1.063.231

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ünnepi ételeink

Bor a szakácsművészetben

Szerző
Fotózta
Budapest
Kiadó: Igazi Zöld Levelek Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 109 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN: 963-00-9129-1
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Meggyőződésem, hogy nem csak az ételhez lehet megfelelő bort tálalni, hanem egy nagyszerű borhoz is tudni kell hozzáillő ételt készíteni.
A borral főzést azért nem kedvelik sokan, mert úgy... Tovább

Előszó

Meggyőződésem, hogy nem csak az ételhez lehet megfelelő bort tálalni, hanem egy nagyszerű borhoz is tudni kell hozzáillő ételt készíteni.
A borral főzést azért nem kedvelik sokan, mert úgy gondolják, hogy az "ereje" elfő, s ugye - az a legjobb az egészben. Azonban tévednek, mert ott vannak az aromák, zamatok, illatok, s azok mind, mind az ételbe kerülve a részünkké válnak... Vissza

Fülszöveg

Meggyőződésem, hogy nem csak az ételhez lehet megfelelő bort tálalni, hanem egy nagyszerű borhoz is tudni kell hozzáillő ételt készíteni!
A borral főzést azért nem kedvelik sokan, mert az "ereje" elfő, s ugye - az a legjobb az egészben.
A különbség akkora, mint a kellőképpen sózott és a sótlan étel között. Az első esetben előjön az alkotórészek ízvilága, míg a sótlan esetében minden rejtőzve marad.
Ott vannak az aromák, zamatok, illatok, s azok mind - mind az ételbe kerülve a részünkké válnak.
Ezt a receptgyűjteményt azoknak ajánlom, akik nem akarnak csalódni!

Tartalom

Bevezető5
Előételek9
Hideg előételek9
Füstölt lazac fehérboros, tormás mártással9
Rizlinges fogas9
Kötözött sonka gyümölcsmártással10
Hideg borjúhátszín egészben sütve Remulade mártással10
Bárány hidegen, fűszeres meleg bormártásban11
Vadszárnyas hideg gyümölcsmártással12
Hideg szarvassült Cumberland mártással12
Levesek14
Borleves14
Erőleves15
Ragulevesek15
Zöldségragu16
Rákleves17
Gyümölcslevesek hidegen vagy melegen18
Almaleves18
Meggyleves19
Halászlevek20
Szegedi halászlé borral20
Bouillabaisse vagy francia halászlé21
Tihanyi káposztás korhely halászlé22
Húsos ragulevesek22
Szárnyas raguleves22
Marharagu23
Szarvas és őzragu23
Meleg előételek24
Csirág (spárga) bormártással24
Bevert tojás Hadik módra25
Sonkás rák25
Töltött rák26
Piruló sellők szivárvány salátával26
Ponty Orly módon27
Libamáj rizottó27
Libamájérmék bundás kenyéren, üde, bazsalikomos paradicsom mártással28
Főételek30
Fogasfilé Kőrössy módra30
Fogas-, süllőszelet bormártással32
Paradicsomos fogas vagy süllő32
Csuka gombával32
Balatoni csuka, ahogyan a tihanyi apátok szeretik és 600 éve főzetik nagyböjt idején34
Fogas admirális módra36
Fűszeres vagy franciás ponty36
Pisztráng zöldségesen37
Zöldséges vagy oroszos ponty38
Ponty fehérborban40
Harcsa hajóskapitány módra40
Szárnyas főételek41
Cserépedényben sült csirke41
Fűszeres francia kappan41
Részeges csirke42
Gyöngytyúk á la Capitol44
Paprikás csirke galuskával44
Erdélyi tárkonyos, zöldséges, rizses csirke borban fürösztve45
Móricz Zsigmond kedve szerinti csirke46
Sült kacsa bormártással48
Libapecsenye vörösborban48
Libamáj bormártással49
Libamáj szeletekben, borral párolva50
Sertésből készült főételek51
Sertés szűzérmék Tenkes kapitány módra51
Brassói aprópecsenye Tihanyi Merlot vörösborral51
Boros tokány kaporral52
Sertésborda borban áztatva, káposztalevélbe töltött zöldséggel52
Smucig sógor kedvence54
Sertéssült borban főtt savanyúkáposztával, fóliában sült burgonyával56
Csülkös pincepörkölt56
Borjúból és marhából készült főételek58
Borjúcomb normandi mártásban parajos galuskával58
Borjúhús Marengó módra59
Jó magyar borjúpörkölt59
Borjúérmék szőlőcsösz kedvence szerint60
Borjúszeletek betyár módra, töltött cipóval60
Bográcsos jó magyar marhapörkölt61
Angol vesepecsenye62
Vesepecsenye "á la Dubarry"63
Wellington bélszín Madeira mártással, tavaszi körettel63
Vesepecsenye "á la Colbert" Madeira mártással és sült galuskával64
Lávakövön sült bélszín66
Tournedos receptek68
Tournedos á la Béarnaise69
Tournedos á la Bordelaise69
Tournedos á la Casino70
Saftbraten (lében sült)71
Főtt marhahús különböző mártásokkal72
Gombás rostélyos72
Marhapörkölt borral73
Pincepörkölt ahogy a Lincmayerék készítik73
Marhanyelv vadasan74
Különleges húsokból készült főételek75
Házinyúlcomb tanyaiasan75
Nyúlpaprikás sós burgonyával76
Báránycomb fűszeres mártással juhtúrós sztrapacskával76
Báránycsülök számadó módra77
Lávakövön sült bárány vagy gödölye (kecskegida) Bernaise mártással78
Rozmaringos báránybordák78
Magyaros birkapörkölt79
Töltött kecskeborda csopakiasan79
Vadpecsenyék81
Kötözött vaddisznócomb egészben főzve81
Vaddisznópecsenye vörösborban sütve82
Egészben sült szarvasgerinc burgonyás rétessel82
Szarvasszeletek, ahogyan a vénasszonyok a legjobban szeretik83
Szarvasszeletek "Vadász" módra zsemlegombóccal84
Szarvascomb vadmártással zsemlegombóccal86
Őzcomb vörösborban párolva87
Őzpörkölt túróscsuszával87
Vadnyúlcomb vörösborban88
Fonott vadnyúlgerinc napraforgómagban sütve88
Fertőtavi vadkacsa vadasan, vörösborban89
Vadkacsa fűszeres borban90
Töltött fácán90
Fogoly vadmártással91
Fogoly gombával92
Szalonka borral92
Saláták borral93
Burgonyasaláta tartármártással93
Francia saláta94
Fejes saláta boros tartármártással94
Halsaláta94
Vegyes Nutusar hússaláta95
Narancssaláta95
Epersaláta95
Almasaláta96
Tésztafélék, desszertek borral97
Csopaki mandula puding csipkebogyó öntettel97
Pozsonyi patkó98
Diós-, mákos-, lekváros kiflicskék99
Almás-diós pite99
Alma pongyolában99
Szent György-hegyi gyümölcskenyér, ahogy Kovács Zoltán készíti100
Farsangi fánk101
A könyvben szereplő termelők és éttermek névjegyzéke102
Tartalomjegyzék104

Tóth Erika Katalin

Tóth Erika Katalin műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tóth Erika Katalin könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ünnepi ételeink Ünnepi ételeink Ünnepi ételeink

A kötés megtört.

Állapot:
2.940 ,-Ft
24 pont kapható
Kosárba