kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 268 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókat, illusztrációkat tartalmaz. |
Előszó | 3 |
Áruismeret | |
Általános tudnivalók | 4 |
A szabványminőség fogalma | 4 |
Mintavételi eljárások | 5 |
A mintavételek módja | 6 |
Mintapecsételés | 7 |
Minőségi kifogások elintézése | 8 |
A minőségi vizsgálat módszerei és eszközei | 9 |
A termények elhelyezése a raktárakban | 15 |
Kenyérgabonafélék | |
Búza | 17 |
Termelési ismeretek | 17 |
A búza minőségvizsgálata | 23 |
A búza szabványminősége | 28 |
A búza raktározása | 28 |
Rozs | 30 |
A rozs szabványminősége | 31 |
A rozs raktározása | 31 |
Takarmánygabonafélék | |
Árpa | 32 |
Őszi árpa | 32 |
Tavaszi árpa | 34 |
Tavaszi takarmányárpa | 34 |
Az őszi és tavaszi takarmányárpa minőségi előírásai | 35 |
A takarmányárpa átvétele, raktározása és kezelése | 36 |
Sörárpa | 37 |
A sörárpa jellemző tulajdonságai | 37 |
A sörárpa minőségi vizsgálati módszerei | 38 |
Malátázás | 41 |
A sörárpa átvétele, raktározása és kezelése | 41 |
Zab | 42 |
A zab minőségi előírása | 43 |
A zab átvétele, raktározása és kezelése | 44 |
Kukorica | 44 |
A kukorica termelési viszonyai | 44 |
A kukoricafajták és tulajdonságaik | 46 |
A kukorica általános minőségi követelményei | 47 |
Az idényszerűen nedves és száraz kukorica fogalmának ismertetése | 48 |
A kukorica felhasználási értéke | 50 |
A kukorica kezelésének és tárolásának sajátosságai | 52 |
A kukorica mesterséges szárítása | 58 |
Olajmagvak | |
Napraforgó | 59 |
Len | 65 |
Káposztarepce | 70 |
Szójabab | 74 |
Ricinus | 79 |
Kendermag | 83 |
Takarmánytökmag | 87 |
Dohánymag | 89 |
Kisebb jelentőségű, olajosmagot szolgáltató növények | |
Földimogyoró | 90 |
Gyapotmag | 91 |
Köles | 98 |
Hajdina | 102 |
Hüvelyesek | |
Borsófélék | 105 |
Babfélék | 112 |
Lencse | 118 |
Csillagfürt | 121 |
Lóbab és szeges lednek | 123 |
Herefélék | |
Bíborheremag | 132 |
Lucernamag | 135 |
Lóheremag | 137 |
Fehérheremag | 137 |
Svéd heremag | 138 |
Komlós lucerna | 139 |
Somkóró | 139 |
Szarvaskerep | 140 |
Nyúlszapuka | 141 |
Baltacim | 141 |
Bükkönyfélék | |
Tavaszi bükköny | 144 |
Szöszös bükköny | 145 |
Pannonbükköny | 146 |
Malombükköny | 147 |
Mezei borsó | 147 |
Fűfélék | |
Szudáni fű | 148 |
Mohar | 149 |
Csibehúr | 150 |
Ipari növények magjai | |
Mák | 151 |
Cirok | 152 |
Mustár | 153 |
Konyhakömény | 154 |
Koriander | 155 |
Raktározás | |
A terményraktározás jelenlegi módszerei | 156 |
Árumozgatás | 161 |
Árumozgatás a telepen belül | 161 |
Árumozgatás a raktáron belül | 165 |
Függőleges árumozgató gépi berendezések | 168 |
Vízszintes árumozgató gépi berendezések | 179 |
Termények tisztítása és kezelése | 189 |
Termények minőségmegóvó rostálása | 190 |
Termények minőségemelő tisztítása | 193 |
Rostaszelelő-tarár | 197 |
Vetőmagtisztító szelektor | 202 |
Rázóasztal | 204 |
Triőr | 206 |
Csigatriőr | 208 |
Mérőeszközök és egyéb raktári berendezések | 217 |
Gépesített terményraktárak működése | 222 |
Terményszárító gépek | 223 |
Oszlopos, vákuumos szárítógép | 230 |
Kukoricamorzsológép | 231 |
Védekezés a raktári kártevők ellen | 232 |
A raktárak tűzvédelme | 238 |
Szálastakarmányok és szalmafélék | |
Áruismeret | 240 |
A rétek füvei | 240 |
Édes- és savanyúfüvek eltérő sajátosságai | 240 |
Szálfüvek | 241 |
Aljfüvek | 242 |
Gyomnövények | 242 |
Szántóföldi szálastakarmány-növények | 243 |
A szálastakarmányok felhasználása | 244 |
Zölden etetés | 244 |
Szárított állapotban való felhasználás | 245 |
Őrölt állapotban való felhasználás | 245 |
Szénakészítés | 246 |
Rétifüvek szálastakarmányok kaszálása | 247 |
Szárítás | 247 |
Szálastakarmányok minősítése | 248 |
A rétiszénák minősítési szabványai | 250 |
Szántóföldi szénák minősítési szabványai | 250 |
Szalmafélék | 250 |
Szalmafélék minősítése | 251 |
Szálastakarmányok kezelése | 252 |
Átvétel | 252 |
Tárolás | 252 |
Kazlazás | 252 |
Préselés | 253 |
Vasúti szállítás | 258 |
Mintavételezés | 261 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.