1.063.119

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Halat s vadat...

Szakácskönyv horgászoknak, vadászoknak

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Népszava Lap- és Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 254 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 13 cm
ISBN: 963-322-006-8
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Halételek
A halakról, felhasználásuk előkészítéséről5
A harcsa tisztítása6
A csuka nyúzása6
A ponty és egyéb szálkás halak filézése6
Hideg halételek8
Hideg főtt hal8
Halmajonéz9
Halsaláta9
Halsaláta pisztrángból9
Halsaláta amurból10
Hideg fogas10
Amur hidegen11
Kocsonyázott hal I.11
Kocsonyázott hal II.11
Kocsonyázott hal III.12
Halsalátával töltött paradicsom12
Hideg kecsege13
Hideg harcsa13
Kocsonyázott süllőszeletek14
Pácolt ponty14
Halsaláta heringből14
Aszpikkészítés15
Kaviárkészítés15
A kaviár tálalása16
Kaviárral töltött tojás16
Vegyes ízelítő készítése16
Meleg halételek17
A halászléről17
Halászlé I. (pontyból)18
Halászlé II. (vegyes halból)18
Halászlé III. (alaplékészítéssel)19
Halászlé IV. (bajai módra)19
Halleves savanyúan20
Halleves szakács módra20
Halleves al-dunai módra20
Halleves paprikásan21
Halleves vörös borral21
Halleves áttörve22
Halleves busából22
Halikraleves23
Párolt hal23
Töltött hal23
Vörös boros hal24
Gombás főtt hal24
Pisztráng főzve24
Pisztráng sütve I.25
Pisztráng sütve II.25
Pisztráng alufóliában25
Pisztráng borban26
Pisztráng rántva26
Süllő főzve26
Süllő tormával27
Süllő sütve27
Süllő paprikásan27
Süllő bakonyiasan28
Süllő ásványiasan28
Süllőfilé jóasszony módra29
Süllőfilé bakonyi módra29
Rántott kecsege30
Nyárson sült kecsege30
Tepsiben sült kecsege30
Kecsege tormával31
Kecsege leves31
Kecsegepörkölt32
Kecsege paprikásan32
Fogas molnárné módra32
Fogas vajban33
Forrázott fogas33
Harcsapörkölt Kellner módra34
Harcsa rizzsel34
Harcsa kékre főzve34
Harcsa rántva35
Harcsa roston35
Harcsa paprikásan36
Harcsa párizsiasan36
Ponty vajban37
Forrázott ponty37
Tejfölös ponty38
Ponty oroszosan I.38
Ponty oroszosan II.38
Ponty rácosan39
Ponty különleges módra39
Ponty roston40
Ponty rántva40
Pörkölt ponty40
Paprikás ponty41
Ponty darnai módra41
Ponty varsói módra42
Ponty szolnokiasan42
Ponty jóasszony módra42
Ponty dorozsmaiasan43
Ponty szalonnásan43
Ponty töltve44
Ponty erdélyiesen44
Ponty zöldborsóval44
Pontyragu45
Amurpaprikás45
Amurszeletek bakonyiasan45
Halleves alföldiesen, amurból46
Amur paprikásan46
Amurral töltött paradicsom47
Amur zöldségesen47
Amur pácolva48
Amur borban48
Busa vajban48
Busa háziasszony módra49
Busapörkölt49
Busa paprikásan I.49
Busa paprikásan II.50
Savanyú halleves busából vagy amurból50
Busa rántva51
Busa köménymagosan51
Busa tejfölösen51
Busa lengyelesen52
Csuka vagdaltan52
Csuka káposztásan53
Csuka vajban53
Csuka tormásan54
Csuka erdélyiesen54
Csuka spékelve54
Csuka sütve55
Csuka rántva55
Pácolt csuka rántva55
Csukapörkölt bajaiasan56
Angolna rostélyon sütve I.56
Angolna rostélyon sütve II.56
Angolna sülve57
Angolna kirántva57
Angolna vajjal57
Angolna pácolva58
Angolna kékre főzve58
Angolna zöldséggel főzve59
Angolna füstölve59
Angolna borral59
Sült keszeg60
Keszeg rántva60
Keszeg töltve60
Kárász főzve61
Kárász pirított vajjal61
Kárász kirántva61
Kárász oroszosan62
Szálkás apró halak felhasználása62
Hering sülve63
Hering tejfölösen63
Töltött hering63
Sügér vajban64
Sügér hagymásan sülve64
Menyhal főzve64
Menyhal borban65
Lazac főzve65
Lazac párolt káposztával65
Lazacszelet borban66
Lazac erdélyiesen66
Lazac töltve66
Tonhal főzve (besózott)67
Tonhal párolva67
Tonhal rántva67
Vadételek
A vadhúsokról69
A vadhúsok összetétele69
A lőtt vadak felhasználásának előkészítése71
A vadszárnyasok előkészítése71
A vadnyúl előkészítése72
Az őz, a muflon, a szarvas előkészítése73
A vaddisznó előkészítése74
A vadhúsok pihentetése, érlelése75
A vadhúsok pácolása, páclevek készítése75
A vadhúsok osztályozása76
Apróvadak osztályozása77
Vadszárnyasok77
Vadnyúl77
Nagyvadak osztályozása77
Muflon77
Őz77
Szarvas78
Vaddisznó78
A lőtt nagyvad belső részei78
A vadhúsételek elkészítésének konyhatechnikája79
Főzés79
Sütés80
Párolás82
A vadhúsételek zsiradékszükséglete83
A vadhúsételek fűszerszükséglete84
Vadszárnyasok85
Fácán88
Fácánleves Újházi módra88
Fácánleves berántva I.88
Fácánleves berántva II.89
Fácánleves különleges módra89
Fácán- vagy fogoly-erőleves (húskivonat)90
Fácánleves francia módra90
Fácánhúsleves I.91
Fácánhúsleves II.91
Fácánleves kisalföldi módra92
Fácángulyás szegediesen92
Lencseleves fácánhússal93
Fácán aszpikban93
Kocsonyázott fácánmellpüré94
Fácánpástétom94
Fácánsaláta95
Kenyérszeletek hideg sült fácánmellel96
Fácánsült I.96
Fácánsült II.96
Fácánsült III.97
Fácánropogós97
Kenyérszeletek fácánsülttel97
Fasírozott fácán98
Párolt fácán98
Fácán lecsósan98
Fácán rizzsel, bácskai módra99
Fácán mártással99
Fácánpaprikás100
Fácánpörkölt100
Fácán töltve101
Fogoly101
Fogolybecsinált-leves101
Fogolyhúsleves101
Bableves fogolyhússal102
Aszpikos fogoly102
Kenyérszeletek fogolyhúspürével103
Töltött fogoly103
Párolt fogoly104
Göngyölt fogolypecsenye104
Fogolypecsenye egyszerű módon104
Fogoly agyagban sütve105
Vadgalamb105
Vadgalambleves105
Párolt vadgalamb I.106
Párolt vadgalamb II.106
Vadgalamb sütve106
Vadgalamb rántva107
Erdei szalonka107
Szalonka vadász módra107
Szalonka párolva107
Szalonka göngyölve108
Szalonka borban108
Fenyvesmadár sülve109
Fenyvesmadár nyárson sülve109
Vadliba109
Vadliba párolva109
Vadlibamell vagdalva110
Lecsós vadliba110
Vadlibamell vadászosan111
Vadkacsa111
Vadkacsa vadas mártással111
