1.067.335

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vadhús- és halételek

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Népszava Lap- és Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 380 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-321-876-4
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal, ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az emberiség konyhaművészete ott és akkor kezdődött, ahol és amikor az elejtett vad, a kifogott hal sütésének illatát először vitte szét a szél. A régészek jóvoltából tudjuk, hogy Mezopotámiában... Tovább

Előszó

Az emberiség konyhaművészete ott és akkor kezdődött, ahol és amikor az elejtett vad, a kifogott hal sütésének illatát először vitte szét a szél. A régészek jóvoltából tudjuk, hogy Mezopotámiában egy kőoszlopra írva, Hamurápi törvényei között, a növények széles választéka mellett - vadfajták, friss, sózott, füstölt és szárított halféleségek is szerepeltek a kor étlapján.
A magyar étkezési tradíciókhoz is hozzátartoznak a vadhúsból, halból készült ételek, az erdőkben, s folyópartokon található ehető növények - pl. a gombák - és más táplálékok. A történelmi-társadalmi helyzet hozta magával, hogy ezek a kiváló élelmiszerek bőségesebben jutottak osztályrészéül a földesuraknak, nagybirtokosoknak. Vissza

Tartalom

Előszó5
Néhány szó a táplálkozásról és a tápanyagokról7
A vadhús- és halételek készítésénél használt élelmiszerekről12
A vadhúsokról25
A vadhúsételek elkészítésének technikája35
Vadszárnyasok48
Fácán51
Fogoly64
Vadgalamb68
Erdei szalonka70
Fenyvesmadár72
Vadliba72
Vadkacsa74
Császármadár, fürj, fenyőrigó77
Vadnyúl79
Őz91
Muflon103
Nutria107
Szarvas110
Vaddisznó151
A halakról, felhasználásuk előkészítéséről211
Hideg halételek213
Meleg halételek222
Erdei gombák291
Az étkezésre alkalmas erdei gombák és felismerésük291
Fontos tudnivalók a gombákról303
Gombák tartósítása házilag306
Gombaételek készítése308
Erdei gyümölcsök320
Erdei méz328
Köretek, kiegészítő ételek vadhúsfélékhez, halakhoz331
Mártások készítése halakhoz, vadhúsfélékhez353
Különleges ételek361
Békák361
Rákételek363
Csigából készült ételek369
Teknősbékaételek371

Tolnai Kálmán

Tolnai Kálmán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tolnai Kálmán könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem