kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Skála-Coop |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 557 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-322-053-x |
Megjegyzés: | Színes fotókkal és fekete-fehér illusztrációkkal. |
Előszó | |
Halételek, vadételek | |
A táplálkozásról | 13 |
Fűszerfélék és élelmiszerek vad-, hal- és gombaételekhez | 15 |
A halakról, felhasználásuk előkészítéséről | 26 |
Hideg halételek | 30 |
Meleg halételek | 47 |
Vadak | |
Vadhúsokról | 99 |
Vadhúsok összetétele | 99 |
A lőtt vadak felhasználásának előkészítése | 101 |
A vadhúsok osztályozása | 107 |
A vadhúsételek elkészítésének konyhatechnikája | 110 |
Vadszárnyasok | 124 |
Szőrmés vadak | 174 |
Vadon termő gombák | |
A vadon termő gombák és növények | 307 |
Az étkezésre alkalmas erdei gombák | 308 |
A gomba beszerzése és konyhai előkészítése | 340 |
A gomba tartósítása házilag | 342 |
Gombából készült ételek | 347 |
Levesek, raguk | 347 |
Vadon termő gyümölcsök és növények | |
A vadon termő gyümölcsök és növények felhasználása | 395 |
Erdei gyümölcsök és elkészítésük | 402 |
Vadon termő tea- és fűszernövények | |
Vadon termő tea- és fűszernövények felhasználása | 459 |
Gyógyteák és főzetek elkészítése | 460 |
Hal-, vad-, és gombaételekhez kiegészítők | 513 |