Vadkacsa párolva112
Vadkacsa tejfölösen112
Szárcsa113
Szárcsák vadasan113
Szárcsa párolva113
Szárcsa sütve113
Császármadár - Fürj - Fenyőrigó114
Császármadár párolva114
Párolt fürj114
Párolt fenyőrigó krutonokkal115
Vadnyúl115
Nyúleleje-leves116
Nyúlgerincleves117
Nyúlpástétom I.117
Nyúlpástétom II.118
Kocsonyázott nyúl118
Nyúlsaláta119
Tűzdelt nyúl pácolva119
Nyúlpecsenye (egyszerű módra)119
Tűzdelt nyúl nyárson120
Vagdalt nyúlcomb, -gerinc I.120
Vagdalt nyúlcomb, -gerinc II.121
Nyúlgerinc sütve121
Nyúlcomb vagy -gerinc vadasan121
Nyúlpaprikás122
Rántott nyúlcomb122
Nyúlropogós122
Nyúl tejfölösen123
Nyúlpörkölt123
Hagymás vadnyúlhús124
Gombás nyúl124
Nyúl alföldiesen124
Nyúl szerb módon125
Nyúl köménymagosan125
Nyúlgerinc savanyúan126
Nyúlmáj126
Őz126
Zöldségleves őzhússal127
Paradicsomleves őzhússal127
Őzhúsos babgulyás128
Őzmájszeletek rántva128
Őzmájszeletek szalonnával128
Őzmáj vörös borban129
Sonkás őzmájszeletek129
Őzmáj vadászosan130
Szalonnás őzcomb130
Őzgerinc Valkói módra131
Őzgerinc temesváriasan131
Őzcomb debreceniesen132
Őz tejfölösen132
Őzgerinc bakonyiasan133
Őzgerinc serpenyőben133
Őzszeletek finom módra134
Őzcombból fasírozott134
Őzpecsenye135
Őzpaprikás135
Őzropogós135
Őzgerinc (-comb) vadasan136
Őzgerinc tavasziasan136
Őzmáj pirítva137
Őzcomb egybesütve137
Őzgulyás szegedi módra138
Őzpörkölt138
Muflon138
Muflongulyás vörös borral139
Muflonpörkölt139
Muflonpaprikás139
Muflongulyás140
Frissen sült muflongerinc vagy -comb140
Rántott muflongerinc141
Egybesült muflongerinc vagy -comb141
Nutria141
Nutriahús pácolása142
Nutriamáj magyarosan142
Kocsonyázott nutriapecsenye143
Nutriacomb roston143
Nutriagerinc vörös borral144
Nutria paprikásan144
Nutriapörkölt145
Szarvas145
Szarvasborjúból savanyúleves145
Velőleves szarvasborjúból146
Szarvasborjú-raguleves I.146
Szarvasborjú-raguleves II.147
Szarvasborjúleves147
Burgonyás szarvashús-krémleves148
Szarvashús-krémleves spárgával148
Szarvashúsos babgulyás149
Szarvasgulyás háziasan149
Szarvasgulyás palócosan150
Szarvasgulyás szegediesen150
Szarvasgulyás szerbesen151
Szarvasgulyás kolozsváriasan151
Kenyérszeletek hideg szarvasnyelvvel152
Orosz hússaláta szarvasborjúból152
Szarvasborjútüdő tarhonyával152
Szarvasborjútüdő savanyúan153
Szarvasborjúnyelv paradicsommártással153
Szarvasborjúvelő pirítva154
Füstölt szarvasnyelv154
Paradicsomos szarvasnyelv155
Hússalátával töltött paradicsom155
Szarvasborjúmáj-püré155
Szarvasborjúmáj zöldhái módra156
Szarvasborjúnyelv-pástétom156
Szarvaskrokett157
Erdei fatányéros157
Szarvasbeefsteak158
Szarvaspörkölt I.158
Szarvaspörkölt II.159
Szarvasborjú-paprikás159
Majorannás szarvashús159
Szarvasszelet tejfölösen160
Szarvascombból erdélyi tokány160
Szarvastokány gombával161
Debreceni tokány szarvascombból161
Szarvastokány pásztor módra162
Szarvas-vesepecsenyéből tokány (borsos)162
Szarvasbélszín-filé163
Szarvas-vesepecsenye jó módra163
Szarvas-vesepecsenye frissen sütve164
Szarvas-vesepecsenye tükörtojással164
Szarvas-vesepecsenye gombával165
Szarvas-vesepecsenye magyarosan165
Szarvas-vesepecsenye göngyölve166
Szarvas-vesepecsenye serpenyősen166
Szarvas-vesepecsenye debreceniesen167
Szarvas-vesepecsenye bácskaiasan167
Szarvas-vesepecsenye temesváriasan168
Szarvas-vesepecsenye schönbrunni módra168
Szarvaspecsenye egybesütve169
Erdei pecsenye169
Szarvasszelet gombával170
Szarvaspecsenye paprikásan170
Szarvasszelet hagymásan171
Szarvasszelet serpenyősen171
Töltött sonkás szarvascomb172
Szarvascomb párolva172
Szarvascomb szalonnával173
Töltött szarvascomb173
Szarvascomb mustárosan174
Töltött mustáros szarvascomb174
Töltött paradicsomos szarvascomb175
Szarvasgerincből vagy szarvascombból készült fasirozott hús176
Szarvascomb burgundi módra176
Szarvasgerinc hagymásan párolva177
Szarvasgerinc szalonnával177
Párolt szarvasgerinc178
Töltött szarvasgerinc178
Szarvasgerinc tüzdelve179
Szarvasgerinc göngyölve179
Szarvasgerinc gombával180
Párizsi matrózhús szarvasgerincből180
Szarvasgerincből pecsenye181
Szarvasgerinc Eszterházi módra181
Szarvasgerinc bakonyi módra182
Szarvasgerinc hortobágyiasan182
Szarvasgerinc bácskaisan183
Szarvasgerinc szegediesen183
Szarvasgerinc zöldségesen184
Szarvasgerinc töltve185
Szarvasgerinc kucsmagombával185
Szarvasgerinc vadasan186
Vaddisznó186
Erőleves vaddisznóból186
Vaddisznóvelő-leves I.187
Vaddisznóvelő-leves II.187
Sárgaborsóleves füstölt vaddisznóhússal188
Vaddisznómáj-leves188
Lencseleves füstölt vaddisznóhússal189
Burgonyaleves vaddisznóhússal189
Kelkáposztaleves füstölt vaddisznóhússal190
Szarazbab-leves vaddisznóból190
Becsinált leves vaddisznóból191
Vaddisznóleves korhely módra191
Vaddisznóleves franciásan192
Savanyú leves vaddisznóból192
Vaddisznó-orjaleves192
Sarvanyú leves vadbelsőből193
Vaddisznókolbász-leves I.193
Vaddisznókolbász-leves II.194
Vaddisznóhúsleves194
Vadmájpüréleves194
Vagdalt vadbelsőrész-leves195
Vaddisznó-tüdőgombócleves195
Káposztás vaddisznóleves195
Vadmalacleves tejfölösen196
Vaddisznóleves lengyelesen196
Füstölt vaddisznókrokett197
Bográcsgulyás vaddisznóból197
Vaddisznóhúsos babgulyás198
Székelygulyás vaddisznóból198
Aszpikfőzés szarvasborjú- vagy vaddisznócsontból199
Svéd saláta vadhússal199
Vaddisznóhús-puding200
Vadvelőkrokett200
Vaddisznókocsonya201
Vaddisznósajt201
Kenyérszeletek hideg vaddisznósülttel202
Vaddisznósonkás kenyérkocka202
Kenyérszeletek vadsüldőmájjal202
Vaddisznófejből saláta203
Főtt vaddisznóhús tormával203
Vaddisznóvese mártással203
Vadhúsos rántotta204
Vadvelőlepény204
Vadvelőből kolbász készítése205
Vaddisznómáj-pástétom I.205
