kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó Kft |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 107 oldal |
Sorozatcím: | Házunk táján |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-234-495-2 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal, melléklettel. |
Előszó | 5 |
Vállalkozások az étkezésitojás-termelésben | 7 |
Az étkezésitojás-termelés főbb közgazdasági jellemzői | 7 |
A vállalkozás formái az étkezésitojás-termelésben | 9 |
A kistermelő tevékenység | 10 |
Az önállóan folytatott kistermelői tevékenység | 10 |
Az intergrált kisárutermelés | 11 |
A termelés és szükséglet összehangolása | 13 |
A termelést elősegítő szolgáltatások | 14 |
A leggyakrabban nyújtott támogatások | 14 |
Az elszámolás rendszere | 16 |
A vállalkozás | 17 |
Az egyéni vállalkozás | 18 |
A társas vállalkozás | 18 |
A vállalkozás eldöntésének szempontjai | 21 |
Érdekképviselet | 22 |
A hitel forrásai | 23 |
A kedvezményes hitelfelvétel lehetőségei | 24 |
Az adózás tudnivalói | 27 |
A mezőgazdasági kistermelésből származó jövedelem adóztatása | 27 |
Az egyéni vállalkozói adózás | 32 |
A vállalkozói nyereségadó | 33 |
Az áfa visszaigénylése | 35 |
A vállalkozás nagyságrendje az étkezésitojás-termelésben | 36 |
A tyúktojás termelése | 39 |
A tojástermelésben szerepet játszó fajták és hibridek | 40 |
Kettős hasznosítású fajták | 40 |
Tojóhibridek | 41 |
A fajta megválasztása a kisüzemekben | 43 |
A tojótyúkok fölnevelése | 45 |
A hagyományos módon tartott tyúkok fölnevelése | 45 |
A tojóhibrid tyúkok fölnevelése | 46 |
Általános állat-egészségügyi rendszabályok | 48 |
Felkészülés a naposcsibék fogadására | 48 |
A nevelőól takarítása, fertőtlenítése | 48 |
Bealmozás, alomféleségek | 51 |
A nevelők belső terének kialakítása | 52 |
A nevelőólak felfűtése | 52 |
A naposállatok fogadása, letelepítése | 53 |
Istállóklíma a nevelés alatt | 54 |
A hőmérséklet | 54 |
A páratartalom | 55 |
A szellőztetés | 56 |
A világítás | 57 |
A takarmányozás | 60 |
Kavicsetetés | 61 |
Vitaminkiegészítés | 62 |
Csőrkurtítás | 62 |
Immunizálás | 62 |
A tojótyúkok tartása | 63 |
A tyúkóllal szemben támasztott követelmények | 63 |
A tyúkólak berendezési tárgyai | 64 |
A tojótyúktartás módszerei | 68 |
Istállóklíma | 75 |
Alomanyagok, almozás | 77 |
Világítás, fényprogram | 77 |
Takarmányozás | 81 |
Ivóvízellátás | 83 |
A tojástermelés | 84 |
A tojás szerkezeti felépítése és képződése | 84 |
A tojástermelés alakulása | 86 |
Mesterséges vedletés | 89 |
A tojások gyűjtése, tárolása | 90 |
A kereskedelmi forgalomba kerülő étkezési tyúktojással szemben támasztott követelmények | 92 |
Külső minőségi követelmények | 93 |
Belső minőségi követelmények | 93 |
Nagyságkövetelmények | 94 |
A tojástermelés néhány állat-egészségügyi kérdése | 94 |
Irodalom | 97 |
Mellékeltek | 99 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.