kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | HVG Kiadó Zrt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 119 oldal |
Sorozatcím: | Ízek és kultúrák |
Kötetszám: | 4 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 27 cm x 23 cm |
ISBN: | 978-963-304-040-9 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
A világ összes finomsága egy kosárban | 6 |
Kultúrák találkozása | 8 |
Az Égei-tenger gyümölcsei | |
Isztambul és környéke | |
A szardella birodalma | |
A kebab földje | |
Szomszédos népek konyhatudománya | |
Jellegzetes török alapanyagok | 10 |
Bulgur és rizs | |
Vendégségben a szultánnál | 12 |
Húsból és tejből | |
Az Úr kenyere | |
Csorba, avagy leves | |
Ne vesszen kárba! | |
Finomságok a szultán udvarában | |
Az ünnepi asztal | 14 |
Az áldozati ünnep | |
A török "szerencsesüti" | |
Noé emlékezetére | |
A böjt vége | |
Konyhai eszközök | 16 |
Tea minden alkalomra | |
A föld ajándékai | 18 |
A zöldségfélék királynője | |
Anatóliai füge | |
Az olajfák árnyékában | |
Sajtvariációk | |
Kulináris élvezetek | 20 |
Az ősi halava | |
Yufka | |
A legédesebb baklava | |
A török finomság | q |
Török csemegék | 22 |
Kávét, teát, esetleg valami erősebbet? | 24 |
Egy korty étkezés után | |
Ánizspálinka | |
Világos és barna | |
Joghurt | |
A teázás szertartása | |
A szultán itala | |
Húskülönlegességek | 26 |
Konyhaművészet | 28 |
Holtak eledele | |
A szent kenyér | |
Nyugati hatások | |
A terített asztalnál | |
A fűszerek útja | 30 |
Fűszernövények | |
Receptek lépésről lépésre | 32 |
Joghurtos uborkaleves | 34 |
Színpompás bableves | 38 |
Sűrű bableves | |
Kenyérleves | 44 |
Szalonnás kenyérleves | |
Juhsajtos padlizsántekercs | 50 |
Diós padlizsántekercs | |
Grillezett lazacfilé rukkolával | 56 |
Zöldfűszeres halfilé | |
Adana-kebab | 60 |
Kebab marhahúsból és csirkehúsból | |
Húsos lepény | 66 |
Húsos börek | |
Bundás kagyló | 72 |
Csirke sörtésztában | |
Grillezett bárányborda | 78 |
Báránypecsenye gazdag mártással | |
Csirkés piláf | 84 |
Klasszikus piláf | |
Paradicsomos-paprikás omlett | 90 |
Édes tojáslepény | |
Biber dolmasi | 96 |
Sajtos biber dolmasi | |
Lokum | 102 |
Csokoládés praliné | |
Lokma | 108 |
Narancsos piskóta | |
Mandulakrém | 114 |
A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása | 118 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.