Vaddisznómáj-pástétom II.206
Vadmalacmáj aszpikban206
Vadmájsaláta206
Vaddisznómájból kenőmájas207
Vaddisznómájas hurka208
Vaddisznómáj pirítva208
Vaddisznómáj zöldházi módra209
Vaddisznómáj-lepény209
Vaddisznómáj szalonnával209
Vaddisznómáj rántva210
Vadvelő aszpikban210
Vadhúsból hasé készítése210
Vaddisznóhússal töltött karalábé211
Vaddisznóhússal töltött paradicsom211
Vaddisznóhússal töltött paprika211
Töltött káposzta vaddisznóhúsból212
Vaddisznóhúsos rakott káposzta212
Rablópecsenye (nyárson sült) javorinai módra213
Töltött fasirozott vaddisznóból213
Vaddisznónyelv rántva214
Vaddisznónyelv roston sülve214
Vaddisznóvese velővel215
Vaddisznó-vesepecsenye vadászmártással215
Vaddisznó-vesepecsenyeérmék216
Vaddisznóvese mustárral216
Vaddisznóvese gombával216
Vaddisznó-vesepecsenye frissen sütve217
Vaddisznó-vesepecsenye magyarosan217
Vaddisznó-vesepecsenye paprikásan218
Vaddisznóflekken (szénen sült)218
Vaddisznósült valkói módra219
Vaddisznólábszár köményesen219
Vaddisznó paprikás szelet220
Vaddisznópörkölt - belsőrészből220
Vaddisznópörkölt221
Vaddisznótüdő rizzsel221
Rizses hús vaddisznóból orosz módra222
Borsos tokány vaddisznóból I.222
Borsos tokány vaddisznóból II.223
Hentestokány vaddisznóból223
Pásztortokány vaddisznóból224
Gombás tokány vaddisznóból224
Csikóstokány vaddisznóból225
Erdélyi tokány vaddisznóból225
Orosz tokány vaddisznóból226
Fasirozott vaddisznóból226
Vaddisznószelet frissen sütve227
Vaddisznószeletek gombával227
Vaddisznószeletkék kucsmagombával227
Matrózhús párizsiasan, vaddisznócombból228
Vaddisznószelet bakonyi módra228
Vaddisznó-vesepecsenye hálóban229
Vadmalacpecsenye ropogósan229
Vaddisznósonka-ropogós230
Vaddisznóropogós230
Rablópecsenye (nyárson sült)231
Vaddisznószelet temesváriasan231
Vaddisznószelet debreceniesen232
Vaddisznószelet szegediesen232
Vaddisznószelet burgundi módra233
Vaddisznókaraj libamájjal234
Vaddisznókaraj serpenyősen234
Vaddisznókaraj bácskaiasan235
Vaddisznókaraj elzászi módra235
Vaddisznókaraj zöldborsópürével236
Vaddisznókaraj tükörtojással236
Vaddisznókaraj gombával236
Vaddisznókaraj hortobágyiasan237
Vaddisznókaraj vidéki módra238
Párolt vaddisznócomb238
Párolt vaddisznócomb vörös borral239
Vaddisznóbomb hagymásan párolva239
Majorannás vaddisznócomb240
Vaddisznócomb szalonnával párolva240
Párolt vadmalaccomb borban241
Vaddisznócomb egri módra241
Sonkás vaddisznócomb242
Töltött vaddisznócomb242
Vaddisznócomb hagymásan243
Vaddisznócomb bácskaiasan243
Vaddisznócomb zöldségesen244
Debreceni kolbász vaddisznóból244
Vaddisznókolbász hálóban245
Vaddisznókolbász füstölve245
Szalámi készítése vadhúsból246

Tolnai Kálmán

Tolnai Kálmán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Tolnai Kálmán könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem