Kiadó: | Minerva |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 134 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Levesek | |
Húsleves | 3 |
Erőleves | 3 |
Orja-leves | 4 |
Marhagulyás | 4 |
Borjúbecsinált | 4 |
Csirkebecsinált | 5 |
Galambleves | 5 |
Tárkonyos bárány | 5 |
Tyúkhús-leves | 5 |
Halászlé | 6 |
Halászlé másképpen | 6 |
Árva-reszelt | 6 |
Köménymagos leves | 7 |
Lebbencs-leves | 7 |
Korhely-leves | 7 |
Burgonya-leves | 7 |
Újburgonya-leves | 8 |
Burgonya-gombóc-leves | 8 |
Hamis gulyás | 8 |
Hagymaleves | 8 |
Rizs-leves | 9 |
Savanyútojás-leves | 9 |
Gombaleves | 9 |
Karalábé-leves | 9 |
Karfiol-leves | 9 |
Paradicsom-leves | 10 |
Spárga-leves | 10 |
Zöldbab-leves | 10 |
Zöldborsó-leves | 10 |
Zöldség-leves | 11 |
Zellerkrém-leves | 11 |
Lencse-leves | 11 |
Száraz-bableves | 11 |
Sárgaborsó-leves | 12 |
Alma leves | 12 |
Meggy-leves | 12 |
Aszalatszilva-leves | 12 |
Cibere-leves | 12 |
Egres-leves | 13 |
Ribizke-leves | 13 |
Sóska-leves | 13 |
Bor-leves | 13 |
Tejes gombóda | 13 |
Levesbetétek | |
Burgonyás galuska | 14 |
Csigatészta | 14 |
Daragaluska | 14 |
Hosszú metélt | 14 |
Húsos tojáskocsonya | 15 |
Májgaluska | 15 |
Morzsagombóc | 15 |
Rongyos tészta | 15 |
Séberli | 15 |
Szabógallér | 15 |
Tojás kocsonya | 16 |
Töpörtyűs galuska | 16 |
Tüdős táska | 16 |
Meleg és hideg előételek | |
Aszpik | 17 |
Francia saláta | 17 |
Halkocsonya | 17 |
Halkocsonya más módon | 18 |
Kaszinó tojás | 18 |
Orosz hússaláta | 18 |
Erdélyi pástétom | 18 |
Tojás omlett | 19 |
Egytál ételek | |
Gomba-paprikás | 20 |
Gomba tojással | 20 |
Húsos makaróni | 20 |
Lecsó | 20 |
Libamáj rizottó | 21 |
Makaróni felfújt | 21 |
Olasz tojás | 21 |
Rakott burgonya | 21 |
Rakott karfiol | 21 |
Rántott velő | 22 |
Rizottó | 22 |
Sajtos felfújt | 22 |
Spárga vajban | 22 |
Töltött gomba | 23 |
Töltött karalábé | 23 |
Töltött paprika | 23 |
Törökparadicsom v. padlizsán | 23 |
Törökparadicsom v. padlizsán másképpen | 24 |
Velő tojással | 24 |
Vese velővel | 24 |
Halak | |
Apróhal sütve | 25 |
Csuka sütve | 25 |
Halpaprikás szentendrei módon | 25 |
Harcsa káposztával | 26 |
Kirántott békacomb | 26 |
Marinirozott ponty | 26 |
Pisztráng sütve | 26 |
Rác-ponty | 26 |
Rántott hal | 27 |
Húsok | |
Marhahús | |
Beefsteak | 28 |
Bélszín-szeletek | 28 |
Borsos tokány | 29 |
Felsál lengyelesen | 29 |
Főtt hús bundában | 29 |
Gombás felsál | 29 |
Gombás tekercs | 30 |
Hagymás pecsenye | 30 |
Hagymás rostélyos | 30 |
Lébensült | 30 |
Marhapaprikás | 30 |
Párolt felsál | 31 |
Vadas-hús | 31 |
Vetrece | 32 |
Borjúhús | |
Bécsi szelet | 32 |
Borjú-paprikás | 32 |
Fokhagymás-pecsenye | 32 |
Hagymás-szelet | 33 |
