1.067.335

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Horgászok és halkedvelők szakácskönyve

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Táncsics Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-320-623-5
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Újszerű könyvet tart kezében a kedves olvasó, a Horgászok és halkedvelők szakácskönyvét, mely többet nyújt annál, mint amit a címből sejteni lehetne. Nemcsak a halételek kedvelőinek könyve ez. A... Tovább

Előszó

Újszerű könyvet tart kezében a kedves olvasó, a Horgászok és halkedvelők szakácskönyvét, mely többet nyújt annál, mint amit a címből sejteni lehetne. Nemcsak a halételek kedvelőinek könyve ez. A természetjáró sütést, főzést kedvelő túrázók, kempingezők számára ad szakácsismeretet.
Magyarországon közel 140 000 sporthorgászt tartunk nyilván. Soraikban megtalálható a társadalom minden rétege, minden korosztálya. Férfiak és - örvendetes módon egyre növekvő számban - nők is. A horgászsport ugrásszerű fejlődése természetesen maga után vonja a halhúst fogyasztók táborának növekedését. Az egy főre jutó, jelenlegi 2,8 kg-os halfogyasztás azonban még nagyon kevés. 1980-ra szeretnénk megkétszerezni. Vissza

Tartalom

A halakról, felhasználásuk, előkészítéséről
Hideg halételek17
Hideg főtt hal17
Halmajonéz17
Halsaláta18
Halsaláta pisztrángból18
Halsaláta amurból19
Hideg fogas19
Amur hidegen19
Kocsonyázott hal I.20
Kocsonyázott hal II.20
Kocsonyázott hal III.20
Halsalátával töltött paradicsom21
Hideg kecsege21
Hideg harcsa21
Kocsonyázott süllőszeletek22
Pácolt ponty22
Halsaláta heringből23
Aszpikkészítés23
Kaviár készítése23
A kaviár tálalása24
Kaviárral töltött tojás24
Meleg halételek26
Halászlé 1 (pontyból)26
Halászlé 2 (vegyes halból)26
Halászlé 3 (alaplé készítéssel)26
Halászlé 4 (bajai módra)27
Halleves savanyúan27
Halleves szakács módra28
Halleves vörös borral28
Halleves áttörve28
Halleves busából29
Halikra leves29
Párolt hal30
Töltött hal30
Vörösboros hal30
Gombás főtt hal30
Pisztráng főzve31
Pisztráng sütve I.31
Pisztráng sütve II.31
Pisztráng alufóliában31
Pisztráng borban32
Pisztráng rántva32
Süllő főzve32
Süllő tormával33
Süllő sütve33
Süllő paprikásan33
Süllő bakonyiasan34
Süllő ásványiasann34
Süllőfilé jó asszony módra34
Süllőfilé bakonyi módra35
Rántott kecsege35
Nyárson sült kecsege36
Tepsiben sült kecsege36
Kecsege rántva36
Kecsege tormával36
Kecsegeleves36
Kecsegepörkölt37
Kecsege paprikásan37
Fogas molnárné módra37
Fogas vajban38
Forrázott fogas38
Harcsapörkölt Kellner módra38
Harcsa rizzsel39
Harcsa kékre főzve39
Harcsa rántva40
Harcsa roston40
Harcsa paprikában40
Harcsa párizsiasan41
Ponty vajban41
Forrázott ponty41
Tejfölös ponty42
Ponty oroszosan I.42
Ponty oroszosan II.43
Ponty rácosan43
Ponty különleges módra43
Ponty roston44
Ponty rántva44
Pörkölt ponty44
Paprikás ponty45
Ponty darmai módra45
Ponty varsói módra45
Ponty szolnokiasan46
Ponty jóasszony módra46
Ponty dorozsmaiasan46
Ponty szalonnásan47
Ponty töltve47
Ponty erdélyiesen47
Ponty zöldborsóval48
Ponty-ragout48
Amurpaprikás48
Amurszeletek bakonyiasan49
Halleves alföldiesen amurból49
Amur paprikásan49
Amurral töltött paradicsom50
Amur húsleves mártással50
Amur zöldségesen50
Amur pácolva51
Amur borban51
Busa vajban51
Busa háziasszony módra52
Busapörkölt52
Busa paprikásan I.52
Busa paprikásan II.53
Savanyú halleves busából vagy amurból53
Busa kirántva53
Busa köménymagosan54
Busa tejfölösen54
Csuka lengyelesen54
Csuka vagdaltan55
Csuka káposztában55
Csuka vajban55
Csuka tormásan56
Csuka erdélyiesen56
Csuka spékelve56
Csuka töltve57
Csuka sütve57
Csuka rántva57
Pácolt csuka rántva57
Csukapörkölt bajaiasan58
Angolna rostélyon sütve I.58
Angolna rostélyon sütve II.58
Angolna sütve59
Angolna kirántva59
Angolna vajjal59
Angolna párolva60
Angolna kékre főzve60
Angolna sörben főzve60
Angolna füstölve61
Angolna borral61
Sült keszeg61
Keszeg kirántva62
Keszeg töltve62
Kárász főzve62
Kárász pirított vajjal62
Kárász kirántva63
Kárász oroszosan63
Szálkás, apró halak felhasználása63
Hering sülve64
Hering tejfölösen64
Töltött hering64
Sügér vajban65
Sügér hagymásan sütve65
Menyhal főzve65
Menyhal borban65
Lazac főzve66
Lazac párolt káposztával66
Lazac szelet borban66
Tonhal főzve (besózott)67
Tonhal párolva67
Tonhal rántva67
Rák-, béka-, éticsiga-ételek69
Rákételek69
Rákleves69
Rákvaj készítése70
Kenyérszeletek rákkal70
Fehérboros hideg rák70
Fehérboros meleg rák71
Rák pontytejjel sütve71
Hámozott rák71
Sült rák71
Rákmajonéz71
Párolt rák72
Kocsonyázott hideg rák72
Rákpörkölt72
Rákragu73
Zöldborsós rák73
Rákmártás73
Töltött rák74
Rákkal töltött palacsinta74
Békaételek74
Békacombpörkölt75
Békacomb bundában75
Békabecsinált75
Békacomb rántva75
Békacomb gombával76
Békacomb paprikásan76
Éti csigából készült ételek77
Csigaleves77
Töltött csiga I.77
Töltött csiga II.77
Csiga hidegen78
Csiga savanyú káposztával78
Kempingételek80
Roston sült hús80
Hal nyárson80
Csirkegulyás80
Csirke lecsóban81
Csirke tarhonyásan81
Csirkepörkölt81
Burgonyaleves disznóhússal82
Bográcsgulyás disznóhússal82
Székelygulyás disznóhúsból82
Vese velővel83
Paprikás sertésszelet83
Rizseshús orosz módra83
Borsostokány sertéshúsból84
Hentestokány sertéshúsból84
Pásztortokány sertéshúsból85
Sertésszelet frissen sütve85
Sertésszelet gombával85
Matrózhús párizsiasan86
Sertésszelet bakonyi módra86
Sertésszelet temesváriasan87
Sertésszelet debreceniesen87
Sertéskaraj tükörtojással88
Sertéskaraj hortobágyiasan88
Sertéscomb hagymásan párolva89
Majorannás sertéscomb89
Sertésborda serpenyősen89
Marhagulyás90
Marhapörkölt90
Gyorsan készíthető tojásételek91
Habart tojás91
Habart tojás sajttal91
Habart tojás sonkával91
Habart tojás zöldborsóval91
Tojáslepény92
Tojáslepény zöldborsóval92
Tojáslepény gombával92
Tojáslepény sonkával93
Tojáslepény vidékiesen93
Tojáslepény burgonyával93
Gombaételek95
Legfontosabb ehető gombáink96
Fontos tudnivalók a gombákról104
A gomba tartósítása házilag107
Gombaételek készítése108
Erdei gomba-leves109
Gombaleves áttörve109
Kucsmagomba leves110
Erdei gombakrém-leves110
Kenyérszeletek korállgombával110
Kenyérszeletek kucsmagombával111
Gombás kenyérkocka111
Erdei gomba székely módra111
Gombás burgonya112
Gombásrizs112
Erdei gomba ropogós112
Fasírozott vargánya113
Gombapörkölt113
Gombapaprikás113
Erdei gomba-ragu114
Gombamártás114
Csiperkegomba Orly módra114
Pirított kucsmagomba115
Gomba rántva115
Gombás omlett115
Gomba tojással I.115
Gomba tojással II.116
Gombával töltött paradicsom116
Töltött vargányagomba116
Töltött sampinyongomba116
Töltött kucsmagomba I.117
Töltött kucsmagomba II.118
Gombás palacsinta118
Gombasaláta I.118
Gombasaláta II.119
Halételekhez kiegészítők, köretek, mártások, saláták121
Tésztafélék121
Pogácsák121
Vajas pogácsa121
Tepertős pogácsa122
Zsíros pogácsa122
Palacsinták - Húsospalacsinta123
Sonkás palacsinta123
Túrós palacsinta123
Rétesek - Cseresznyés rétes124
Túrós rétes124
Káposztás rétes125
Kifőtt tészták125
Túrós csusza125
Káposztás csusza126
Gyúrt levestészta126
Tojáshabgaluska126
Lúdgégenyak- (csiga-) tészta126
Zsemlegombóc127
Köretek127
Burgonyapüré127
Hasábburgonya127
Burgonya ropogós128
Szalmaburgonya128
Pirított burgonya128
Burgonyagombóc128
Galuska129
Franciasaláta készítés129
Francia körítés129
Pirított tarhonya130
Zöldbab vajjal130
Zöldborsó vajjal131
Lecsó131
Párolt rizs131
Lencsefőzelék132
Sárgaborsó püré132
Párolt káposzta132
Kucsmagombás táska133
Grízgaluska133
Mártások133
Majonéz133
Tartármártás134
Barnamártás (spanyol)134
Madeiramártás135
Burgundi mártás135
Barna gombamártás135
Róbert mártás135
Olasz mártás135
Hagymamártás136
Kapormártás136
Remoulade mártás136
Tormamártás tejföllel137
Tormamártás ecettel137
Mustármártás137
Sóskamártás138
Ribiszkemártás138
Paradicsommártás138
Zsemlyemártás138
Céklamártás139
Saláták139
Burgonyasaláta139
Fejes saláta139
Uborkasaláta140
Céklasaláta140
Paprikasaláta140
Pardicsomsaláta140
Ecetes torma141
Néhány szó a táplálkozásról és a halételekhez felhasznált táplálóanyagokról143
A paprikáról és a borsról156

Tolnai Kálmán

Tolnai Kálmán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tolnai Kálmán könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem