kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Táncsics Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 160 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-320-623-5 |
Megjegyzés: | Színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva. |
A halakról, felhasználásuk, előkészítéséről | |
Hideg halételek | 17 |
Hideg főtt hal | 17 |
Halmajonéz | 17 |
Halsaláta | 18 |
Halsaláta pisztrángból | 18 |
Halsaláta amurból | 19 |
Hideg fogas | 19 |
Amur hidegen | 19 |
Kocsonyázott hal I. | 20 |
Kocsonyázott hal II. | 20 |
Kocsonyázott hal III. | 20 |
Halsalátával töltött paradicsom | 21 |
Hideg kecsege | 21 |
Hideg harcsa | 21 |
Kocsonyázott süllőszeletek | 22 |
Pácolt ponty | 22 |
Halsaláta heringből | 23 |
Aszpikkészítés | 23 |
Kaviár készítése | 23 |
A kaviár tálalása | 24 |
Kaviárral töltött tojás | 24 |
Meleg halételek | 26 |
Halászlé 1 (pontyból) | 26 |
Halászlé 2 (vegyes halból) | 26 |
Halászlé 3 (alaplé készítéssel) | 26 |
Halászlé 4 (bajai módra) | 27 |
Halleves savanyúan | 27 |
Halleves szakács módra | 28 |
Halleves vörös borral | 28 |
Halleves áttörve | 28 |
Halleves busából | 29 |
Halikra leves | 29 |
Párolt hal | 30 |
Töltött hal | 30 |
Vörösboros hal | 30 |
Gombás főtt hal | 30 |
Pisztráng főzve | 31 |
Pisztráng sütve I. | 31 |
Pisztráng sütve II. | 31 |
Pisztráng alufóliában | 31 |
Pisztráng borban | 32 |
Pisztráng rántva | 32 |
Süllő főzve | 32 |
Süllő tormával | 33 |
Süllő sütve | 33 |
Süllő paprikásan | 33 |
Süllő bakonyiasan | 34 |
Süllő ásványiasann | 34 |
Süllőfilé jó asszony módra | 34 |
Süllőfilé bakonyi módra | 35 |
Rántott kecsege | 35 |
Nyárson sült kecsege | 36 |
Tepsiben sült kecsege | 36 |
Kecsege rántva | 36 |
Kecsege tormával | 36 |
Kecsegeleves | 36 |
Kecsegepörkölt | 37 |
Kecsege paprikásan | 37 |
Fogas molnárné módra | 37 |
Fogas vajban | 38 |
Forrázott fogas | 38 |
Harcsapörkölt Kellner módra | 38 |
Harcsa rizzsel | 39 |
Harcsa kékre főzve | 39 |
Harcsa rántva | 40 |
Harcsa roston | 40 |
Harcsa paprikában | 40 |
Harcsa párizsiasan | 41 |
Ponty vajban | 41 |
Forrázott ponty | 41 |
Tejfölös ponty | 42 |
Ponty oroszosan I. | 42 |
Ponty oroszosan II. | 43 |
Ponty rácosan | 43 |
Ponty különleges módra | 43 |
Ponty roston | 44 |
Ponty rántva | 44 |
Pörkölt ponty | 44 |
Paprikás ponty | 45 |
Ponty darmai módra | 45 |
Ponty varsói módra | 45 |
Ponty szolnokiasan | 46 |
Ponty jóasszony módra | 46 |
Ponty dorozsmaiasan | 46 |
Ponty szalonnásan | 47 |
Ponty töltve | 47 |
Ponty erdélyiesen | 47 |
Ponty zöldborsóval | 48 |
Ponty-ragout | 48 |
Amurpaprikás | 48 |
Amurszeletek bakonyiasan | 49 |
Halleves alföldiesen amurból | 49 |
Amur paprikásan | 49 |
Amurral töltött paradicsom | 50 |
Amur húsleves mártással | 50 |
Amur zöldségesen | 50 |
Amur pácolva | 51 |
Amur borban | 51 |
Busa vajban | 51 |
Busa háziasszony módra | 52 |
Busapörkölt | 52 |
Busa paprikásan I. | 52 |
Busa paprikásan II. | 53 |
Savanyú halleves busából vagy amurból | 53 |
Busa kirántva | 53 |
Busa köménymagosan | 54 |
Busa tejfölösen | 54 |
Csuka lengyelesen | 54 |
Csuka vagdaltan | 55 |
Csuka káposztában | 55 |
Csuka vajban | 55 |
Csuka tormásan | 56 |
Csuka erdélyiesen | 56 |
Csuka spékelve | 56 |
Csuka töltve | 57 |
Csuka sütve | 57 |
Csuka rántva | 57 |
Pácolt csuka rántva | 57 |
Csukapörkölt bajaiasan | 58 |
Angolna rostélyon sütve I. | 58 |
Angolna rostélyon sütve II. | 58 |
Angolna sütve | 59 |
Angolna kirántva | 59 |
Angolna vajjal | 59 |
Angolna párolva | 60 |
Angolna kékre főzve | 60 |
Angolna sörben főzve | 60 |
Angolna füstölve | 61 |
Angolna borral | 61 |
Sült keszeg | 61 |
Keszeg kirántva | 62 |
Keszeg töltve | 62 |
Kárász főzve | 62 |
Kárász pirított vajjal | 62 |
Kárász kirántva | 63 |
Kárász oroszosan | 63 |
Szálkás, apró halak felhasználása | 63 |
Hering sülve | 64 |
Hering tejfölösen | 64 |
Töltött hering | 64 |
Sügér vajban | 65 |
Sügér hagymásan sütve | 65 |
Menyhal főzve | 65 |
Menyhal borban | 65 |
Lazac főzve | 66 |
Lazac párolt káposztával | 66 |
Lazac szelet borban | 66 |
Tonhal főzve (besózott) | 67 |
Tonhal párolva | 67 |
Tonhal rántva | 67 |
Rák-, béka-, éticsiga-ételek | 69 |
Rákételek | 69 |
Rákleves | 69 |
Rákvaj készítése | 70 |
Kenyérszeletek rákkal | 70 |
Fehérboros hideg rák | 70 |
Fehérboros meleg rák | 71 |
Rák pontytejjel sütve | 71 |
Hámozott rák | 71 |
Sült rák | 71 |
Rákmajonéz | 71 |
Párolt rák | 72 |
Kocsonyázott hideg rák | 72 |
Rákpörkölt | 72 |
Rákragu | 73 |
Zöldborsós rák | 73 |
Rákmártás | 73 |
Töltött rák | 74 |
Rákkal töltött palacsinta | 74 |
Békaételek | 74 |
Békacombpörkölt | 75 |
Békacomb bundában | 75 |
Békabecsinált | 75 |
Békacomb rántva | 75 |
Békacomb gombával | 76 |
Békacomb paprikásan | 76 |
Éti csigából készült ételek | 77 |
Csigaleves | 77 |
Töltött csiga I. | 77 |
Töltött csiga II. | 77 |
Csiga hidegen | 78 |
Csiga savanyú káposztával | 78 |
Kempingételek | 80 |
Roston sült hús | 80 |
Hal nyárson | 80 |
Csirkegulyás | 80 |
Csirke lecsóban | 81 |
Csirke tarhonyásan | 81 |
Csirkepörkölt | 81 |
Burgonyaleves disznóhússal | 82 |
Bográcsgulyás disznóhússal | 82 |
Székelygulyás disznóhúsból | 82 |
Vese velővel | 83 |
Paprikás sertésszelet | 83 |
Rizseshús orosz módra | 83 |
Borsostokány sertéshúsból | 84 |
Hentestokány sertéshúsból | 84 |
Pásztortokány sertéshúsból | 85 |
Sertésszelet frissen sütve | 85 |
Sertésszelet gombával | 85 |
Matrózhús párizsiasan | 86 |
Sertésszelet bakonyi módra | 86 |
Sertésszelet temesváriasan | 87 |
Sertésszelet debreceniesen | 87 |
Sertéskaraj tükörtojással | 88 |
Sertéskaraj hortobágyiasan | 88 |
Sertéscomb hagymásan párolva | 89 |
Majorannás sertéscomb | 89 |
Sertésborda serpenyősen | 89 |
Marhagulyás | 90 |
Marhapörkölt | 90 |
Gyorsan készíthető tojásételek | 91 |
Habart tojás | 91 |
Habart tojás sajttal | 91 |
Habart tojás sonkával | 91 |
Habart tojás zöldborsóval | 91 |
Tojáslepény | 92 |
Tojáslepény zöldborsóval | 92 |
Tojáslepény gombával | 92 |
Tojáslepény sonkával | 93 |
Tojáslepény vidékiesen | 93 |
Tojáslepény burgonyával | 93 |
Gombaételek | 95 |
Legfontosabb ehető gombáink | 96 |
Fontos tudnivalók a gombákról | 104 |
A gomba tartósítása házilag | 107 |
Gombaételek készítése | 108 |
Erdei gomba-leves | 109 |
Gombaleves áttörve | 109 |
Kucsmagomba leves | 110 |
Erdei gombakrém-leves | 110 |
Kenyérszeletek korállgombával | 110 |
Kenyérszeletek kucsmagombával | 111 |
Gombás kenyérkocka | 111 |
Erdei gomba székely módra | 111 |
Gombás burgonya | 112 |
Gombásrizs | 112 |
Erdei gomba ropogós | 112 |
Fasírozott vargánya | 113 |
Gombapörkölt | 113 |
Gombapaprikás | 113 |
Erdei gomba-ragu | 114 |
Gombamártás | 114 |
Csiperkegomba Orly módra | 114 |
Pirított kucsmagomba | 115 |
Gomba rántva | 115 |
Gombás omlett | 115 |
Gomba tojással I. | 115 |
Gomba tojással II. | 116 |
Gombával töltött paradicsom | 116 |
Töltött vargányagomba | 116 |
Töltött sampinyongomba | 116 |
Töltött kucsmagomba I. | 117 |
Töltött kucsmagomba II. | 118 |
Gombás palacsinta | 118 |
Gombasaláta I. | 118 |
Gombasaláta II. | 119 |
Halételekhez kiegészítők, köretek, mártások, saláták | 121 |
Tésztafélék | 121 |
Pogácsák | 121 |
Vajas pogácsa | 121 |
Tepertős pogácsa | 122 |
Zsíros pogácsa | 122 |
Palacsinták - Húsospalacsinta | 123 |
Sonkás palacsinta | 123 |
Túrós palacsinta | 123 |
Rétesek - Cseresznyés rétes | 124 |
Túrós rétes | 124 |
Káposztás rétes | 125 |
Kifőtt tészták | 125 |
Túrós csusza | 125 |
Káposztás csusza | 126 |
Gyúrt levestészta | 126 |
Tojáshabgaluska | 126 |
Lúdgégenyak- (csiga-) tészta | 126 |
Zsemlegombóc | 127 |
Köretek | 127 |
Burgonyapüré | 127 |
Hasábburgonya | 127 |
Burgonya ropogós | 128 |
Szalmaburgonya | 128 |
Pirított burgonya | 128 |
Burgonyagombóc | 128 |
Galuska | 129 |
Franciasaláta készítés | 129 |
Francia körítés | 129 |
Pirított tarhonya | 130 |
Zöldbab vajjal | 130 |
Zöldborsó vajjal | 131 |
Lecsó | 131 |
Párolt rizs | 131 |
Lencsefőzelék | 132 |
Sárgaborsó püré | 132 |
Párolt káposzta | 132 |
Kucsmagombás táska | 133 |
Grízgaluska | 133 |
Mártások | 133 |
Majonéz | 133 |
Tartármártás | 134 |
Barnamártás (spanyol) | 134 |
Madeiramártás | 135 |
Burgundi mártás | 135 |
Barna gombamártás | 135 |
Róbert mártás | 135 |
Olasz mártás | 135 |
Hagymamártás | 136 |
Kapormártás | 136 |
Remoulade mártás | 136 |
Tormamártás tejföllel | 137 |
Tormamártás ecettel | 137 |
Mustármártás | 137 |
Sóskamártás | 138 |
Ribiszkemártás | 138 |
Paradicsommártás | 138 |
Zsemlyemártás | 138 |
Céklamártás | 139 |
Saláták | 139 |
Burgonyasaláta | 139 |
Fejes saláta | 139 |
Uborkasaláta | 140 |
Céklasaláta | 140 |
Paprikasaláta | 140 |
Pardicsomsaláta | 140 |
Ecetes torma | 141 |
Néhány szó a táplálkozásról és a halételekhez felhasznált táplálóanyagokról | 143 |
A paprikáról és a borsról | 156 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.