Natúr-szelet | 33 |
Paprikás-szelet | 33 |
Párizsi szelet | 33 |
Szalonnás szelet | 34 |
Töltött borjú | 34 |
Sertéshús | |
Borbanfőtt | 34 |
Disznóhús köleskásával | 35 |
Disznó-paprikás | 35 |
Egybensült disznóhús | 35 |
Fatányéros | 36 |
Kofa-pecsenye | 36 |
Körömpörkölt | 36 |
Malacpecsenye | 36 |
Malacpaprikás | 37 |
Malachús szeletek | 37 |
Töltelék maradék-húsból | 37 |
Vagdalt pecsenye | 37 |
Ürü- vagy bárányhús | |
Birka-paprikás | 38 |
Ir-gulyás (Irish stew) | 38 |
Rántott bárány | 39 |
Paprikás-bárány | 39 |
Töltött-bárány | 39 |
Ürücomb | 40 |
Ürücomb másképpen | 40 |
Vadhús | |
Fogoly-becsinált | 40 |
Fogoly sütve | 41 |
Nyulpaprikás | 41 |
Nyulgerinc sütve | 41 |
Nyul vadasan | 41 |
Szalonnás fácán | 42 |
Szárnyasok | |
Csirkeaprólék-leves | 42 |
Csirke (lecsós) | 42 |
Csirke paprikás (alföldi) | 43 |
Csirke paprikásan (tejföllel) | 43 |
Csirke rántva | 43 |
Csirke sütve | 44 |
Csirke töltve | 44 |
Galamb | 44 |
Kacsafertály | 45 |
Kacsapaprikás | 45 |
Kacsasült | 45 |
Kappansült | 45 |
Liba felhasználása | 46 |
Ludas-kása | 46 |
Liba-pecsenye | 46 |
Libamáj sütése | 47 |
Libazsír sütése | 47 |
Libanyak (töltve) | 47 |
Pulykasült | 48 |
Pulykasült szalonnával | 48 |
Tyúk levesben főzve, megsütve | 48 |
Tyúk mazsolásan | 49 |
Tyúk tormával | 49 |
Borsporos | 49 |
Mártások | |
Bechamel-mártás | 50 |
Ecetes-torma | 50 |
Egres- és ribizli-mártás | 50 |
Hagyma-mártás | 50 |
Kapor-mártás | 51 |
Majonéz | 51 |
Paradicsom-mártás | 51 |
Ravigote-mártás | 51 |
Sóska-mártás | 51 |
Tartár-mártás másképpen | 51 |
Remoulade-mártás | 52 |
Torma-mártás | 52 |
Uborka-mártás | 52 |
Köretek | |
Áttört burgonya | 53 |
Burgonya kolbászkák | 53 |
Burgonyapecsenye | 53 |
Hagymás burgonya | 53 |
Párolt káposzta | 53 |
Párolt rizs | 54 |
Párolt sárgarépa | 54 |
Párolt zöldborsó | 54 |
Petrezselymes újbugonya | 54 |
Szalmaburgonya | 54 |
Újburgonya | 54 |
Zsírban sült burgonya | 55 |
Főzelékek | |
Hajdú káposzta | 56 |
Káposzta oldalassal | 56 |
Kelbimbó rakva | 56 |
Kelbimbó burgonyával | 56 |
Kelkáposzta rakva | 57 |
Kocsis káposzta | 57 |
Rakott káposzta | 57 |
Lencsefőzelék | 57 |
Lucskos káposzta | 58 |
Paradicsomos káposzta | 58 |
Paprikás burgonya | 58 |
Salátafőzelék | 59 |
Sárgarépa főzelék | 59 |
Savanyú burgonya főzelék | 59 |
Spárga-főzelék | 59 |
Spenót | 60 |
Száraz bab főzelék | 60 |
Száraz borsó főzelék | 60 |
Székely gulyás | 60 |
Tök-káposzta | 61 |
Töltött káposzta | 61 |
Töltött kel | 61 |
Zöldbab főzelék | 62 |
Zöldborsó főzelék | 62 |
Zöld-lapi káposzta | 62 |
Saláták | |
Burgonya-saláta | 63 |
Céklasaláta | 63 |
Fejes saláta | 63 |
Fejes saláta alföldiesen | 63 |
Fejes saláta (öntve) | 64 |
