A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Természetes szerves vegyületek

Szerző
Lektor
Kecskemét
Kiadó: Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kar
Kiadás helye: Kecskemét
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés7
Szénhidrátok8
Monoszacharidok és származékaik8
Monoszacharidok kémiai tulajdonságai13
A monoszacharidok származékai15
Diszacharidok és oligoszacharidok16
Nem redukáló diszacharidok17
Redukáló diszacharidok18
Oligoszacharidok19
Poliszacharidok20
Vázanyagok20
Tartalék tápanyagok21
Speciális funkciójú poliszacharidok22
Bio/műpolimerek23
Aminosavak, peptidek, fehérjék24
Fehérjeépítő aminosavak24
Fizikai tulajdonságok28
Kémiai tulajdonságok28
Esszenciális aminosavak32
Peptidek33
A peptidkötés térszerkezete33
Az aminosavsorrend meghatározása34
Néhány fontosabb peptid35
Fehérjék36
A fehérjék csoportosítása37
A fehérjék fizikai-kémiai tulajdonságai38
A fehérjék térszerkezete39
Súlytalan technológia42
Nukleotidok, nukleinsavak43
Bázisok43
Nukleozidok44
Nukleotidok45
Nukleotid koenzimek47
Polinukleotidok: DNS és RNS49
DNS kettős hélix51
A DNS térszerkezete54
Az RNS szerkezete54
AIDS: vírusai és kemoterápiája57
Lipidek58
Elszappanosítható lipidek59
Neutrális zsírok és növényi olajok59
Viaszok61
Foszfogliceridek61
Szfingolipidek62
Glikolipidek62
El nem szappanosítható lipidek62
Terpének62
Karotinoidok65
Szteroidok67
Prosztaglandinok73
Zsírban oldódó vitaminok75
Illatok titkai78
Irodalomjegyzék79
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem