A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Fülszöveg
A könyv egyedülálló gyűjtemény, amely a mai magyar csúcsgasztronómia világában tesz kirándulást, mindenki számára érthető és látványos módon. Most megismerheti a legjobb éttermek étlapjaira kerülő fogásokat, és akár otthon, egy családi ebéd alkalmával elkészítheti őket!
A szerzők 25 nívós hazai étterem konyhájában jártak, ahol a séfek megosztották a választékban szereplő receptúrák titkait. Ennek eredménye a csaknem 100 különleges fogás, melyeket fantasztikus fotók tesznek ellenállhatatlanná. A receptek érthető „konyhanyelven" íródtak, de az esetleg előforduló szakkifejezések magyarázata is megtalálható a könyv végén lévő kis gasztroszótárban. A főzés előtt érdemes elolvasni az alapanyagokról, s a modern gasztronómiai irányzatokról és eljárásokról szóló hasznos, érdekes fejezeteket is. Az exkluzív kiadvány (ét)lapjain a hagyományos magyar konyha remekei éppúgy szerepelnek, mint a modern nemzetközi specialitások, a fúziós ízek vagy a tájjellegű étkek.
Az ételek mellett rövid...
Tovább
Fülszöveg
A könyv egyedülálló gyűjtemény, amely a mai magyar csúcsgasztronómia világában tesz kirándulást, mindenki számára érthető és látványos módon. Most megismerheti a legjobb éttermek étlapjaira kerülő fogásokat, és akár otthon, egy családi ebéd alkalmával elkészítheti őket!
A szerzők 25 nívós hazai étterem konyhájában jártak, ahol a séfek megosztották a választékban szereplő receptúrák titkait. Ennek eredménye a csaknem 100 különleges fogás, melyeket fantasztikus fotók tesznek ellenállhatatlanná. A receptek érthető „konyhanyelven" íródtak, de az esetleg előforduló szakkifejezések magyarázata is megtalálható a könyv végén lévő kis gasztroszótárban. A főzés előtt érdemes elolvasni az alapanyagokról, s a modern gasztronómiai irányzatokról és eljárásokról szóló hasznos, érdekes fejezeteket is. Az exkluzív kiadvány (ét)lapjain a hagyományos magyar konyha remekei éppúgy szerepelnek, mint a modern nemzetközi specialitások, a fúziós ízek vagy a tájjellegű étkek.
Az ételek mellett rövid leírást olvashat a vendéglátóhelyekről és a mesterek eddigi pályafutásáról. Ismerje meg az éttermek láthatatlan művészeit, és segítségükkel érezze magát mesterszakácsnak Ön is!
Vissza
Tartalom
BEVEZETÉS 5
KULINÁRIA - KALANDOZÁS A GASZTRONÓMIA VILÁGÁBAN
Az olajfák aranya 10
Zöldfélék sokszínűen 12
Mártások művészete 14
A halkészítés művészete 16
Fajta és minőség
A szürke marha és a mangalica 18
Sajtok világa 20
A nagy találkozás
Ételek és borok összhangja 22
KULINÁRIA - TRENDEK ÉS TECHNIKÁK
Vákuum alatt puhul...
A vákuumos főzési eljárás 26
Konyhák keveredése
A fúziós konyha 28
Elemi részecskék a tányéron
A molekuláris gasztronómia 30
SÉFEK-ÉTTERMEK-RECEPTEK
Anderlik Zsolt
Vadrózsa étterem, Budapest 34
Beke Zsolt
Spoon CaféEtLounge, Budapest 38
Bicsár Attila
Alabárdos étterem, Budapest 42
Bíró Lajos
Bock Bisztró, Budapest 46
Buday Péter
Matteo étterem, Budapest 50
Bucsics Imre
Tante Susanne étterem, Budajenő 54
Cseh János
Novotel Congress Center,
CotéJardin, Budapest 58
Garaczi János
Tanyacsárda, Lajosmizse 62
Héjja László
Hotel Radisson Sas Béke,
Olive's étterem, Budapest 66
Horváth József
Ráspi étterem, Fertőrákos 70
Jahni László
Kistücsök étterem. Balatonszemes 74
Jalecz Lajos
Kisködmön Étterem, Gyula 78
Juhász István
Hilton Budapest Hotel,
Dominican étterem, Budapest 82
Kalla Kálmán
Kalla Vendégház, Sümegprága 86
Kovács Lázár
Lázár vendéglője, Budapest 90
Laczkó Ottó
Gundel étterem, Budapest 94
Madarász Gyula
Remiz Kávéház és Söröző, Budapest 98
Merczi Gábor
Hotel Ramada Plaza, Budapest 102
Mózes Péter
Danubius Hotel Astoria,
Mirror Café, Budapest 106
Oláh Roland
Café Erté, Budapest 110
Rudits Károly
Lou Lou étterem, Budapest 114
Segal Viktor
Segal étterem, Budapest 118
Szulló Szabina
Onyx étterem, Budapest 122
Tornyos Balázs
Oliva étterem, Veszprém 126
Várvízi Péter
Susogó étterem, Pécs 130
KIS GASZTROSZÓTÁR 134
ÉTTERMEK JEGYZÉKE 136
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.