kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 205 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
Bevezetés | 3 |
A gabonatermelés helye a mezőgazdaságban | 3 |
Termesztett gabonaféléink és azok tulajdonságai a betakarítógépek alkalmazása szempontjából | 8 |
A gabonabetakarítás gépesítésének eszközei | 11 |
A felhasználható gépek műszaki és teljesítményadatai | 14 |
A fogatos fűkaszák felhasználása a gabonafélék betakarításánál | 29 |
A marokrakó és kévekötő-aratógépek használata | 38 |
A terület és gépek előkészítése | 38 |
Az aratógépek üzemeltetése | 51 |
Kévegyűjtő kocsi | 58 |
Aratás, tarlóhántás | 58 |
A gabonabetakarítás teljes gépesítése | 60 |
Az egyes műveletek gépesítése | 60 |
Az aratócséplőgép ismertetése | 62 |
Az aratócséplőgép munkájának előkészítése | 64 |
Az aratócséplőgép előkészítésének ellenőrzése | 81 |
Az aratócséplőgép munkája, a gép beállítása, a minőségi munka biztosítása | 88 |
Dőlt, kuszált gabona aratása | 99 |
Az aratócséplőgéppel végzett munka ellenőrzése | 101 |
Szemveszteség ellenőrzése és kiküszöbölése | 101 |
Tarlómagasság | 107 |
Biztonsági előírások | 107 |
Munkamegosztás, munkaszervezés | 107 |
Az aratócséplőgép tisztántartása | 109 |
Üzemanyagellátás | 109 |
Mozgó javítóműhely | 110 |
Az aratócséplőgéppel kapcsolatos szállítási feladatok | 111 |
A melléktermékek gyűjtése és a tarlóhántás | 116 |
Az aratócséplőgép által learatott és kicsépelt gabona kezelése és szárítása | 120 |
A természetes meleggel való szárítás módszerei | 122 |
A gabonafélék cséplése | 135 |
A gabonacséplés előkészítése, szervezése | 136 |
A cséplőgép üzemeltetésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalók | 139 |
Az üzem közben leggyakrabban előforduló hibák kijavítása | 143 |
A gyorscséplés | 147 |
A gyorscséplés szervezési feladatai | 148 |
A cséplőgép előkészítése gyorscsépléshez | 157 |
Villamos cséplés | 167 |
Hüvelyesek és aprómagvak cséplése | 170 |
A hüvelyes- és aprómagcséplés szervezése | 171 |
Hüvelyesek cséplése (Borsó, bab, lencse, csillagfürt, szegletes lednek) | 173 |
Repce, len, mák és köles cséplése | 177 |
Napraforgó cséplése | 180 |
Koriander, konyhakömény, takarmányrépamag cséplése | 182 |
Pillangós takarmánynövények cséplése | 183 |
Rizscséplés | 191 |
Fűfélék cséplése | 193 |
Az aratócséplőgép felhasználása a rizs betakarításánál | 193 |
Az aratócséplőgép felhasználása a napraforgó betakarításánál | 197 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.