem ajánlott adalékanyagok | 204 |
Felhasznált irodalom | 205 |
Tárgymutató | 209 |
Könyvajánló | 217 |
Kazettaajánló | 220 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.