1.056.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tokaji borecetes receptek

Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Borecet Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 78 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasónk!
Kiadványunk a Tokaji Borecet Manufaktúra által 2011-ben magyar gasztrobloggerek körében indított, kifejezetten Tokaji Borecetek felhasználásával készített ételek megvalósítását... Tovább

Előszó

Kedves Olvasónk!
Kiadványunk a Tokaji Borecet Manufaktúra által 2011-ben magyar gasztrobloggerek körében indított, kifejezetten Tokaji Borecetek felhasználásával készített ételek megvalósítását célul tűző receptverseny nyomán született. Hazánkban a borecet alkalmazásának nagy hagyománya volt a II. világháborúig, de azóta sajnos feledésbe merült. Ezt a tradíciót szeretnénk újra feléleszteni, és könyvünkkel segítséget nyújtani a Tokaji Borecetek változatos alkalmazásához. Mikor belefogtunk a borecet készítésbe, megpróbáltunk valami igazán egyedit, kimagaslót, hungarikumot alkotni. Ez volt az álmunk, csapatunk minden tagja ezért munkálkodott, és végül igazi szerelemmé vált mindannyiunk számára. Szerettük volna, hogy mi is oszlopos tagjává váljunk annak, a most már egyre kiterjedtebb mozgalomnak, amely vissza szeretné hozni a mindennapokba az igazi értékeket a gasztronómia területén. Ajánlanám a könyvet mindazoknak, akikkel együtt küzdöttem az elmúlt évben a közös munkánk sikeréért, és örültünk annak láttán, igazi büszkeséggel tölt el alkotásunk. Köszönjük a bloggereknek a rengeteg receptet, ezekből választottunk ki félszázat, amelyek - szerintünk - a legmegfelelőbben mutatják be termékeinket. Valamint köszönjük minden kedves Felhasználónknak, hogy bizalmat szavazott nekünk, és megszeretett bennünket.
Formanek Csenge Vissza

Tartalom

3 BEVEZETŐ
5 TOKAJI BORECETEK
9 ELŐÉTELEK
10 Márványsajtos-rukkolás sonkatekercs - De jó főzni
11 Zöldfűszeres magkrém (vegán) - Dulmina
12 Marinált gomba - álabeck
13 Marinált sajtok - Receptelő
14 Kapribogyós tonhalkrém - Tavola in Piazza
15 Buggyantott tojás tejfölös mártással - Rakottkert
17 LEVESEK
18 Tárkonyos őzraguleves, vargányás betéttel - Szilvásgombóc
19 Medvehagyma krémleves - De jó főzni
20 Zöld tojásleves - Birskörte
21 Spárgakrémleves - KataKonyha
23 FŐÉTELEK
24 Marinált pisztráng - Rakottkert
25 Fogas borecet szósszal és mogyorós spárgával -Mandulasarok
26 Haltatár kályhában sült szilvásváradi pisztrángból - Nem vagyok mesterszakács
27 Marinált pontyszeletek - der Chef blogja
28 Pezsgős csirkesaláta - Mirelle
29 Barnított vajban sült libamáj epres salátával - Makkakonyha
30 Pulykamell lilakáposzta lekvárral - Szezonális konyha
31 Tapenade-s csirkeragu - Dia konyhája
32 Töltött csirketekercsek sült cukkinivel - Tavola in Piazza
33 Gödöllői rakott kacsacomb - Robull
34 Bazsalikomos borecetben pácolt karaj - Főzni akarok
35 Sertésszűz borecetes zöldségekkel, újkrumplival - Lorien
36 Kakukkfüves karaj - Ecet és olaj
37 Felhorzsolt illatok (Bazsalikomos báránycomb) - Kulturkoszt
38 Őzgerincfilé dióval és faeperlekvárral - Select food
KÖRETEK 41
Kakukkfüves sült cékla - Makkakonyha 42
Tokaji zöldpesztós újkrumpli - Praktikák sok gyerekhez 43
Eper-spárga-rebarbara - Sajtkukac 44
Gőzölt spárga szamóca chutney-val - Lorien 45
Újkrumplisaláta sóskás vinagrette-tel - Sajtkukac 46
Saláták, savanyúságok 49
Zabpelyhes-sajtos epersaláta - GasztroRéka 50
Epres spárgasaláta - Gabojsza 51
Húsvéti salátafészek - Két cica konyhája 52
Tokaji saláta - Praktikák sok gyerekhez 53
Padlizsánsaláta - Rita konyhája 54
Tonhalas burgonyasaláta - Select food 55
Borecetben eltett zsenge fokhagyma - Narancslekvár 56
Narancsos édeskömény saláta - Mágnes Dóra 57
MÁRTÁSOK, KRÉMEK 59
Muskotályos mártogató - Napmátka tűzhely 60
Tárkonyos vajmártás - Gourmet Studio 61
Zöldséges grillmártás: sárgarépás-paradicsomos (chutney) - 62
Max konyhája
Zöldséges grillmártás: Provanszi ízekben (chutney) - 63
Max konyhája
Illatos, színes, gyümölcsös ecetek - Égigérő paszuly 64
DESSZERTEK 67
Pavlova muskotályos eperrel - Mandulasarok 68
Fehércsoki-krém eperrel - Csak a puffin 69
Omlós meggyes muskotályos borecettel - Mozzarelli 70
Eperchutney - Garffyka 71
Levendulás panna cotta muskotályos csokoládéecettel - 72
Makkakonyha
Szőlős-marcipános bonbon - Hedonism 73
Befőttek kecskesajttal - Saját levében 74
Macaron - Colors in the Kitchen 75
A receptek szerzői 76
IMPRESSZUM 78
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem