A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Fülszöveg
A parányi élőlények ereje: Effektív mikroorganizmusok (EM)
Problémamegoldók és mindentudók a földművelésben és kertészeti termesztésben, háztartásban, környezetvédelemben, iparban éppúgy, mint gyógyászati problémák esetén.
Ebben a könyvben az úgynevezett effektív és hasznos mikroorganizmusok, röviden EM, bámulatos sikereiről van szó. Ez egy multi-mikróba-keverék, melyet e könyv szerzője a japán agrártudós és egyetemi tanár, Dr. Teruo Higa talált meg a maga specifikus összetételében. Évek hosszú során folytatott kísérleteinek a sikere 1981 őszi estéjén következett be.
Higa professzor szokás szerint kitakarította a laboratóriumot, sterilizálta az eszközöket és az összes mikrobát, mellyel dolgozott, egy vödörbe helyezte. Ártatlan élőlények voltak ezek, melyeket kísérletei során használt fel és minden további nélkül a kifolyóba lehetett önteni.
Valami azonban meggátolta Higa professzort abban, hogy ezt tegye. Legvégül megtalálta a „helyes" arányt. Ezóta az EM-technológia...
Tovább
Fülszöveg
A parányi élőlények ereje: Effektív mikroorganizmusok (EM)
Problémamegoldók és mindentudók a földművelésben és kertészeti termesztésben, háztartásban, környezetvédelemben, iparban éppúgy, mint gyógyászati problémák esetén.
Ebben a könyvben az úgynevezett effektív és hasznos mikroorganizmusok, röviden EM, bámulatos sikereiről van szó. Ez egy multi-mikróba-keverék, melyet e könyv szerzője a japán agrártudós és egyetemi tanár, Dr. Teruo Higa talált meg a maga specifikus összetételében. Évek hosszú során folytatott kísérleteinek a sikere 1981 őszi estéjén következett be.
Higa professzor szokás szerint kitakarította a laboratóriumot, sterilizálta az eszközöket és az összes mikrobát, mellyel dolgozott, egy vödörbe helyezte. Ártatlan élőlények voltak ezek, melyeket kísérletei során használt fel és minden további nélkül a kifolyóba lehetett önteni.
Valami azonban meggátolta Higa professzort abban, hogy ezt tegye. Legvégül megtalálta a „helyes" arányt. Ezóta az EM-technológia feltartóztathatatlanul hatalmas léptekkel járja be az egész világot.
„A mikroorganizmusok világára kell irányítanunk a tekintetünket, ezekre a parányi élőlényekre, melyek jelenléte és tevékenysége megtartja életünket"
Prof. Dr. Teruo Higa
Vissza
Tartalom
Előszó 7
Bevezetés 9
Anabiotikus mikroorganizmusok hihetetlen regenerációs képessége 9
A világ 10 milliárd lakosának tápláléka 11
A mikroorganizmusok „kövesd-a-vezért" hajlama 14
Problémamegoldók és mindentudók a konyhai hulladéktól a környezetszennyezésig 17
Növekvő érdeklődés a gyógyászat terén 20
Együttélés és jólét mindenkinek, konkurencia helyett 22
Megjegyzések 25
EM, az átfogó megoldás minden táplálkozási problémára 27
„Az összetételen múlik" - szerencsés véletlen és egy találmány 27
A vegyszerek és műtrágyák napjai meg vannak a mezőgazdaságban számlálva 30
Értelmetlen agrárpolitika, mely gyártóknak és felhasználóknak egyaránt árt 34
Élettelen talaj, élettelen emberek 37
Antioxidáció: a környezetszennyezés leküzdésének fontos tényezője 39
Kettős hatás: kórokozók leküzdése és hasznos rovarok erőteljesebb szaporodása 41
Az EM háromszoros előnye: folyamatos betakarítás, eredményesebb harc a gyomnövények ellen és magasabb terméshozam 43
Az erő, amely minden talajt termővé tesz 45
Japán mezőgazdasági szerkezetét meg kell újítani, ha lakossága életben akar maradni 47
Bőséges táplálékellátás megmentheti a Földet 49
EM: a hiányzó tényező az organikus mezőgazdasági termelésben 52
Az ipari forradalom óta talán a legnagyobb áttörés a változások terén 54
Megjegyzések 58
Környezeti problémák megoldása 61
Meglepő 90%-os költségcsökkentés 61
A szerves hulladék iránti kereslet nem csökken, hanem nő 65
A kellemetlen szag megszüntetése az állattartásban rövid időn belül 69
Az elhasznált víz újrahasznosítása megszünteti a vízhiányt 72
EM és folyóink tisztítása 74
Szermaradványok kiküszöbölése a mezőgazdaságban 77
Klór helyett EM az uszodákban 78
Mikroorganizmusok életfontosságú szerepe a természetben 81
Az ózonréteg folyamatos sérülésének megakadályozása 83
A „japán út" anachronizmusa 85
Az éhínség és szegénység csökkentése az afrikai kontinensen 86
Hogyan tudják megoldani az effektív mikroorganizmusok a környezeti problémákat? 87
El kell terjedni az effektív mikroorganizmusoknak, ha meg akarjuk a menteni a világot 90
Megjegyzések 93
Kiút az áldatlan állapotból a gyógyászat terén 95
A gyógyításnak hanyatló iparnak kellene lennie 95
Saját felelősségünk eldönteni, mi kerüljön a szervezetünkbe és mi ne 97
Egyre idősebbek leszünk, de a rossz egészségi állapot még mindig szociális probléma 100
Az antioxidáció gyógyító ereje 101
Orvosi bizonyítékok 104
Miért lesznek a dohányosok közül néhányan rákosak, mások viszont nem? 106
Az energiafaló rák és az antioxidánsok, mint legnagyobb ellenségei 108
Szellemi és lelki betegségeknél hasonlóképpen aktív oxigén keletkezik 110
Egészség regeneratív mikroorganizmusokkal 113
Megjegyzések 117
Egy társadalom felépítése, amely mindenki együttélésére és jólétére épül 119
Mezőgazdaság és növénytermesztés: szenvedélyem gyermekkoromtól fogva 119
A gyakorlat nélküli elmélet az elmélet nélküli gyakorlattal szemben és a mandarinok sikeres termesztése Okinawán 122
A szociális átalakulás ideje: a konkurenciától a sikeres együttműködésig 125
Táplálék, egészség, környezet: nem szabad, hogy alá legyenek vetve a konkurencia elvének 128
A hitelesség ismérve: pozitív előnyök elérhető árakon 130
A társadalom túlzott terheinek csökkenése 133
A mezőgazdaságban és nem a gyógyászatban vannak a nagy pénzek 134
A prioritások sorrendje: először a problémamegoldás, aztán a tudás felhalmozása 138
Egy ideális társadalom felépítése 142
Megjegyzések 146
Egy forradalmian új technológia EM-kerámia 147
Mikroorganizmusok, amelyek 700 °C-os hőmérsékleten is életben maradnak 147
Végtelen sok lehetőség és gyakorlatilag számtalan felhasználási terület az EM-kerámia számára 149
Az EM-nek regeneráló mágneses rezgése van, amely támogatja az életfolyamatokat 153
Az antioxidáció felfrissíti a túl hosszan tárolt élelmiszereket és régi tárgyakat 155
Az EM-kerámia jobb minőségű ivóvizet jelent és hatékonyabb víztisztítást 157
Az EM-kerámia hosszabb élettartamot eredményez az ipari anyagoknál 159
Mindenkinek részesülnie kell az EM előnyeiben 161
Utóirat 163
Megjegyzések 165
Életrajzi adatok 167
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.