Fejes saláta tejföllel | 64 |
Káposztasaláta | 64 |
Sült paprika-saláta | 64 |
Uborka-saláta | 64 |
Vegyes saláta | 65 |
Főtt tészták | |
Gyúrt tészta készítése | 66 |
Burgonyás nudli | 66 |
Burgonyás tészta | 66 |
Barát-füle | 67 |
Darás metélt | 67 |
Felvert galuska | 67 |
Húsos metélt | 68 |
Káposztás kocka | 68 |
Kemény tarhonya | 68 |
Mákoscsík, diósmetélt | 68 |
Öreg lebbencs | 69 |
Rakott tészta | 69 |
Sonkás kocka | 69 |
Stiriai metélt | 70 |
Szilvás-, barackos- vagy lekváros gombóc | 70 |
Tarhonya-készítés | 70 |
Tejbenfőtt metélt | 70 |
Túrós csusza | 71 |
Túrós derelye | 71 |
Túrós gombóc | 71 |
Tejfölös metélt | 71 |
Zsemlegombóc | 72 |
Sült tészták | |
Rétesek, bélesek | |
Rétes készítés | 73 |
Almásrétes | 73 |
Burgonyás rétes | 74 |
Csigarétes | 74 |
Diós rétes | 74 |
Káposztás rétes | 74 |
Mákos rétes | 75 |
Parasztrétes | 75 |
Szilvás vagy cseresznyés rétes | 75 |
Túrós rétes | 75 |
Debreceni béles | 75 |
Krémes-béles | 76 |
Ostor-béles | 77 |
Tejföl-béles | 77 |
Tejfölös csersznyés béles | 77 |
Túrós béles | 77 |
Varga-béles | 78 |
Kelt tészták | |
Ablakos kalács | 78 |
Alföldi kalács | 79 |
Arany-galuska | 79 |
Baba-kalács | 79 |
Bukta | 80 |
Darázsfészek | 80 |
Egyszerű kalács | 81 |
Édes málé | 81 |
Kőttes írós tészta | 81 |
Kuglóf | 82 |
Kullogó | 82 |
Lapotya | 83 |
Papucs | 83 |
Párnacsücske | 83 |
Somodi | 83 |
Vesu | 83 |
Zsírban sült tészták | |
Fánk | 84 |
Almafánk | 84 |
Cseh fánk | 85 |
Juhtúrós fánk | 85 |
Tolófánk | 85 |
Csöröge | 85 |
Paraszt-csöröge | 86 |
Császármorzsa | 86 |
Túrós perec | 86 |
Sterc | 87 |
Palacsinta | 87 |
Csúsztatott palacsinta | 87 |
Élesztős palacsinta | 88 |
Káposztás palacsinta | 88 |
Krémes palacsinta | 88 |
Rakott palacsinta | 88 |
Sonkás palacsinta | 88 |
Túrós palacsinta | 89 |
Ordás palacsinta | 89 |
Vajas, zsíros tészták, sütemények | |
Mákos-, diós-patkó | 89 |
Túrós-lepény | 90 |
Pite | 90 |
Almás pite | 90 |
Karcagi hájas tészta | 91 |
Diós csiga | 91 |
Diós linzer | 91 |
Diós szelet | 92 |
Huszárfánk | 92 |
Kakaós tészta | 92 |
Kevert linzer | 92 |
Krémes (gyors) | 93 |
Margit-tészta | 93 |
Női-szeszély | 93 |
Piskóta-tekercs | 94 |
Mézes sütemények | |
Dalanzi | 94 |
Diós-mézes | 94 |
Karcagi mézes | 94 |
Karcagi mézes más módon | 95 |
Mézeskalács | 95 |
Mézes keksz | 95 |
Mézeslepény | 95 |
Mézespogácsa | 96 |
Mézespogácsa másképpen | 96 |
Pattogatott kukoricás mézes | 96 |
Rácsos mézes | 96 |
Pogácsák | |
Burgonyás pogácsa | 97 |
Hájas pogácsa | 97 |
Leveles töpörtyűs pogácsa | 97 |
Leveles túrós pogácsa | 98 |
Töpörtyűs pogácsa | 98 |
Túrós pogácsa | 98 |
Vajas pogácsa | 99 |
Édes és sós teasütemények | |
Diós csókocskák | 99 |
Vaniliás keksz | 99 |
Vaniliás kifli | 99 |
Sajtos keksz | 100 |
Sós rudacskák | 100 |
Sonkás kifli | 100 |
Pudingok, felfújtak, sodók | |
Citromos puding | 100 |
Dara-felfújt | 101 |
Gyümölcsös rizs | 101 |
Karamell puding | 101 |
Kifli puding | 101 |
Rizs-felfújt | 102 |
Borsodó | 102 |
Málnasodó | 102 |
Vaniliasodó | 102 |
Madártej | 102 |
Torták | |
Bolgár torta | 103 |
Csokoládétorta diókrémmel | 103 |
Diócsemege-torta | 103 |
Diós torta | 103 |
Dobos torta | 104 |
Fatörzs | 104 |
Habtorta | 104 |
Hólabda, habcsók, habtorta | 105 |
Kávé torta | 105 |
Kossuth torta | 105 |
Narancs torta | 105 |
Malakoff torta | 106 |
Malakoff torta más módon | 106 |
Marcipán | 106 |
Mogyorós-torta | 107 |
Mokka-torta | 107 |
Oroszkrém torta | 107 |
Orosz torta | 107 |
Ördöggolyó | 108 |
Őzgerinc | 108 |
Pirított mogyoró torta | 108 |
Pirított mogyorós torta | 108 |
Piskóta torta csokoládé krémmel | 109 |
Provencei torta | 109 |
Puncstorta | 109 |
Rumos torta | 110 |
Sacher-torta | 110 |
Török Bálint torta | 110 |
Zulima torta | 110 |
Italok | |
Barackpálinka | 112 |
Citromlikőr | 112 |
Diópálinka | 112 |
Diópálinka másképpen | 112 |
Gyomorkeserű | 113 |
Kávélikőr | 113 |
Köményes pálinka | 113 |
Maraszkinó likőr | 113 |
Meggylikőr | 113 |
Mézbor | 114 |
Mézlikőr | 114 |
Narancslikőr | 114 |
Eperbólé | 114 |
Befőzés | |
Kompótok, dzsemek, ízek, főzelékek, savanyúságok | |
Befőzési tanácsok | 115 |
Arany-alma | 115 |
Áfonya cukorban | 116 |
Birsalma befőtt | 116 |
Cseresznye befőtt | 116 |
Ecetes szilva | 116 |
Fekete cseresznye meggyel | 116 |
Hámozott szilva | 117 |
Körte-kompót | 117 |
Málna rummal | 117 |
Meggy befőtt | 117 |
Meggy ecetben | 118 |
Őszibarack befőtt | 118 |
Rumos meggy | 118 |
Sárgabarack befőtt | 118 |
Sárgabarack befőtt másképpen | 119 |
Sárgadinnye cukorban | 119 |
Som cukorban | 119 |
Szeder befőtt | 119 |
Zöld dió cukorban | 119 |
Egres mártásnak | 120 |
Meggy levesnek | 120 |
Málnaszörp | 120 |
Szamóca szörp | 120 |
Ribizli szörp | 120 |
Birsalma-kocsonya | 121 |
Birsalma-sajt | 121 |
Csipke-íz | 121 |
Egres-íz | 121 |
Egres-dzsem | 121 |
Eper íz | 122 |
Eper-dzsem | 122 |
Hámozott szilvaíz | 122 |
Málna nyersen | 122 |
Meggy-íz | 122 |
Narancs-dzsem | 123 |
Ribizke málnával | 123 |
Ribizli nyersen | 123 |
Ribizke- vagy veresszőlő-íz | 123 |
Sárgabarck-íz | 123 |
Sárgabarack másképpen | 123 |
Szamóca nyersen | 123 |
Szilva-cibere | 123 |
Vegyes-íz | 123 |
Paradicsom befőzés | 124 |
Káposztával töltött paprika | 124 |
Ecetes paprika | 125 |
Ecetes uborka | 125 |
Paradicsom paprika | 126 |
Vizes uborka | 126 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.