1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Top séfek, éttermek, receptek

25 magyar mesterszakács/Több, mint 100 recept nívós vendéglátóhelyek étlapjairól, a séf és az étterem bemutatásával

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A könyv egyedülálló gyűjtemény, amely a mai magyar csúcsgasztronómia világában tesz kirándulást, mindenki számára érthető és látványos módon. Most megismerheti a legjobb éttermek étlapjaira kerülő fogásokat, és akár otthon, egy családi ebéd alkalmával elkészítheti őket!
A szerzők 25 nívós hazai étterem konyhájában jártak, ahol a séfek megosztották a választékban szereplő receptúrák titkait. Ennek eredménye a csaknem 100 különleges fogás, melyeket fantasztikus fotók tesznek ellenállhatatlanná. A receptek érthető „konyhanyelven" íródtak, de az esetleg előforduló szakkifejezések magyarázata is megtalálható a könyv végén lévő kis gasztroszótárban. A főzés előtt érdemes elolvasni az alapanyagokról, s a modern gasztronómiai irányzatokról és eljárásokról szóló hasznos, érdekes fejezeteket is. Az exkluzív kiadvány (ét)lapjain a hagyományos magyar konyha remekei éppúgy szerepelnek, mint a modern nemzetközi specialitások, a fúziós ízek vagy a tájjellegű étkek.
Az ételek mellett rövid... Tovább

Fülszöveg

A könyv egyedülálló gyűjtemény, amely a mai magyar csúcsgasztronómia világában tesz kirándulást, mindenki számára érthető és látványos módon. Most megismerheti a legjobb éttermek étlapjaira kerülő fogásokat, és akár otthon, egy családi ebéd alkalmával elkészítheti őket!
A szerzők 25 nívós hazai étterem konyhájában jártak, ahol a séfek megosztották a választékban szereplő receptúrák titkait. Ennek eredménye a csaknem 100 különleges fogás, melyeket fantasztikus fotók tesznek ellenállhatatlanná. A receptek érthető „konyhanyelven" íródtak, de az esetleg előforduló szakkifejezések magyarázata is megtalálható a könyv végén lévő kis gasztroszótárban. A főzés előtt érdemes elolvasni az alapanyagokról, s a modern gasztronómiai irányzatokról és eljárásokról szóló hasznos, érdekes fejezeteket is. Az exkluzív kiadvány (ét)lapjain a hagyományos magyar konyha remekei éppúgy szerepelnek, mint a modern nemzetközi specialitások, a fúziós ízek vagy a tájjellegű étkek.
Az ételek mellett rövid leírást olvashat a vendéglátóhelyekről és a mesterek eddigi pályafutásáról. Ismerje meg az éttermek láthatatlan művészeit, és segítségükkel érezze magát mesterszakácsnak Ön is! Vissza

Tartalom

BEVEZETÉS 5
KULINÁRIA - KALANDOZÁS A GASZTRONÓMIA VILÁGÁBAN
Az olajfák aranya 10
Zöldfélék sokszínűen 12
Mártások művészete 14
A halkészítés művészete 16
Fajta és minőség
A szürke marha és a mangalica 18
Sajtok világa 20
A nagy találkozás
Ételek és borok összhangja 22
KULINÁRIA - TRENDEK ÉS TECHNIKÁK
Vákuum alatt puhul...
A vákuumos főzési eljárás 26
Konyhák keveredése
A fúziós konyha 28
Elemi részecskék a tányéron
A molekuláris gasztronómia 30
SÉFEK-ÉTTERMEK-RECEPTEK
Anderlik Zsolt
Vadrózsa étterem, Budapest 34
Beke Zsolt
Spoon CaféEtLounge, Budapest 38
Bicsár Attila
Alabárdos étterem, Budapest 42
Bíró Lajos
Bock Bisztró, Budapest 46
Buday Péter
Matteo étterem, Budapest 50
Bucsics Imre
Tante Susanne étterem, Budajenő 54
Cseh János
Novotel Congress Center,
CotéJardin, Budapest 58
Garaczi János
Tanyacsárda, Lajosmizse 62
Héjja László
Hotel Radisson Sas Béke,
Olive's étterem, Budapest 66
Horváth József
Ráspi étterem, Fertőrákos 70
Jahni László
Kistücsök étterem. Balatonszemes 74
Jalecz Lajos
Kisködmön Étterem, Gyula 78
Juhász István
Hilton Budapest Hotel,
Dominican étterem, Budapest 82
Kalla Kálmán
Kalla Vendégház, Sümegprága 86
Kovács Lázár
Lázár vendéglője, Budapest 90
Laczkó Ottó
Gundel étterem, Budapest 94
Madarász Gyula
Remiz Kávéház és Söröző, Budapest 98
Merczi Gábor
Hotel Ramada Plaza, Budapest 102
Mózes Péter
Danubius Hotel Astoria,
Mirror Café, Budapest 106
Oláh Roland
Café Erté, Budapest 110
Rudits Károly
Lou Lou étterem, Budapest 114
Segal Viktor
Segal étterem, Budapest 118
Szulló Szabina
Onyx étterem, Budapest 122
Tornyos Balázs
Oliva étterem, Veszprém 126
Várvízi Péter
Susogó étterem, Pécs 130
KIS GASZTROSZÓTÁR 134
ÉTTERMEK JEGYZÉKE 136
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem