Fülszöveg
A belgyógyász szerző orvosi kutatócsoport tagjaként két évtizede foglalkozik a máj-epe rendszer funkciózavaraival és az ételek hatásával a tápcsatorna egészének működésére.
Hogyan függ az emésztéstől és miként gyógyítható étrenddel:
Az elhízás, a gyomorégés, a puffadás, a székrekedés, a vashiány, az apadó anyatej, a pattanásos arcbőr, a hajhullás, a menstruációs zavar, a meddőség, a migrén, a fejfájás, az allergia, stb, tb.
E kérdések akkor válaszolhatók meg jó, ha ismerjük az emésztőrendszer működését és akkor nyilvánvalóvá válik: mikor? mit? mennyit? együnk.
(Előlegezve: ne sokszor keveset, hanem kevésszer sokat!)
Nem a diétás divatok önkínzó és nehezen betartható koplaltatása, hanem - akárcsak az ajánlott fogyókúra - az emésztőrendszer egészének működéséhez igazított étrend jelenti a helyes táplálkozást, mely a bőséges fogyasztást is megengedi.
E táplálkozásról szóló könyv címadó hőse nem véletlenül a tojás. Hisz az anyatej után a legjobb minőségű ételünk, mellesleg az...
Tovább
Fülszöveg
A belgyógyász szerző orvosi kutatócsoport tagjaként két évtizede foglalkozik a máj-epe rendszer funkciózavaraival és az ételek hatásával a tápcsatorna egészének működésére.
Hogyan függ az emésztéstől és miként gyógyítható étrenddel:
Az elhízás, a gyomorégés, a puffadás, a székrekedés, a vashiány, az apadó anyatej, a pattanásos arcbőr, a hajhullás, a menstruációs zavar, a meddőség, a migrén, a fejfájás, az allergia, stb, tb.
E kérdések akkor válaszolhatók meg jó, ha ismerjük az emésztőrendszer működését és akkor nyilvánvalóvá válik: mikor? mit? mennyit? együnk.
(Előlegezve: ne sokszor keveset, hanem kevésszer sokat!)
Nem a diétás divatok önkínzó és nehezen betartható koplaltatása, hanem - akárcsak az ajánlott fogyókúra - az emésztőrendszer egészének működéséhez igazított étrend jelenti a helyes táplálkozást, mely a bőséges fogyasztást is megengedi.
E táplálkozásról szóló könyv címadó hőse nem véletlenül a tojás. Hisz az anyatej után a legjobb minőségű ételünk, mellesleg az emberiség legelterjedtebb fehérje-tápláléka, ennek ellenére elkerülte a magyar diéta-tudósok figyelmét: érdemben utoljára több mint kétszáz éve, 1789-ben írt a tojásról magyar orvos.
És a koleszterin? - ami létszükséglet (és amiből a tojásban is sok van!) Erről is szól e könyv, s így kiderül az is. vajmi kevés köze van az ételek koleszterintartalmának a vér magas koleszterinszintjéhez.
Vissza