kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 242 oldal |
Sorozatcím: | A Mérnöki Továbbképző Intézet előadássorozatából |
Kötetszám: | 4537 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Megjelent 255 példányban. 37 ábrával illusztrálva. Tankönyvi száma: 66-2325. |
Bevezetés | 3 |
A termelésirányítás általános feladatai és módszerei | 11 |
A gazdasági szervezet és az irányítási rendszer | 11 |
Irányított rendszerek működése | 14 |
A termelésirányítás és a szabályozott rendszerek | 19 |
A vegyipari termelés sajátosságai, gyártási rendszerek | 24 |
A vegyipari termelés sajátosságai | 24 |
A vegyipari termelés szervezete általánosságban | 27 |
A gyártási rendszerek | 32 |
A technológia két alapformája | 37 |
A termelésirányítás általános feladatai, főbb alapelvei és módszerei | 40 |
A termelésirányítás feladatai | 41 |
A termelésirányítási funkciók szervezetszerű ellátása | 43 |
A termelésirányítás feltételei és eszközei | 55 |
A határidő biztonság és a gazdasági hatékonyság | 58 |
Sávos és hálódiagramok | 59 |
A termelés operatív tervezésének alapvető számításai | 79 |
Kapacitásszámítás | 79 |
Kapacitás fogalmak | 79 |
Kapacitás és kapacitáskihasználás | 81 |
Egyszerű kapacitásszámítások | 85 |
Egyéb tényezők, amelyektől a termelési kapacitás függ | 92 |
A választék figyelembevétele a kapacitás felmérésénél | 92 |
A kapacitáskihasználás mutatói | 93 |
Az átfutási idő és ütemességszámítás | 97 |
Az átfutási idő fogalma és részei | 97 |
A műveletek kapcsolódása | 100 |
Az átfutási idő számítása | 104 |
A műveletidő | 106 |
Az átfutási idő csökkentése és a forgóeszköz lekötés | 111 |
Ütemesség, ritmikusság és periodicitás | 113 |
Az optimális termékválaszték és tételnagyság | 117 |
A termékválaszték alakulására ható főbb tényezők | 117 |
Optimális gyártmányválaszték megállapítása lineáris programozással | 122 |
Szimplex módszer alkalmazása | 142 |
Gazdaságos rendelésnagyság | 142 |
Az intenzifikálás | 148 |
Segéd és kiszolgáló tevékenység irányítása | 155 |
A szállítás, anyagmozgatás | 156 |
Az anyagmozgatási utak | 158 |
Az anyagmozgatás eszközei és a folyamat elemi funkciói | 160 |
Vegyipari üzemek belső szállításának gazdaságossága | 165 |
Szállítási feladatok megoldása matematikai módszerekkel | 167 |
Raktári és műveletközi készletek | 189 |
Készletek tervezése | 195 |
Állóeszközgazdálkodás, karbantartás, berendezéscsere | 201 |
Az értékesítési folyamatok és irányítás | 227 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.